自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

pillarfung 發表於 20-9-27 04:17
睇個標題以為間公司呃人錢,睇內容得啖笑。

水晶宮

niceperth 發表於 20-9-27 02:25
今日返家食晚飯,啱啱有人送貨,聽到位送貨員係babypower店送貨,看更見我推住bb車難開門,好好人幫我打開 ...

依家啲人鬧你咪鬧你囉,駛擇日子呀,惡就大曬!警察都唔驚,駛驚你呢啲c9

侯爵府

係時候返火星喇

子爵府

件事應該係送貨員唔啱,但係樓主應該搞清楚送貨員是屬於那公司的員工,和嘗試聯絡Babypower,了解這間公司對呢件事嘅處理手法,然後再作評論。
樓主「貿貿然」開這一個標題,直接話Babypower冇良心,我覺得非常誤導!

大宅

alicego62 發表於 20-9-27 07:29
樓主小事化大,諗住小小事數臭人公司

我只係想講事實,每人眼中大小事情唔同,如我要化大件事,洗乜喺呢度打字
[url=http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/niceperth/my_photos Perth's nail[/url] Perthicus's Blog

大宅

niceperth 發表於 20-9-27 10:44
我只係想講事實,每人眼中大小事情唔同,如我要化大件事,洗乜喺呢度打字
...

好想請教下,一件咁小既事可以點化大 你宜家單方面寫衰人,望人公審間舖頭仲唔算化大架?

大宅

laiman1002 發表於 20-9-27 10:48
好想請教下,一件咁小既事可以點化大 你宜家單方面寫衰人,望人公審間舖頭仲唔算化大架?
...

從來冇人要公審間嘢,其實你知唔知咩叫公審?我講出事實同感受。
[url=http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/niceperth/my_photos Perth's nail[/url] Perthicus's Blog

大宅

laiman1002 發表於 20-9-27 10:48
...

好似婆媳關係論壇咁,唔通d mama講99點唔啱,又係小事化大,又要公審d 99嗎?
大家都只係講自己感受同遇到嘅事,你分清楚,要公審唔係用呢度平台。

珍珠宮

2023年兔年勳章

pillarfung 發表於 20-9-27 04:17
睇個標題以為間公司呃人錢,睇內容得啖笑。

x2

琥珀宮

回覆樓主:

子爵府

用到良心何在
仲以為賣過期野食比bb...

點知原來係送貨員

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

alicego62 發表於 20-9-27 07:29
樓主小事化大,諗住小小事數臭人公司

樓主又唔係幫襯呢間公司,即場鬧下人咪算囉 咁都要投訴,香港果然係投訴之都

琥珀宮

Taitaimui 發表於 20-9-27 11:12
用到良心何在
仲以為賣過期野食比bb...

仲要唔知個送貨員係唔係嗰間公司

男爵府

回覆 pillarfung 的帖子

x2

珊瑚宮

通常我見人地送貨

我係會讓他行先

搭電梯比他上先

方便下人無乜所謂

玩具萬歲!

琥珀宮

niceperth 發表於 20-9-27 10:44
...

唔係想化大就唔好出post公審啦

琥珀宮

fitfish 發表於 20-9-27 11:19
通常我見人地送貨

我係會讓他行先

Me too, 一來唔想阻住人做野,二來唔想同佢有踫撞

大宅

fitfish 發表於 20-9-27 11:19
通常我見人地送貨

我係會讓他行先

我想入門個刻,送貨員係㩒緊對講機,我先入大閘,點知個送貨員zip入嚟

珍珠宮

niceperth 發表於 20-9-27 11:27
我想入門個刻,送貨員係㩒緊對講機,我先入大閘,點知個送貨員zip入嚟

咁好明顯人地先到
以為看更幫送貨員開門喎
人地企對講機前,就係冇密碼、要登記嘛
當然要看更開門

你係咪有乜誤會?
難怪個送貨員爆粗
原來個看更一見有住客,就開俾住客先?
你呢個留言應該放原post

侯爵府

回覆樓主:

當時情況送貨員個心應該諗緊入就入,唔入就借開,唔好停係度唔郁。

首頁

尾頁

跳至