自由講場

跳至

首頁
23456...8

尾頁

伯爵府

dimdimfafa 發表於 20-9-27 18:55
8月中食美利lunch, 覺得好靚 環境好通透精緻

都想試下,不過已開學,比較難就時間了

子爵府

celiacc 發表於 20-9-27 18:05
七月頭去住rosewood,當時唔太多人,但員工都話星期六日多人。不過真係好好!
之前睇YouTube 有人影半島都排 ...

我上上個禮拜都去左
$2950+10% peak view room guarantee upgrade to harbour view
包Henry lunch, k11 musea membership plus $500 coupon (用左黎食day 1 dinner),跟住包早餐仲有USD$100 hotel credit ,我地用左黎食day 2 lunch at bayfair social ,仲有$500 mini bar

真係好抵

伯爵府

jin_mui 發表於 20-9-27 20:25
我上上個禮拜都去左
$2950+10% peak view room guarantee upgrade to harbour view
包Henry lunch, k11 m ...

e個優惠好快已book哂,真的好抵!不過d仔要網上上堂,得個諗

伯爵府

回覆樓主:

算啦 staycation呢d只不過係掩眼法
不過屋企迫/亂,去住返晚都應該會開心嘅。
但係我一諗起大部份酒店主要接中國班自由行住過,即刻冇興趣。。。
唯獨有諗過Murray,不過諗真d,齋住酒店真係幾無聊。。。

大宅

seaheart88 發表於 20-9-27 00:23
但係如果俾我揀可能會揀下午茶。。。因為早餐都應該食得幾飽。。咁午餐會唔會太早呢?
...

九點食完早餐,我哋都轉咗做下午茶

大宅

蘑菇 發表於 20-9-27 15:59
八月尾時住半島, free upgrade to seaview room, 一個字“正”.

甘橋,我哋都係8月尾星期六check in, 我老公生日free upgrade to seaview room,真係正

男爵府

cherry_ng_ 發表於 20-9-27 10:58
推介愉景灣酒店,好有渡假feel, klook 有 staycation package,都算抵玩。

住緊

伯爵府

啱啱去完rosewood,我唔係買staycation嘅package,我係之前hotels.com 做半價book, $23xx 山景房,唔包早餐但有USD100 hotel credit,我用咗去食butterfly room afternoon tea,dinner 就自費去Henry

Check-in都要排大概20分鐘左右,Checkout就如果選擇唔睇單可以直接走唔使等,service 一般有d失望

子爵府

?
celiacc 發表於 20-9-27 20:33
e個優惠好快已book哂,真的好抵!不過d仔要網上上堂,得個諗

係呀,我果個thru秘書服務book所以多左guarantee upgrade and USD$100,總共食左4餐

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

上星期去左九龍海逸君綽,check in時間可接受,staff都nice既,$1650包埋2大1小自助晚餐(7月頭book)
包左小朋友歷險,去酒店幾個check point吸印仔換H記雪糕
泳池無頂樓,望到哂維港,同埋佢低一層有玻璃比你睇到入面游緊水既人(好似係海洋公園睇海獅咁
最敗筆係第一晚可以成層都無廁所水,我地book左4間房,4間都無,好唔方便!
另外自助餐唔知係咪好耐都無旺過,個個都唔識做野,入坐安排好差,一早講左16個人,佢話分4張枱比我地,但結果佢係一大張長枱再加幾塊膠板,ok唔緊要,但頭尾2邊都擺5個位,說好的限聚令?同埋其實佢都仲係擺少左,跟住有個staff話「求其拍張比佢地」⋯⋯無言

大宅

請問有無啱2大2小的package 分享?

禁止訪問

珍珠宮

回覆樓主:

試左兩間,Conrad 同 langham

Conrad, $2800+10%, 星期日in星期一out, 包左佢最出名既sunday brunch buffet, 平時呢個buffet兩個人差唔多2000埋單,食物水準好高。
包埋executive lounge既afternoon tea 同evening cocktail
第一日11點前就可以checkin, 之後去食brunch buffet,已經好飽,冇食tea, 食左evening cocktail, 有10款小食同飲品,野食就一般,當晚飽到唔使食dinner
房間送左水果,朱古力,bearbear公仔,知我生日仲有朱古力mousse 蛋糕一個。第二朝包埋自助早餐,之後可以食埋afternoon tea, 4點先check out.
服務態度一流

珍珠宮

回覆樓主:

Langham, $2850+10%,套房價錢有個廳仔都幾大幾靚,標榜0房價,即可以攞住$2850喺酒店餐廳當credit咁用,但一定要係checkin 同checkout內時間進行,衰左佢3點先俾check in, 第二日12點就checkout, 時間上好蚊水,包自助早餐,executive lounge 既afternoon tea 同evening cocktail
我地一早去checkin, 攞左credit先,然後去中菜廳唐閣食lunch, 之後3點先攞房,再食tea 同evening cocktail ,tea有蛋糕餅乾三文治係自助形式,evening cocktail 就有熱食。夜晚揀左bostonian食扒,野食唔錯。
時間真心太短,如果食得唔多野冇可能食到唔多餐,我地checkout時聽到有人食唔晒個credit但都要照收錢就唔多抵

翡翠宮

dimdimfafa 發表於 20-9-26 22:47
我分享1個,大學站果間凱悅酒店,大堂設施還可以,但房間好大霉味,霉到鼻敏感發作,難得2公婆放低小朋友去 ...

收到

大宅

aeneas2011 發表於 20-9-27 23:27
住緊

正唔正???
房有浴缸嗎?
我剛剛BOOK左11月去住

男爵府

dimdimfafa 發表於 20-9-26 23:14
凱悅800蚊包個自助早餐,buffet有7折,其他餐廳無,但checkin排左1小時30分,前台都講明早餐要大排長龍, ...

好誇張

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

seaheart88 發表於 20-9-27 00:06

(應該唔會伏)最近見到Facebook半島酒店做 sta ...

我C6 book左同我慶祝生日

首頁
23456...8

尾頁

跳至