自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

lilysun123 發表於 20-9-30 19:22

老實, appke pencil我上淘寶買, 100元cny,仲買左keybo ...

經學校要買成set,除非唔經學校自己出去買

公爵府

yuensiu 發表於 20-9-30 21:34
經學校要買成set,除非唔經學校自己出去買

支appke pencil好易吾見左的, 尤其是小學生。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

最怕係學校跌爛左或唔見左部ipad

男爵府

tingbb@mama 發表於 20-9-29 17:52
識個親友會申請 ,半津上限為$2370 /全津有上限$4740

點申請呢?

男爵府

HNKN888 發表於 20-9-30 20:08
我都見到,竟然連口罩都搞分化,只派俾津貼學生,唉o(︶︿︶)o

真係好討厭,口罩啫,咁都要分

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 笑得好勳章 美好大世界2017勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章

love.g.wad 發表於 20-9-29 22:28
原來要留係學校教學用,我以為拎返屋企仲考慮緊買唔買。如果留係學校,咁無買既同學咪無得用囉?
...

我地學校今年7月幫我地購買佐,我半津,好似俾佐2500,一支i pen,一個keyboard,但部機得32G,都有買普通保養,仲加錢延長佐多兩年,即係3年保養,上個月底部機就爆佐個Mom,拎返去代理商度,佢居然收$2099癡線,我自己拎去蘋果好似都係$1950,不過最後都冇維修~

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 笑得好勳章 美好大世界2017勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章

yuensiu 發表於 20-9-30 16:17
回覆 lilysun123 的帖子

你地貴過我地(emoji)(emoji)

珍珠宮

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

Apple_Orange_T 發表於 20-9-30 22:08
點申請呢?

學校有資料比
珍惜 感恩
You got this!!

大宅

tracy.ho 發表於 20-10-1 00:53
我地學校今年7月幫我地購買佐,我半津,好似俾佐2500,一支i pen,一個keyboard,但部機得32G,都有買普通保 ...

32g夠用嗎?我校64g,包保護貼,保護套,Applecare係乜東東?

侯爵府

chanling1017 發表於 20-10-1 08:25
32g夠用嗎?我校64g,包保護貼,保護套,Applecare係乜東東?

Apple care好重要,小朋友用梗有意外,買定冇壞,而我地學校買個Applecare係唔包爆mom.,只係普通保養,我覺得全免嘅就買得過,我係過來人,半免資助嘅可以選擇自己係出面買,內存起碼有得揀最大先啦

珊瑚宮

2024年龍年勳章

timandy 發表於 20-9-29 20:12
今日都收到通告要買
要比4xxx
痴線,我地呢d所謂中產

你有得借都好,我地連借都冇,焗買

侯爵府

carrieylaa 發表於 20-9-30 10:07
其實我都唔知咩app,淨睇咗通告話,如使用自己部機,部機要乜乜乜配置我都覺得好垃圾,即係焗你 ...

我地官立代理購買果個食水勁深,我自己去蘋果門市問過,佢都話一定唔需要四千七

珊瑚宮

2024年龍年勳章

yuensiu 發表於 20-9-30 16:17
回覆 lilysun123 的帖子

我地唔洗買枝筆,好彩

公爵府

李豆豆 發表於 20-10-1 17:19
我地唔洗買枝筆,好彩

淘寶買都係100元人仔, 買來比小朋友畫畫都好,我兩個女都話好用。

珊瑚宮

2024年龍年勳章

lilysun123 發表於 20-10-1 17:32
淘寶買都係100元人仔, 買來比小朋友畫畫都好,我兩個女都話好用。

有咁平咩? 我之前睇要百幾蚊人仔,唔知好唔好用,所以冇買

公爵府

李豆豆 發表於 20-10-1 17:56
有咁平咩? 我之前睇要百幾蚊人仔,唔知好唔好用,所以冇買

睇#82樓分享,我買cny99元。

男爵府

tracy.ho 發表於 20-10-1 17:13
Apple care好重要,小朋友用梗有意外,買定冇壞,而我地學校買個Applecare係唔包爆mom.,只係普通保養,我 ...
我想問,i pad係咪一定要買,家裏有電腦還需要買嗎?

侯爵府

心語 發表於 20-10-1 18:02
我想問,i pad係咪一定要買,家裏有電腦還需要買嗎?

我就係屋企有電腦,我地學校冇話一定要買嘅,其他我就唔知道啦,咁我自己半津諗住千零蚊,買部iPad都OK嘅,點知道原來跟學校買冇得自己揀,宜家爆mom,先發現學校加500蚊買applecare延長到2023年,個保養唔包爆mom,一次意外都唔包嘅,如果你地跟學校買一定要問清楚囖,學校唔幫你地買意外嘅你地都可以自己買。我宜家係2500蚊玩佐一個月 我得閒都要問學校,睇下3年後 係唔係要還返部iPad俾學校先得,有D話要,有D話唔使

珊瑚宮

2024年龍年勳章

lilysun123 發表於 20-10-1 17:59
睇#82樓分享,我買cny99元。

係咪呢款?

男爵府

tracy.ho 發表於 20-10-1 18:22
我就係屋企有電腦,我地學校冇話一定要買嘅,其他我就唔知道啦,咁我自己半津諗住千零蚊,買部iPad都OK嘅 ...
多謝你詳細的分享

首頁

尾頁

跳至