美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

話說上年我係美孚區, 花X大王隔離個間FACIAL 店買左set body package, $210 part, total 50 parts.

同日佢說我話買多set ,我話咁多唔買,做完先,佢話買多set就可以facial + body share 用,而呢set就可以優惠價$180 part body, total $10,000, 咁facial 同body就可以扣呢$10,000 (body就用完頭一set先開始扣呢度)

近排
就做完第1 set body, 佢又叫我買,我話仲有1 set可以扣$180,佢就話無,第2 set都係扣$210。我話點會,明明白紙黑字當日寫左係工紙度,但今日再睇返,佢換過張新,係新個張度寫$210!!! 仲話從來都無$180呢個價....我話如果2 SET 都係$210, 我點會買第2 SET 呀!! 佢話因為第2 SET 可以夾埋FACIAL用喎..佢真係MARK大眼講大話!

正常如果2 SET做BODY都係同價錢, 比你都唔會去買啦! 咁樣講大話, 點做街坊生意架! 佢當日仲搵佢同事黎witness 話第2 SET 係$180 , 唔會呃人! 而家只怪自己蠢, 無影低証據, 同埋當自己買個教訓, 咁易信人!

各位姐妹真係要小心, 原來而家白紙黑字既野都會比人換走! 我後悔無影低相, 無用WHATSAPP 再DOUBLE CONFIRM, 而家眼白白比人任屈.

禁止訪問

侯爵府

2020勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

咁賤連$30都唔老實,快快做完無回頭!

別墅

KUDOS 發表於 20-9-28 20:23
咁賤連$30都唔老實,快快做完無回頭!

係喎!從來去美容院傾好個價錢就簽卡,點估到佢咁奸詐,成張工紙換咗!我估佢地成日用呢招,等我地無證據係手,就算報警或者去消費者委員會投訴都無用(emoji)
真係以後唔好信人,以為做街坊生意就講個信字,原來唔係架!black & white 都可以比人換走!

侯爵府

2020勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

helenfu 發表於 20-9-28 20:50
係喎!從來去美容院傾好個價錢就簽卡,點估到佢咁奸詐,成張工紙換咗!我估佢地成日用呢招,等我地無證據 ...

以後記得叫對方影一份copy留底。我去做facial次次都要美容院print番張單比我,睇佢扣咗幾多錢同每種服務費用幾多,費事佢亂扣扣多我!雖然我知其他客真係簽完名就走唔會睇~

別墅

KUDOS 發表於 20-9-28 20:57
以後記得叫對方影一份copy留底。我去做facial次次都要美容院print番張單比我,睇佢扣咗幾多錢同每種服務費 ...

係啦,多謝你以後真係乜都要影低

大宅

真係衰呀!咁都得

別墅

10022004 發表於 20-9-29 14:54
真係衰呀!咁都得

間野叫「美x泉」,大家小心d!

男爵府

幫你推!樓主吾好嬲,嬲豬豬吾靚架

別墅

jannie1223 發表於 20-9-30 00:51
幫你推!樓主吾好嬲,嬲豬豬吾靚架

多謝你大家都要小心美容陷阱

侯爵府

2020勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

而家都唔敢買咁多package

複式洋房

下次一定要拎番D收據/agreement

別墅

timandy 發表於 20-9-30 13:43
而家都唔敢買咁多package

係呀!隨時執左就大件事!

別墅

dyl908 發表於 20-9-30 16:41
下次一定要拎番D收據/agreement

要啦!只怪自己蠢,下次咩都要影低!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊