自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Deleted

珍珠宮

bettywong80 發表於 20-9-27 16:04
現在有好多學生在Heathrow airport佢哋提早term break

想知佢哋返嚟係咪又係home quarantine? 定係去政府 ...

好唔容易先等到開始控制住, 現在又一批返嚟

男爵府

好多? 有term break 都係中學生,我無任何一個朋友D仔女會番,包括我自己嗰D,你唔駛咁擔心

男爵府

回覆樓主:

8月先走,9月尾又返。。。

子爵府

回覆樓主:

really? 我朋友個仔,早兩日飛去英國讀大學,剛開學咋喎

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

係咪呀?教育個版好多趕返去英國返學喎!

象牙宮

回覆樓主:

下,正常呢個時候去開學喎,點會咁快又飛返黎?

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

bettywong80 發表於 20-9-27 16:04
現在有好多學生在Heathrow airport佢哋提早term break

想知佢哋返嚟係咪又係home quarantine? 定係去政府 ...

真的嗎?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

好多?點會呀!唔好又搞分化屈留學生啦,人地啱啱至過去開學,末過去既大學生可能唔過去住,反而係陪仔女開學既父母會趕在十月一日前回港就真,呢班係留學生父母唔係留學生。
十月一日前到港係可以家居做14日隔離。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

英國唔係十月開學嘅咩

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

我仔同佢幾個校內香港同學十月中half term break 會留校,除非學校要關閉,否則今年唔會返港。

大宅

yuyueng 發表於 20-9-27 16:26
好多?點會呀!唔好又搞分化屈留學生啦,人地啱啱至過去開學,末過去既大學生可能唔過去住,反而係陪仔女開 ...

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

exeat weekend

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章

好多?妳現在在Heathrow 等上機見到?

子爵府

好多中學提早放term break
有幾個朋友的仔女已在機場,只讀了兩星期
唔敢再在這page 發言了

珍珠宮

yuyueng 發表於 20-9-27 16:30
我仔同佢幾個校內香港同學十月中half term break 會留校,除非學校要關閉,否則今年唔會返港。 ...

係,聽聞今年好多boarding school破例俾海外生留在宿舍過term break。。。家長會安心d, 唔駛隔來隔去。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我睇教育版POST, 家長頭痕緊邊到有認可LAB 可做TEST! 無話要1/10 前趕返港!!

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

hagupit 發表於 20-9-27 16:12
really? 我朋友個仔,早兩日飛去英國讀大學,剛開學咋喎

我朋友個女下個星期飛去

珍珠宮

cy101 發表於 20-9-27 16:17
係咪呀?教育個版好多趕返去英國返學喎!

係囉!我女聽晚都出發去英國開學

首頁

尾頁

跳至