自由報料

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

開心吸收勳章

d post 都係話佢有錢去旅行 玩哈利. 到有事時就問人攞錢.

子爵府

Glau 發表於 20-9-30 10:35
d post 都係話佢有錢去旅行 玩哈利. 到有事時就問人攞錢.

去旅行玩哈利係老婆有病之後??

子爵府

Glau 發表於 20-9-30 10:35

我之前都睇過tvb一個節目講佢囡鍾意K-pop,跟Sunny Wong學跳舞,遲啲仲想去韓國留學,不過我唔知個節目喺佢媽媽有病前定喺有病後拍嘅,我當時嘅諗法就喺阿媽已經病到咁,爸爸又失業,仲邊有錢供你去韓國啊?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

其實大家有權選擇唔捐或捐
但我唔會囉

我身邊有朋友太太又係cancer...同樣有小朋友,長輩幫手湊小朋友,佢一個人做兩份工去揾錢救太太,但佢從無開口問人借錢,太太醫藥費亦好貴

民房

TAKTAKB 發表於 20-9-29 14:39
林生眾籌E佢太太,佢系FB比人系咁鬧
大家覺得抵幫???
之前古生,阿姐都有幫佢,但人 ...
你去到個個階段...你覺得重可以點??
乜都會試架啦...
我自己都有捐比佢...
我覺得用抵幫...呢2個字...心地唔好囉
你估佢太太好想有事架

大宅

Angelice-BeBe 發表於 20-9-30 14:24
其實大家有權選擇唔捐或捐
但我唔會囉

其實捐助係自願自發性?吾想捐冇人碧到你?我最記得家父在世前好少讚人?只讚美過在大陸為一嘅妹夫?想當年成日收到啲親戚信件?差不多每一封信都要求寄東西,多不聲數寄極都吾夠!家父說他妹夫從來幾困難幾辛苦,也不會寄信諸多要求聲討一次都冇!真正人窮志不窮有骨氣有尊嚴難得!

男爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

佢同李明藯我都有捐,雖然唔多,但希望可以積小成多,睇得出2個小朋友同媽咪關係好好,反而同爸爸就
希望林太可以大步檻過

首頁

尾頁

跳至