自由講場

跳至

首頁
34567...9

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

好老實, 金剛戴個長頭髮, 仲似女人過佢。

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

保護大多數人好正常,無理由為咗哩啲少數人所謂「權利」犧牲大多數人安全,遲啲個個變態佬著女人衫嚟扮嘢揾著數邊個負責?都痴線

wcpcelia    發表於 20-9-30 16:18

伯爵府

十分鐘 發表於 20-9-27 09:06
許事主個facebook,份人都幾開朗,祝福佢生活開心,早日走出件事。算了,店都道歉,店員已炒好似

Sorry

伯爵府

我支持店員

萬一係變態佬,入去fitting放左個針孔攝錄機點算

試內衣要脫光光

伯爵府

怪獸青BB 發表於 20-9-27 09:25
我覺得佢係三分顏色上大紅,無野搵野嚟搞,可憐個職員,人地分分鐘連份工都無埋
...

萬一開左先例

其他店舖都要跟從

有機會被變態佬有機可乘

珍珠宮

回覆樓主:

如果我當場見倒佢又去試身,我會不安,寧願第時先再買

公爵府

回覆樓主:

其實唔駛投訴到人連份工都無埋

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

wannabe118 發表於 20-9-27 13:47

擺明又係嗰啲平權乜乜物物啦 全世界要就晒哩啲人

珍珠宮

我是靚媽 發表於 20-9-27 08:47
俾我係店員或經理聽到小姐聲線都唔識處理。

Me too

Love and Kindness are never wasted.

伯爵府

2024勳章

Bibibut 發表於 20-9-27 09:31
嘩,睇完d相,完全係男人囉

咪就係囉.....

伯爵府

2024勳章

moon_o_o 發表於 20-9-27 13:42
我支持店員

萬一係變態佬,入去fitting放左個針孔攝錄機點算

冇錯,呢位小姐,點睇都係一位男人
加埋把聲,我點知佢係唔係變態佬

伯爵府

美味 發表於 20-9-27 13:32
保護大多數人好正常,無理由為咗哩啲少數人所謂「權利」犧牲大多數人安全,遲啲個個變態佬著女人衫嚟扮嘢揾 ...
X2 如果個sales lady 冇咗份工就唔低

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

睇咗相, 就算化咗妝, 都係男人一個, 如果在試身室出現, 我都會驚, 其他客戶無權睇佢身份証, 但就會投訴sales點解俾個男人入嚟試女性衣服。

講真, 68只適合年青女仔, 佢點睇都唔係.
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

侯爵府

好媽媽勳章

我接受唔到,如果我係個度買衫,隔離有個咁高大,似男人嘅女人話佢又試,我會驚,咁算唔算歧視?
開心每一天

公爵府

emt1314 發表於 20-9-27 14:31
睇咗相, 就算化咗妝, 都係男人一個, 如果在試身室出現, 我都會驚, 其他客戶無權睇佢身份証, 但就會投訴sale ...

係囉,邊有咁大size,佢去隔離瑪沙好D

goldpiglet    發表於 20-9-27 15:11

水晶宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

#25 #26
有圖
太似男人了

大宅

回覆樓主:

好犀利,黑帶3段

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1568570356668360&id=186040714921338

水晶宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

孔武有力
果然聲大夾惡
打架 犯法喎!
雖然已經變成常態(影衰香港)

大宅

emt1314 發表於 20-9-27 14:31
睇咗相, 就算化咗妝, 都係男人一個, 如果在試身室出現, 我都會驚, 其他客戶無權睇佢身份証, 但就會投訴sale ...

係囉,68唔係比少女咩 啲碼好細下

大宅

wannabe118 發表於 20-9-27 13:47

同意。始終香港店舖處理呢啲case比外國經驗少,好多售貨員未必識點處理。不是面對好多呢啲情況下,公司亦未必有好清楚指引。售貨員聽見係男人聲,又高大,著女人衫,就算出示ID又冇儀器查看真偽,公司如指引話出ID就OK,咪照行,否則售貨員都係憑自身經驗處理。唯有在不想影響其他客的情況下請佢回家試,提議不合身可更換。對跨性別人士係做得不理想,但如果佢不是真係跨性別而係變態咁點,唔敢risk呀,其他客人也會投訴,售貨員兩面不是人。

首頁
34567...9

尾頁

跳至