自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

侯爵府

ARS_fans 發表於 20-9-26 22:50
咁可能個口訣都有幾分準,不過又唔可以只用呢個就斷定一定會重婚...睇過有個師傅批陳慧嫻八字 ...

其實而家就算係,都可能係離完冇結,只係同居,咁以前同居叫做結左咁。我覺得真係要睇返事主情況同八字情況一齊推斷為準。

珍珠宮

ARS_fans 發表於 20-9-26 22:35
Jm別誤會,我唔係話你做過咩先要睇八字,我意思只係話無論師傅話我地條命係點,其實只要我地努力做好自己 ...

冇問題pm咗你,唔想響度講,廢事比人話宣傳,畀人封帖 我都係第一次睇,唔知準唔準,如果準,我先至介紹人

大宅

可愛教主2 發表於 20-9-26 23:17
冇問題pm咗你,唔想響度講,廢事比人話宣傳,畀人封帖 我都係第一次睇,唔知準唔準,如果準,我先 ...

Thx 我冇諗過會比人封帖添,要唔要 delete之前留言

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

自己學,好難學得好學得明,最好去出面學或者跟師傅學,之後再慢慢去深究就會好d。

珍珠宮

ARS_fans 發表於 20-9-26 23:19

Thx 我冇諗過會比人封帖添,要唔要 delete之前留言 ...

應該唔使啩 ,因為我都冇disclose到睇邊個c fu 。 我講錯應該唔係封帖,而係禁言。

伯爵府

BK Milk勳章

6299 發表於 20-9-26 23:00
明白。那離婚呢,又可以點睇

離婚,係真係係天干有兩個相同既字。但因為每個人所代表既字又唔同,所相同既字又可以代表唔同意思。例如有兩個父母、兩個老公、兩份性質完全唔一樣既工作(即係中途轉行)等等...
都係無得一慨而論

珍珠宮

lovelycats1 發表於 20-9-27 00:18
離婚,係真係係天干有兩個相同既字。但因為每個人所代表既字又唔同,所相同既字又可以代表唔同意思。例如 ...

男爵府

好媽媽勳章

回覆 ARS_fans 的帖子

水晶宮

ARS_fans 發表於 20-9-26 17:39
而家排八字好方便,你試下呢個
會排出年柱月柱日柱時柱,每柱上面個字係天干(即甲乙丙丁戊.....) ...

係咪咁代表會結兩次婚? 兩個都重婚?

伯爵府

ARS_fans 發表於 20-9-26 17:39
而家排八字好方便,你試下呢個
會排出年柱月柱日柱時柱,每柱上面個字係天干(即甲乙丙丁戊.....) ...

大宅

ARS_fans 發表於 20-9-26 15:37
點解我突然想學呢....主要係仔仔步入青春期,好難教,所以想了解下佢性格,發現原來仔仔屬陽金,性格好似 ...

Jm 唔係剩係睇吓日主屬性來睇,八字係有八個字組金,組合有好多可能性,有合局有好多變化的.

大宅

topful 發表於 20-9-27 09:37
Jm 唔係剩係睇吓日主屬性來睇,八字係有八個字組金,組合有好多可能性,有合局有好多變化的.
...

我知,不過簡單睇個性格大方向都好似好 ok 適合bb班入門嘛

大宅

ARS_fans 發表於 20-9-27 09:42

我知,不過簡單睇個性格大方向都好似好 ok 適合bb ...

咁簡單睇性格都可以嘅。自從上次搵個師傅睇完批命後,我而家都好有興趣,所以都睇緊書學下

大宅

emilylam 發表於 20-9-27 01:25

口訣係咁講,不過正如有 jm話唔係單純連兩字就一定重婚 唔介意講下呢兩個命盤係咪真實 couple嗎?想做一統計 ...因之前已有兩位 jm中左

大宅

topful 發表於 20-9-27 09:47
咁簡單睇性格都可以嘅。自從上次搵個師傅睇完批命後,我而家都好有興趣,所以都睇緊書學下
...

我都好有興趣,所以揾屋企人命盤黎做入門教材最啱....有切身關係動力會大好多,勤力好多

大宅

Haz-mama 發表於 20-9-26 23:19
自己學,好難學得好學得明,最好去出面學或者跟師傅學,之後再慢慢去深究就會好d。 ...

收到 不過唔知自己係咪三分鐘熱度

伯爵府

BK Milk勳章

睇男同睇女唔一樣,如丁巳日出生之男,就會比較容易有外遇,又或者有一個同太太相似既女性住左係心裡面。反之丁巳如為女性,則生性聽明,但夫妻會易嗌交,妻子喜歡拿丈夫與人比較,難以和睦。
所以,並非天干有相同既字,就代表會結兩次婚。

男爵府

係男定女?會有吾同睇法

第二個盤既命主,想問下佢本人係咪較多是非多疑,性格比較陰沉易煩惱,但個配偶應該幾好,問題似乎來自於命主本身多d

水晶宮

ARS_fans 發表於 20-9-27 09:48
口訣係咁講,不過正如有 jm話唔係單純連兩字就一定重婚 唔介意講下呢兩個命盤係咪真實 couple嗎? ...

呢兩個盤仲未,第一個盤係我小朋友,但改命時師傅講過佢會結兩次婚

水晶宮

yanyanmm 發表於 20-9-27 12:17
係男定女?會有吾同睇法

第二個盤既命主,想問下佢本人係咪較多是非多疑,性格比較陰沉易煩惱,但個配偶 ...

兩個都是男,第二個命盤性格你講對了 係咪都會離婚重婚?
第一個命盤係小朋友,難教嗎?將來發長係咪唔好? 謝

首頁
23456...7

尾頁

跳至