美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

粉紅天空 發表於 20-12-29 21:40
D專家又話食落肚既膠原蛋白無用既?

聽專家講,不如自己試!有無用我信自己嘅體驗。

男爵府

issactmaria 發表於 20-12-29 22:11
聽專家講,不如自己試!有無用我信自己嘅體驗。

試過一隻食左塊面好似有彈力左,唔食又回復原狀!毛孔無改變

大宅

KddBgtdm 發表於 20-9-28 11:10
每日搽野上面按摩個陣,都feel到塊面摸落好似冇以前咁彈手,輪廓冇以前咁飽滿,我都知年紀愈大,膠原蛋白流 ...

我飲Glycel Prime 10000

男爵府

粉紅天空 發表於 20-12-30 07:33
試過一隻食左塊面好似有彈力左,唔食又回復原狀!毛孔無改變

噤你自己咪答咗你嘅提問!膠原蛋白產品都要睇吓產品內膠原蛋白佔的比例,同埋膠原蛋白的分子大小都係影响吸收嘅關鍵。

大宅

我未過三十,但飲左幾個月iherb牌子都無用,仍然流失緊,索性打針算,貴係貴d但起碼見效,而家塊面真係瘦到殘

伯爵府

2024勳章

粉紅天空 發表於 20-12-29 21:40
D專家又話食落肚既膠原蛋白無用既?

又唔可以話完全無,只是飲咗,身體其他器官用剩先會去到皮膚到

禁止訪問

伯爵府

snowpigcc 發表於 20-12-29 18:44
DNA drink由頭靚到落腳,d姊妹話我比真實年齡年輕十歲,女人要早d keep(emoji)

請問邊隻同邊度買?thx

禁止訪問

大宅

Coralkwan 發表於 21-1-6 01:25
我本來膝頭痞低就會卡一聲,但唔痛的,我會唔會都啱呢?我仲諗緊係咪要食葡萄糖胺的,但又唔想食藥丸:happ ...

我覺得係有少左卡既次數,飲左膠骨蛋白,我都係常卡一聲,特別去廁所,每次一坐一屈就卡。
不過呢排我行完山後,發展到膝頭哥有D痛,我朋友食開丸,佢覺得透明質酸好過葡萄糖胺,我上iHerb搵最細粒既試,好慘呀,我直頭唔多吞到藥既人,但呢排痛可能都要補下。

禁止訪問

大宅

Coralkwan 發表於 21-1-6 17:13
謝謝你回覆我未痛,就係怕遲啲會變痛,諗住早啲補充吓
但我有飲蜂蜜保健,因幫到正常去廁所,食 ...

應該我呢排行山多左,膝頭哥負荷,之前我去量過骨無疏鬆到,補補透明質酸試下,希望會好少少。
你試下飲下膠原BB, 因為我發現佢好似有排毒作用,唔知係咪每日定時排毒,會令皮膚更好,我初初飲已經發現,但唔知係咪個個體質唔同,我諗感覺勁過保健蜜糖,我覺得較好時間飲,通常我夜晚瞓前一至兩個鐘飲

子爵府

KddBgtdm 發表於 20-9-28 11:10
每日搽野上面按摩個陣,都feel到塊面摸落好似冇以前咁彈手,輪廓冇以前咁飽滿,我都知年紀愈大,膠原蛋白流 ...

食魚皮膚會白啲同好啲,呢個比較天然。

別墅

amazingkitkat 發表於 20-12-2 11:54
當糖或者朱古力食
Iherx 買? 係邊買到,沖粉類我飲唔慣

伯爵府

2024勳章

CoiCoi 發表於 21-1-6 18:15
應該我呢排行山多左,膝頭哥負荷,之前我去量過骨無疏鬆到,補補透明質酸試下,希望會好少少。
你試下飲下 ...

有d膠原會有纖維,亦讀過資料話因為對Vit.C腸胃會有反應

CoiCoi    發表於 21-1-6 22:51

子爵府

妮妮子子 發表於 21-1-6 20:38
Iherx 買? 係邊買到,沖粉類我飲唔慣

Chemistwarehouse 有 international shipping
注意:本人所發佈的帖子大部份均為轉貼,如本人所發的貼子有任何問題及投訴,如本人所發的貼子有任何法律責任,本人恕不負責!

男爵府

joebibi 發表於 20-10-5 14:36
係tonymoxx呀~宜加仲試緊, 不過都見到皮膚望落有光澤左同有番少少彈性, 佢仲有隻膠原蛋白軟糖, 細細包, 又 ...

agreed, 我都你咁,皮膚愈來愈好,5字頭都無斑無紋。冬天再加蜜糖水,潤晒
:

複式洋房

打係身體同臉上最快,飲既好難去到皮膚層

大宅

55756954 發表於 21-1-13 04:40
打係身體同臉上最快,飲既好難去到皮膚層

應該打邊隻?

複式洋房

princesspig 發表於 21-1-13 09:41
應該打邊隻?

水光針屋企做

首頁