自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

esmehouse 發表於 20-9-29 23:24
我記得佢之前話冇錢買鑽石戒指比老婆,跟住就有人 Sponsor 送比佢,佢一早已經推自己仔女出去拍劇搵錢,其 ...

冇錢咪吾好送,佢老婆,明知個老公冇錢,吾會叫佢送啦,攞嚟講

珍珠宮

回覆樓主:

天價打幾針都是續命不是斷尾
有人肯捐都有得博
唔捐的無謂多言
呢D錢無人會恨卦

男爵府

excellent2016 發表於 20-9-30 00:09
睇報導佢話一夠就會停止收款
一療程4針要50萬
要幾療程先睇到有冇效果

其實免疫療法係值得試,大把人想試,
但絕對唔洗咁貴

大宅

Anpanmama 發表於 20-9-30 12:00

你仲係唔係好明我哋針對嘅係乜嘢?

我明你意思,如果佢眾籌
最好公開
入私人戶口有點兒哪個, 仲要話夠就會停...點樣為止夠呢?

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

manki1610 發表於 20-9-30 15:17
我明你意思,如果佢眾籌
最好公開
入私人戶口有點兒哪個, 仲要話夠就會停...點樣為止夠呢?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

Gniw 發表於 20-9-30 07:58
認同。香港人患癌冇錢醫嘅何其多呢…

所以我覺得政府派21億比新移民,不如放入癌證治療入面,幫助患病既人,好過派比新移民。

男爵府

yuyueng 發表於 20-9-30 15:44
所以我覺得政府派21億比新移民,不如放入癌證治療入面,幫助患病既人,好過派比新移民。

...
贊成
政府成日派錢, 不如真真正正幫d病人啦.

伯爵府

chocolatebean 發表於 20-9-30 08:08
古生幫的已用完?

仲有阿姐幫個D呢?又用完,無買保險嗎?

子爵府

selinako^^ 發表於 20-9-30 09:54
聽你咁講, 佢又好似有點兒那過..林好似坐係度等人幫...但有病唔幫又好似唔係咁好
學櫻上jm 香港地好多人患 ...

聽人講過, 好似醫好左

伯爵府

回覆樓主:

咁籌法,隨時勁過歡樂滿東華當佢FACEBOOK留言2112幾個,除一半,每個留言都捐500,呢度都接近50幾萬,唔知有沒有計錯。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

yuyueng 發表於 20-9-30 15:44

...
同意
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

公爵府

其實想幫就幫,一點心意。
我覺得無能力救就唔好救,一切因果順其自然,愈救就可能愈會痛苦,對雙方都好,寧願死左去算了。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

excellent2016 發表於 20-9-29 22:28
啱啱睇到林子博為佢太太眾籌醫病 大家如有能力嘅就略盡綿力吧
祝福佢地一家

子爵府

Anpanmama 發表於 20-9-30 00:36
老實,如果我屋企有事需要錢,除咗銀行我唔會問啲三九唔識七嘅人「攞錢」,我第一諗到嘅係問親戚朋友借, ...

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

tahnee 發表於 20-9-30 15:57
聽人講過, 好似醫好左

養和醫生喎

男爵府

mcs74 發表於 20-9-30 01:04
其實不幸的人好多,我只會幫值得幫ge人,因為你幫唔曬咁多。

大陸其實都好多呢d籌眾,屋企有資產又唔捨得 ...

呢個我都無

男爵府

Acaciacacia 發表於 20-9-30 12:41
呢位真係好慘,有能力可以幫助吓佢。

呢個係 講野都有困難

男爵府

回覆 小華子 的帖子

我都係咁諗。與其無底深潭咁醫,不如面對現實,有尊嚴咁早日去咗,少啲痛苦,亦令家人少啲負擔。

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章

selinako^^ 發表於 20-9-30 09:54
聽你咁講, 佢又好似有點兒那過..林好似坐係度等人幫...但有病唔幫又好似唔係咁好
學櫻上jm 香港地好多人患 ...

仲有好好先生黃日華

水晶宮

chocolatebean 發表於 20-9-30 08:08
古生幫的已用完?

仲有汪呀姐罐月餅(emoji)
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

首頁

尾頁

跳至