自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

MKma 發表於 20-9-27 08:37
我睇過佢訪問,神高神大,雖然是長髮加女性打扮,但把聲仲係好“男人”,假如我去試bra見到呢位人士在試身 ...

坦白講, 雖然佢已經係小姐, 又留了長長頭髮, 但係完全把聲同個身形係百份百男性, 如果我去買內衣, 隔離個FITTING ROOM係一個咁樣的男人, 我真係會走左去唔會買, 因為我真係唔知佢性傾向,會否偷窺我呢....雖然我唔係天香國色, 但我真係唔想比陌生人睇, 更加吾想係一個男扮女的女人....... 不是歧視, 而係是自身安全感問題.
以馬內利, 神與我們同在! :-D  :-D

水晶宮

Manwah 發表於 20-9-28 10:33
坦白講, 雖然佢已經係小姐, 又留了長長頭髮, 但係完全把聲同個身形係百份百男性, 如果我去買內衣, 隔離個F ...

‘雖然我唔係天香國色’

琥珀宮

小源 發表於 20-9-27 01:58
https://www.facebook.com/186040714921338/posts/1568570356668360

【跨性別人士到「6ixty8ight」試衫被 ...

點解唔比試,有錢買就得啦,以前賣過豐胸產品,都有男人買,但因為食落肚,都係叫佢問下醫生先,佢買一定比佢買

翡翠宮

MKma 發表於 20-9-27 08:37
我睇過佢訪問,神高神大,雖然是長髮加女性打扮,但把聲仲係好“男人”,假如我去試bra見到呢位人士在試身 ...

就係囉
sales都兩難

大宅

回覆樓主:

售貨員真的被炒了?唔知許小姐而家條氣順啲未呢?定係仲有下一步呀?

別墅

InkCartridge 發表於 20-9-28 02:08
似乎唔係一件簡單嘅事!

呢位Connie講得好好,尤其最後果一句

大宅

apple~y 發表於 20-9-27 22:55
又唔係唔做佢生意,又無迫佢走

內衣褲衛生問題買左就通常無得換

其實我覺得經理處理得幾好,又比許小姐返屋企試,唔啱可以換,其他在場客又唔會有咩誤會,算係兩全其美。

wcpcelia    發表於 20-9-30 16:18
Manwah    發表於 20-9-28 12:18

大宅

小源 發表於 20-9-27 01:58
https://www.facebook.com/186040714921338/posts/1568570356668360

【跨性別人士到「6ixty8ight」試衫被 ...

跟本就係想搞政治化,有幾多個變性人想人知自己係變性,重要特登提自己跨性別,話人歧視佢
呢個世界本來就唔可能要少數遷就多數,投訴就可以改變人心,立例就可以改變世界,咁呢類人跟本就唔會講到自己條路有幾辛酸
時代改變,好多人口講要接受,真係要一個咁嘅人同你用同一個廁所,更衣室等等又有幾多人接受?!
唔係話呢個類別就係變態,問題係呢個類別有唔少變態,所以一般人都覺得佢地有問題
我係間鋪嘅經理,我都情願得罪一個好過得罪大部份人

Manwah    發表於 20-9-28 12:21

子爵府

fadgare 發表於 20-9-28 11:13
其實我覺得經理處理得幾好,又比許小姐返屋企試,唔啱可以換,其他在場客又唔會有咩誤會,算係兩全其美。
...

我覺得佢哋試衫
可能會令女士尷尬

經理叫佢回家試完可以換
已經是“節蔥”做法

佢話人哋歧視佢
但佢都要諗諗其他女士嘅感受
佢唔係大晒的

大宅

fadgare 發表於 20-9-28 11:10
售貨員真的被炒了?唔知許小姐而家條氣順啲未呢?定係仲有下一步呀?

人地話唔係想個職員被炒,係間公司指引有問題,要投訴嘅係間公司吖。。。

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

回覆樓主:

這位許“小姐“,男人樣男人聲,日後都會去女厠,女更衣室,女性服裝試身室,簡直十級驚嚇,有冇法例或機構可以保障我們的安全?

侯爵府

怪獸青BB 發表於 20-9-27 09:25
我覺得佢係三分顏色上大紅,無野搵野嚟搞,可憐個職員,人地分分鐘連份工都無埋
...

首頁

尾頁

跳至