自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

英國多間大學採取相應措施防止疫情在校園內擴散,曼徹斯特大學與英國公共衛生部(PHE)採取聯合行動,將1,700名學生留在Birley and All Saints Park的宿舍進行為期兩周的自我隔離。

https://www.hk01.com/%E5%8D%B3%E6%99%82%E5%9C%8B%E9%9A%9B/528942/%E6%96%B0%E5%86%A0%E8%82%BA%E7%82%8E-%E8%8B%B1%E5%9C%8B23%E9%96%93%E5%A4%A7%E5%AD%B8%E5%87%BA%E7%8F%BE%E7%97%85%E4%BE%8B-%E9%80%BE3000%E5%AD%B8%E7%94%9F%E9%A0%88%E9%9A%94%E9%9B%A2

大宅

〔即時新聞/綜合報導〕歐洲近期武漢肺炎(新型冠狀病毒病,COVID-19)疫情反彈,才剛開放校園,英國就傳出32所大學總計超500例確診,導致3千多人被迫隔離,學生和家長更因此要求校方退還學費、住宿費。

綜合外媒報導,疫情在校園內蔓延,其中曼徹斯特都會大學(Manchester Metropolitan University)開學以來出現127例確診,多達1700名學生被要求隔離。蘇格蘭的格拉斯哥大學(Glasgow University)則因為月中舉行的迎新活動,導致宿舍出現群聚感染,截至目前已累積172人確診,600人隔離。

大宅

竟然仲有人覺得係騙局

大宅

goosy83 發表於 20-9-28 02:01
竟然仲有人覺得係騙局

呢下真係R頭。
唔係一個半個,係好多不同國家不同人都深信新冠係編造出來的陰謀。。
呢d人真失智,喺資訊咁發達,透明度算高的現今世界,太多資訊讓你分析真僞。。
試問一個世界性的謊言點運作?全世界一同做戲?d死者係揾人扮??
而且疫情咁嚴重,隨時識嘅人有中招,親朋戚友都係扮病??
至多唔信疫情數字,但就冇可能唔信呢個疫症嘅存在囉。。
完全冇腦

公爵府

2020勳章

eledak 發表於 20-9-28 02:10

呢下真係R頭。

我真係無法理解呢啲人個腦係咩構造?!

珍珠宮

2020勳章

呢下真係R頭。

同相信 831 拜空氣果d 有得揮

wcpcelia    發表於 20-9-28 09:48
kckammy    發表於 20-9-28 09:28

複式洋房

呢下真係R頭。

係囉 到今時今日,有些西方國家嘅國民依然覺得帶口罩冇用,寧願唔帶來爭取呼吸空氣嘅自由,究竟係咩玩法?

所以話浸浸連任嘅機會,都唔係冇,呢個世界一場疫症,睇到好多不可思議事件。

大宅

竟然仲有人覺得係騙局

相信自己想相信的, 自我催眠

珍珠宮

精叻鼠年勳章 2020勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

[email protected] 發表於 20-9-28 03:04
同相信 831 拜空氣果d 有得揮

每個人來到世上,都是匆匆過客,有些人與之邂逅,轉身忘記;有些人與之擦肩,必然回首。所有相遇和回眸,都是緣分,當你愛上了某個背影,貪戀某個眼神,意味著你已心繫一段情緣。

水晶宮

2020勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

呢下真係R頭。

資訊泛濫嘅反效果,唔係人人都會思考

瑪瑙宮

2020勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

朋友個仔、過幾日就返英國大學讀書~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

子爵府

重有傳媒用武漢肺炎

子爵府

人哋寫係英國新型冠狀病毒肺炎,樓主就改成武漢,衰格

EMILY03    發表於 20-9-28 09:50
wcpcelia    發表於 20-9-28 09:48

伯爵府

2020勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

RT 發表於 20-9-28 07:26

除了衰格,還有可恥!

公爵府

2020勳章

melisa 發表於 20-9-28 07:35
除了衰格,還有可恥!
還有陰濕。。

伯爵府

大力大力 發表於 20-9-28 07:22
朋友個仔、過幾日就返英國大學讀書~

過幾日? 咁遲開學? 我英國讀中學, 9月頭開學

男爵府

無型的人為播毒訊息, 好比病毒!樓主連新聞都唔放過,真係...

男爵府

2020勳章

竟然仲有人覺得係騙局

同相信 831 拜空氣果d 有得揮 x 2

子爵府

2020勳章

樓主咁賤格咁乞兒?

大宅