自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

伯爵府

沙田 Hyatt 我住過近十次
點會似八十年代

琥珀宮

dimdimfafa 發表於 20-9-26 23:14
凱悅800蚊包個自助早餐,buffet有7折,其他餐廳無,但checkin排左1小時30分,前台都講明早餐要大排長龍, ...

上星期住完北角維港凱逸,2點10分到達check-in,前面都一堆人,幸好counter多,開咗4、5個,處理得尚算快。

包自助早餐,掃QR code連酒店網預約,分時段落去食,限時1小時,使用泳池都一樣,要預約使用50分鐘,安排幾好,唔使一綑人一齊聚集,跟預約時間去,免卻等候時間添。3點再落一層攞房咭。

啲房斜望維港,算係咁。五星級即五星級,房間都好新淨舒服,仲有部Nespresso咖啡機加4粒capsules,正!

冇食自助午餐,走咗去渣華道街市食咗個海鮮午餐,晚餐係渣華道食肆食,地點非常方便,搵食容易。

伯爵府

頤和園 發表於 20-9-27 10:42
半島email 左我選時間號,原本request dinner 7:00; full 左改7:15

八月尾時住半島, free upgrade to seaview room, 一個字“正”.

男爵府

jadepearl 發表於 20-9-27 15:18
回覆 木土土 的帖子

我訂了12月M.O請問下午茶2人份量可3人享用嗎?早餐在club causette 是任點?

其他酒店如3人食雙人下午茶,要另叫一杯飲品

禁止訪問

侯爵府

蘑菇 發表於 20-9-27 15:59
八月尾時住半島, free upgrade to seaview room, 一個字“正”.

好正,我話個半島下午茶三層架到今天都仲未約到家姐去食,佢超級忙,希望下年復活節佢得閒,上次問完做左好多資料比佢揀

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆 Babyshan1990 的帖子

我打算係甘, 會再問下M.O.因為我的booking只可1600 食下午茶, 如3人tea set之後食晚餐怕太飽

大宅

dimdimfafa 發表於 20-9-26 22:47
我分享1個,大學站果間凱悅酒店,大堂設施還可以,但房間好大霉味,霉到鼻敏感發作,難得2公婆放低小朋友去 ...

但大家有冇覺得通常package是二人價錢但加左小朋友自助晚餐又唔係好平?

水晶宮

egono 發表於 20-9-27 10:05
10月24嗰個禮拜,老公生日,咁啱撞正原來係long weekends ..... ,Book咗星期六日,而家都心大心細唔知住 ...

估計餐廳啲枱都唔會迫,又留喺自己房多,應該唯一係大堂最多人啫,去嘆吓唔駛驚多人

琥珀宮

jadepearl 發表於 20-9-27 16:52
回覆 Babyshan1990 的帖子

我打算係甘, 會再問下M.O.因為我的booking只可1600 食下午茶, 如3人tea set之後 ...

晚餐要自己預早book時間

jadepearl    發表於 20-9-27 18:23

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

dimdimfafa 發表於 20-9-26 23:14
凱悅800蚊包個自助早餐,buffet有7折,其他餐廳無,但checkin排左1小時30分,前台都講明早餐要大排長龍, ...

如果我話上星期日rosewood 前台都差唔多,你驚唔驚
仲要好多人帶埋狗去住

伯爵府

七月頭去住rosewood,當時唔太多人,但員工都話星期六日多人。不過真係好好!
之前睇YouTube 有人影半島都排長排,講真太多人就唔係太好。

大宅

SandyKL 發表於 20-9-27 15:34

上星期住完北角維港凱逸,2點10分到達check-in,前面都一堆 ...

我想問預約泳池是否每間房只可預約一節時間用呀?

琥珀宮

ying_kinki 發表於 20-9-27 18:08
我想問預約泳池是否每間房只可預約一節時間用呀?

係,但我住2日1夜,係咪可以每日預約一次哩,咁就唔清楚嘞,不過無邊際泳池好窄,約標準池嘅1/3,10人在池中已感到迫。

禁止訪問

回覆樓主:

大宅

celiacc 發表於 20-9-27 18:05
七月頭去住rosewood,當時唔太多人,但員工都話星期六日多人。不過真係好好!
之前睇YouTube 有人影半島都排 ...

好靚呀 10月中生日考慮佢同美利,有無人住過美利?同rosewood 比又點?2間酒店既餐廳方面我就食過,覺得美利靚d, 但未住過

伯爵府

dimdimfafa 發表於 20-9-27 18:45
好靚呀 10月中生日考慮佢同美利,有無人住過美利?同rosewood 比又點?2間酒店既餐廳方面我就食 ...

我相信級數同用料rosewood 始終會好d,食物普遍來說都有水凖。

大宅

celiacc 發表於 20-9-27 18:48
我相信級數同用料rosewood 始終會好d,食物普遍來說都有水凖。

8月中食美利lunch, 覺得好靚 環境好通透精緻

大宅

蘑菇 發表於 20-9-27 15:59

謝謝分享!

子爵府

dimdimfafa 發表於 20-9-27 18:45
好靚呀 10月中生日考慮佢同美利,有無人住過美利?同rosewood 比又點?2間酒店既餐廳方面我就食 ...

我本來book左7月美利,但突然第三波疫情無堂食,酒店俾改一次日期,而家改左11月去。

而已住兩次staycation,帝苑包晚餐意大利菜,俾到海景房,感覺唔錯,但check in星期六都排左45分鐘。
另一間銅鑼灣parklane, check in快,早餐算豐富, 晚餐一般。

房就兩間差不多,parklane俾唔到維園景,海景房就爭d.

首頁
12345...8

尾頁

跳至