家庭理財

跳至

首頁
12345...20

尾頁

大宅

請問有冇人聽過或用緊?我係YouTube 見人用(股票知析特工-小風),佢分析股票好似好勁,但就好貴,又搵唔到太多資料。

照佢話紅色係大戶,黃色散戶,綠色蟹貨。如果一隻股票係完全冇大戶喺嗰度,或者大戶個比例越來越少,個股價就唔會升而且會跌。

YouTube 有佢一個用家分享,但佢把聲同 J Law好似,而且有一次個用家沖口而出講咗佢都有教過書(J Law 之前係教書),用家話佢啱啱學買股,但J Law已經開班教人。

而且小風成日分析J Law,感覺上佢哋有啲關連。

有冇人可以話比我知如果唔用呢個咁貴既軟件,邊度可以睇到有幾多大戶仲坐緊貨?謝謝

子爵府

eeveepikachu 發表於 20-9-29 15:38
請問有冇人聽過或用緊?我係YouTube 見人用(股票知析特工-小風),佢分析股票好似好勁,但就好貴,又搵唔 ...

同路人,你可以睇埋陳sir 的頻道才做決定join 唔join. 呢個software 本身免費,,同埋都唔算易用,要有最新數據update 就要俾錢買。

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

HL7646 發表於 20-9-30 09:45
同路人,你可以睇埋陳sir 的頻道才做決定join 唔join. 呢個software 本身免費,,同埋都唔算易用,要有最 ...

software 免費?手機定電腦?數據唔update 就不能预計股票走向!

男爵府

我在今年7月買咗個軟件, 係有D貴, 但能睇到莊家線, 杜氏K線, 暫時覺得有用

但因為好多強股升到8月已無力水, 所以實際未有因呢個軟件而盈錢

老實講, 當市況差, 用乜軟件勝算都一樣, 因為無大戶資金入市推升, 只有散戶磨來麿去一定唔會大升

反而homilychart睇到大戶莊家正在每日減少, 但股價不跌而小升, 就可避過往後大跌而盡早沽貨

更正: 差D唔記得, 有二隻股票用holimychat盈過錢, 就係670 425

男爵府

syyysc 發表於 20-9-30 11:21
software 免費?手機定電腦?數據唔update 就不能预計股票走向!

應該不是免費, 電腦版要三萬幾, 手機版要五千幾一年, 仲有一款TC大財神要五萬幾

而早二日個嘉賓可能就係J law

伯爵府

chankahing 發表於 20-9-30 12:54
我在今年7月買咗個軟件, 係有D貴, 但能睇到莊家線, 杜氏K線, 暫時覺得有用

但因為好多強股升到8月已無力水 ...

想不明怎樣從交易所數據分到莊家、散戶!
細價股分到红黃綠嗎?

男爵府

syyysc 發表於 20-9-30 13:38
想不明怎樣從交易所數據分到莊家、散戶!
細價股分到红黃綠嗎?

我都唔明, 可能統計所有曆史交易數據分出來

乜股都睇到莊家量, 甚至指數都分到

伯爵府

chankahing 發表於 20-9-30 12:54

但因為好多強股升到8月已無力水 ...

670 及 425 怎麼價入、價出?睇睇是否值回票價!

男爵府

syyysc 發表於 20-9-30 18:03

伯爵府

chankahing 發表於 20-9-30 18:34

如果你的8.21買入是根據這software 的形態信號轉變,又在高位根據它的提示賣出,就真得!

男爵府

syyysc 發表於 20-9-30 18:03

男爵府

syyysc 發表於 20-9-30 18:44
如果你的8.21買入是根據這software 的形態信號轉變,又在高位根據它的提示賣出,就真得!
...

670我在8月21前有短炒過所以日日留意
到8月21號有買入信號就分多日加注,最高位之後分批沽出,之後又係短炒

425就仲未沽

男爵府

syyysc 發表於 20-9-30 18:44
...

總之莊家線過50橫行而無綠色蟹貨,有信心嘅話,應提早入貨,否則一爆升就十幾二十%啦,到時先入都變到高追會坐艇啦

大宅

chankahing 發表於 20-9-30 12:58
應該不是免費, 電腦版要三萬幾, 手機版要五千幾一年, 仲有一款TC大財神要五萬幾

而早二日個嘉賓可能就係 ...

佢有冇表明佢係J Law? 如果冇表明而又真係J Law, 我好介意佢扮到係新手,而因為用咗呢個軟件變咗高手,感覺上好似想氹你落搭咁。如果個軟件真係咁勁,就唔使用呢啲偷呃拐騙嘅手段。

大宅

chankahing 發表於 20-9-30 18:51
670我在8月21前有短炒過所以日日留意
到8月21號有買入信號就分多日加注,最高位之後分批沽出,之後又係短 ...

你暫時賺左幾多?够比軟件費未?

伯爵府

eeveepikachu 發表於 20-9-30 19:15
佢有冇表明佢係J Law? 如果冇表明而又真係J Law, 我好介意佢扮到係新手,而因為用咗呢個軟件變咗高手,感 ...

何以偷呃拐騙?

大宅

syyysc 發表於 20-9-30 19:51
何以偷呃拐騙?

因為我之前有睇J Law 免費堂,佢話佢之前係老師,宜家開班教人投資。

而弘曆會員分享個人佢一開始話自己新手,但佢好似識好多野,而且把聲同J Law好似,present 模式又一樣。之後有一次分享佢沖口而出話佢都教過書。

YouTube 小風又成日用J Law做example。所有野夾埋另我諗多左。

我上網搵唔到資料講弘曆,好似只有自己人係咁推。所以就算我覺得好,我都遲遲唔敢買。怕係佢哋自己人夾口供,先可以present 到個軟件咁勁。

男爵府

holimychart係小人知,我之前都找唔到香港有關資料,只有小小馬垃用戶有網上討論過

我估佢哋啲用戶比較低調,冇特別喺討論區度討論呢啲軟件

不過我上佢地zoom都有幾百用戶在線

而J Law方面,我估應該同holiychart無關系

反而holimychart早幾日個嘉賓、J Law、小風,三者可能有關

大宅

chankahing 發表於 20-9-30 20:15
holimychart係小人知,我之前都找唔到香港有關資料,只有小小馬垃用戶有網上討論過

我估佢哋啲用戶比較低調 ...

你有冇買/睇信義系列同福來特玻璃既股票?就算跌,佢哋都升,我一直唔敢買因為唔知係咪有大戶,大戶幾時走。我成日諗如果我有軟件係咪會好啲?但我老公反對我買。

我其實可唔可以上弘曆間公司了解一下軟件有乜功能呢?

另外,你有冇睇power ticker? 都係差唔多野。

男爵府

eeveepikachu 發表於 20-9-30 19:34
你暫時賺左幾多?够比軟件費未?

呢排有賺有蝕,總計仲係蝕小小,但無關軟件信號問題,係市況弱,有時升咗二三日無沽,好快就跌落下沽唔切

總之市弱買乜都死,可能我自己黑仔

首頁
12345...20

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊