自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

珍珠宮

第一次搵師傅睇八字批命, 打算預備d問題問, 依家諗起嘅就係大運會唔會有? 。唔知你哋通常會預備咩問題問呢? 給我參考吧。

男爵府

可愛教主2 發表於 20-9-25 22:22
第一次搵師傅睇八字批命, 打算預備d問題問, 依家諗起嘅就係大運會唔會有? 。唔知你哋通常會預備咩問題問 ...

自己嘅人生自己決定啦,咁都要問人

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

第一次搵師傅睇八字批命, 打算預備d問題問, 依家諗起嘅就係大運會唔會有? 。唔知你哋通常會預備咩問題問 ...
每人也有大運,問題是現在行緊的大運好唔好,是否順利。
可以問問自己工作方面發展,如識合什麼行業。
如果你後生或未婚,可以問真姻緣幾時有(那年結婚)。已婚可問姻婚及小朋友如何。
問身體健康狀況,有冇流霞煞。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

karenlohy 發表於 20-9-25 23:02
如果 ...

其實有姻緣代唔代表可以結婚 我朋友幫我睇話過2,3年會有,因為我單親佢叫我揀要接受我2個女既,咁即係點

公爵府

如果 ...

其實乜野係大運?
我見網上嗰啲成日話
幾多歲開始行大運
十年轉一個運咁?

珍珠宮

如果 ...

想請教什麼是流霞煞?

珍珠宮

decemberain 發表於 20-9-25 22:26
自己嘅人生自己決定啦,咁都要問人

唔鍾意,睇咗問題可以唔答。講嘢咁mean,有時自己得到病,都唔可以怪得個天。

男爵府

可愛教主2 發表於 20-9-26 09:18

唔鍾意,睇咗問題可以唔答。講嘢咁mean,有時自己得到病 ...

Ai. 咁樣都叫mean. 去得睇相,就一定會聽到好同唔好嘅說話。

呢個世界冇幾個人會講真心話,冇回報點解要幫你,就算係幫你,都要擘大雙眼睇吓嗰個人點解唔收錢幫你。

睇相就等同睇醫生,如果我講咗啲乜嘢,影響到你睇相嘅過程和思考,我都過意唔去啦。

明白睇得相嘅人,嗰時候嘅磁場係比較差啲,不過都祝你good luck.

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

fanny3315 發表於 20-9-26 00:04
其實有姻緣代唔代表可以結婚 我朋友幫我睇話過2,3年會有,因為我單親佢叫我揀要接受我2個女既 ...
有姻緣不代表一定可結婚架,所以有D師傅會講明幾時是你的結婚運, 有D人如果只得一個結婚運唔結過咗就過咗啦!
咁你看看2、3年後會否出現真命天子,當然要接受你兩個女是首要條件吧!這點不用玄學也知。

珍珠宮

可愛教主2 發表於 20-9-26 09:17

想請教什麼是流霞煞?
這是八字神煞,流霞煞是血光之災或有關身體健康不適,羊刃煞是手術、開刀之類。

侯爵府

有姻緣,唔等於 有婚姻
反之亦然
亦都等於,有婚姻,未必有子女一樣
其實,有唔少人係 無婚姻,一生也不會結婚,但係有伴侶

wcpcelia    發表於 20-9-28 11:01

大宅

回覆樓主:

人人都有所謂既大運,好唔好係相對既...近年成日困係屋企,我自己都試下研究八字/紫微/風水呢d,睇睇下又覺得幾有趣,特別係性格呢d真係可以係八字睇到,好準下....但命運其實充滿好多可能性/變數,無論命好唔好,都要先做好自己

侯爵府

ARS_fans 發表於 20-9-26 15:21
人人都有所謂既大運,好唔好係相對既...近年成日困係屋企,我自己都試下研究八字/紫微/風水呢d,睇睇下又覺 ...
JM... 請問可分享多d 嗎?

大宅

ying_mail 發表於 20-9-26 15:26

無呀,我bb班咋 我只係上網左睇右睇...而家只係用自己同屋企人既出生八字研究緊

大宅

ying_mail 發表於 20-9-26 15:26

點解我突然想學呢....主要係仔仔步入青春期,好難教,所以想了解下佢性格,發現原來仔仔屬陽金,性格好似金咁堅硬,真係受軟唔受硬....所以我地越管束佢佢就越反彈得大 如你對五行金木水火土有認識就大約明白...而我自己就係火,同佢有相剋,反而c6係水會好d...咁知道左就唯有避重就輕

大宅

其實一般都係問下婚姻,事業,家庭,健康有咩要注意

侯爵府

ARS_fans 發表於 20-9-26 15:37
點解我突然想學呢....主要係仔仔步入青春期,好難教,所以想了解下佢性格,發現原來仔仔屬陽金,性格好似 ...

多謝您的分享呀,看自己家人的似很有趣。
我以為是看自己多哦。

珍珠宮

ARS_fans 發表於 20-9-26 15:42
其實一般都係問下婚姻,事業,家庭,健康有咩要注意

請教一個人離婚再婚子女命點睇?

大宅

6299 發表於 20-9-26 16:13
請教一個人離婚再婚子女命點睇?

Sorry呀,我 bb班架咋 大致黎講, 四柱八字既時柱係可以睇子女,但你要先知自己既喜忌用神先可以睇到...我都摸索緊 BTW, 我睇過有句口訣睇重婚「天干連兩字,婚姻兩重事」,jm介唔介意透露下你八字天干是否真係有兩字相連一樣既情況?如有冒犯先說聲不好意思,我只係想睇下呢d口訣係咪可信....當然我明白八字係要全面去看唔可以單憑一句片面論斷,thx

珍珠宮

ARS_fans 發表於 20-9-26 17:15
Sorry呀,我 bb班架咋 大致黎講, 四柱八字既時柱係可以睇子女,但你要先知自己 ...

jm唔好咁客氣 我都係見題目入黎8下
我唔識架所以先想問下,因為有時試過求簽都會去檔比人指點下,但好似無1檔真係好準
咁點知8字有無

首頁
12345...7

尾頁

跳至