時政擂台

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

今時今日班黑暴搞唔到啦,警方一早就派幾千防暴守住條路,地鐵站同路上搜查年青人,未去到都比人截咗啦,點搞呀?

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

mickeywinnie3 發表於 20-9-26 08:50
旺角街坊梗係憎死曱甴啦,之前交通燈燒哂,馬路封哂,垃圾桶冇哂,舗頭關哂,地鐵所有交通停哂,忍班曱甴忍 ...
唔係旺角街坊憎死曱甴,正常人都係好憎佢哋

男爵府

最怕又搞到交通擠塞! 無必要都唔去旺角。

伯爵府

jolps 發表於 20-9-26 00:09
約左去一個親戚屋企飯聚,但黑暴又話搞事,唔知去唔去! 最搞笑係WhatsApp問下大家意見啫,旺角親戚立即發 ...

一定唔會去

翡翠宮

回覆樓主:

提議去第二個區食,冇暴動的區

翡翠宮

jolps 發表於 20-9-26 00:32
佢屋企近旺角火車站,唔知大唔大問題呢?

黑暴被追時四散,唔擔保走去那方向

伯爵府

jolps 發表於 20-9-26 00:44
哈! 一定唔係,個個知我藍到出汁
我反而覺得旺角親戚係黃底,不過佢唔認
...
如果佢係黃底,佢可能唔鍾意人哋提佢hand foot 啲衰嘢

大宅

香港咁多地方點解一定要10.1 去MK? 你話返工就無計,食飯唔可以去隔離區嘅?

侯爵府

cbeyond 發表於 20-9-26 08:46
大型暴亂就搞唔起
主要是講俾班白痴yc知, 所謂活動仍然繼續
先有白痴yc會繼續俾錢, 唔係點衆籌呀 ...

都係既~ 只要電視新聞畫面有黑暴搞事俾警察噴下胡椒, 就可以引班白痴甘心科水 其實最近幾次搞事我都唔知實際情況如何, 因為我都唔出街, 新聞望兩睇就算, 所以到底影響區域有那裏, 交通有什麼影響, 真係一頭霧水! 可能實際冇乜野, 旺角親戚覺得我地小題大做啦~

侯爵府

demviva 發表於 20-9-26 15:19
香港咁多地方點解一定要10.1 去MK? 你話返工就無計,食飯唔可以去隔離區嘅?
...

因為99話做節要正日, 出旺角係因為親戚屋企有地方容納咁多人食飯! 其實之前都有上年都試過約左去旺角親戚屋企但因黑暴搞事而取消, 咁取消我地都唔想, 唔通存心玩野咩?

侯爵府

uglytwins 發表於 20-9-26 14:38
如果佢係黃底,佢可能唔鍾意人哋提佢hand foot 啲衰嘢

都可能架! 去食飯唔可以講政治鬧黃屍黑暴架

翡翠宮

回覆樓主:

你求神拜佛都希望中午已出事(假設日旺角真係有暴動),唔好晚上先開始亂, 咁你有大條道理請99同親戚講要取沙,你米開口做醜人.

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

青山之友話 1/10 周圍搗路 , 咁旺角一定有份 , 但一哥應有策略對付 , 捉返佢哋入青山

伯爵府

萍pig 發表於 20-9-26 08:57
人,真係超麻煩,事事計較。真的有親情這回事嗎?中國人就是用古老制度,硬將人困在一起。就是沒「情」可言 ...

形容得好傳神

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

jolps 發表於 20-9-26 00:09
約左去一個親戚屋企飯聚,但黑暴又話搞事,唔知去唔去! 最搞笑係WhatsApp問下大家意見啫,旺角親戚立即發 ...

之前吹雞話想搞荃灣,“紀念”健仔中槍喎,唔知成唔成

子爵府

simple430 發表於 20-9-26 19:49
青山之友話 1/10 周圍搗路 , 咁旺角一定有份 , 但一哥應有策略對付 , 捉返佢哋入青山
...

而家應該少左好多人,我諗佢哋冇可能做到周圍搗路,我仲以為佢哋搞銅鑼灣,原來又是旺角,不過警察越來越強,我相信佢哋咁搞法,只是等坐監

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

kamkong 發表於 20-9-27 06:41
而家應該少左好多人,我諗佢哋冇可能做到周圍搗路,我仲以為佢哋搞銅鑼灣,原來又是旺角,不過警察越來越 ...

網上見到係話遍地開花 , 所以出街就要小心

禁止訪問

大宅

我從來通覺得去攪事才危險,唔攪事嘅只怕交通混亂
god bless you

子爵府

真係鄧旺角嘅商戶慘

首頁

尾頁

跳至