論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

第一次請姐姐 真係好奇怪 點解可以成日唔見哂d匙羹 本身有二支舊既 唔見左支 我買多二支新返黎 奇怪既事黎拉 無拉拉唔見兩支新 咁好拉我再買多支新返黎又唔見 終於我都忍唔住問姐姐 佢竟然話我唔覺眼自己掉左 唔係掉左即刻你偷左拉 再之後我又買支新返黎 我講明唔好再唔見 佢好野今次整唔見舊個支呀

子爵府

Amyw1984 發表於 20-9-27 17:49
第一次請姐姐 真係好奇怪 點解可以成日唔見哂d匙羹 本身有二支舊既 唔見左支 我買多二支新返黎 奇怪既事黎 ...

掉咗唔出奇
執枱是同d 菓皮,纸巾掃埋一堆,倒落垃圾桶
有一次俾我係垃圾桶揾返"名牌批皮器", 明明剛剛用完,揾唔到,我諗梗係批完瓜皮,同d 瓜皮掉咗,真係係堆爪皮度!

複式洋房

細姐姐 發表於 20-9-27 21:53
掉咗唔出奇
執枱是同d 菓皮,纸巾掃埋一堆,倒落垃圾桶
有一次俾我係垃圾桶揾返"名牌批皮器", 明明剛剛用 ...

佢唔係未試過連垃圾咁掉左 之前就係個批皮器掉左 佢唔出聲 到我要用問 佢先話可能當垃圾掉左 你唔小心掉左 你講聲都好 我懷疑佢係偷野 咁就嚴重好多 雖然唔係話咩值錢野 但都要正視

大宅

2020勳章

第一次請姐姐 真係好奇怪 點解可以成日唔見哂d匙羹 本身有二支舊既 唔見左支 我買多二支新返黎 奇怪既事黎 ...

我姐姐都係咁,食物剪,池根,比佢掉咗好多!後離我先察覺到係星期日唔見,佢飲酒飲到懵查查

複式洋房

2020勳章

我果個又係,小朋友食物剪x2,小朋友匙羹叉有成10隻以上,我對筷子 (朋友送既結婚禮物) 有石有名,我用左4年,全部連枱布一齊包埋掉左每次都有話個工人,但又唔敢鬧得太勁,怕佢報復返係我對小朋友到,始終仲細,又未識講.....

翡翠宮

2020勳章

偷的機會大D
玩具萬歲!

複式洋房

叻人 發表於 20-9-27 23:40
我姐姐都係咁,食物剪,池根,比佢掉咗好多!後離我先察覺到係星期日唔見,佢飲酒飲到懵查查
...

飲酒....好在我姐姐本身唔好

複式洋房

Cherry04142008 發表於 20-9-28 15:32
我果個又係,小朋友食物剪x2,小朋友匙羹叉有成10隻以上,我對筷子 (朋友送既結婚禮物) 有石有名,我用左4 ...

我姐姐醒呀 唔會唔見我小朋友d餐具/玩具 佢知成日用我一定知

複式洋房

fitfish 發表於 20-9-28 15:50
偷的機會大D

我都覺得係... 邊有可能係新既就唔見

子爵府

我又覺得未必會偷。
我屋企唔見匙羮俾我發現兩個主要原因:一個係舊姐姐真係試過食完野連包裝帶匙羹掉垃圾桶俾我見到。
二係姐姐們放假喺出邊一班人分享美食,佢會帶屋企啲匙羹同碟出去添,但就唔記得帶返嚟!
我發現之後送佢一set食具,同時規定不可以再拎走我啲食具!

複式洋房

PonyMom 發表於 20-9-28 17:31
我又覺得未必會偷。
我屋企唔見匙羮俾我發現兩個主要原因:一個係舊姐姐真係試過食完野連包裝帶匙羹掉垃圾 ...

其實如果你真係整唔見 你可以出聲講 唔係到我發現問 又扮傻 我又唔係要求你賠錢 你都比我發現唔見咁多次都可以再犯 其實你係咪迫緊我要用d更嚴厲方法話你/扣人工 你先會改 加上我屋企係有外賣膠叉膠羹係度 你無可能有藉口話拎出去用無拎返黎

侯爵府

2020勳章

回覆樓主:

我屋企每份餐具都係6份,有發現越黎越少,後來我發現老公食处賣時用屋企餐具,食完隨手放入盒入面跟手掉埋

伯爵府

2020勳章

回覆樓主:

我工人初來時唔識用快子
會攞屋企差更出去用
但用完就忘記帶回家
帶個勾方便坐車時勾住唔洗提住
又係留在車

公爵府

精叻鼠年勳章 2020勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

唔見匙更好過打爛好多架啦, 話說上次我開爐 我工人竟然放左隻膠匙更係個爐到我完全冇檢查便開左爐,無啦啦燒著左個煲 我先知佢唔記得拎返走隻膠匙唉 好彩無爆炸 同火足呀

別墅

Amyw1984 發表於 20-9-27 22:29
佢唔係未試過連垃圾咁掉左 之前就係個批皮器掉左 佢唔出聲 到我要用問 佢先話可能當垃圾掉左 你唔小心掉左 ...

係,我之前個印,走咗之後我先發現她偷咗廚房一啲用具;唔係值錢唔值錢嘅問題,而係佢哋偷竊呢個行為係犯法

子爵府

係用完連皮連骨一齊倒落垃圾筒。
我姐都試過啦, 我女跟手係垃圾筒執返隻匙出來話好彩咋, 如果唔係又少一隻。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊