自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我覺得高中可以返全日,因要準備 DSE,其餘返半日啦
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

10月尾!!

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

Bbpig2014 發表於 20-10-1 06:55
越遲越好,宜家可以返屋企食飯,時間見使左,我直頭吾想全日制。
我一直都贊成半日制。下午學校托管,開放俾有需要家庭。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

半日比較合適

子爵府

hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

支持返半日!

男爵府

寧願半日家長都唔使追功課追到咁辛苦

象牙宮

回覆樓主:

預過年咁上下掛,應該無咁快

公爵府

esmehouse 發表於 20-10-1 10:23
我覺得高中可以返全日,因要準備 DSE,其餘返半日啦

其實以家好多中學上半日課後
下午要上網課,變相其實係上全日
放學後中學生要盡快回家準備
我親戚仔今年中一
放學拿臨臨回家,無周到去
下午2點幾要上網課

男爵府

我諗差唔多,因為呢排咪有d關於小朋友要攞擋板番屋企清潔嘅po,可能係教育局叫學校預備好,準備番全日

男爵府

中學越快越好!

珍珠宮

回覆樓主:

話冬天可能再有一波疫情,如果11月轉全日就攞嚟搞

伯爵府

MarMic 發表於 20-10-1 10:23
小學返半日好啲,中學課程多可能全日好啲。

我都認同,高中有自理能力又要趕課程可以返全日

子爵府

牛年勳章

小肉妹 發表於 20-10-1 08:09
之前收到風應該10月底11月頭返全日,但會唔會分階段就唔知

請問你點知?邊到收既風?( 我都想快D返全日,自己估會11月返全日)
但好似話如果全日班復課會早2-3星期通知

禁止訪問

回覆樓主:

男爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

小肉妹 發表於 20-10-1 08:09
之前收到風應該10月底11月頭返全日,但會唔會分階段就唔知

應該喺,我小朋友尋日放學同我講,話老師同佢地講要交飯錢,遲啲返全日。我問佢老師有無話幾時返全日,我小朋友話10月,唔知我小朋友有無聽錯。
人生就是要去面對各種遺憾

珍珠宮

回覆樓主:

2020 唔會掛? 其實數埋返得嗰 10 個禮拜學又到聖誕, 無謂而家改嚟改去,始終疫情未完,而睇外國情況,再爆機會唔細

男爵府

Nymph_ 發表於 20-10-1 11:00
請問你點知?邊到收既風?( 我都想快D返全日,自己估會11月返全日)
但好似話如果全日班復課會早2-3星期通知
...

我小朋友尋日放學返嚟有講,佢話老師講10月返全日,唔知佢有無聽錯。

子爵府

牛年勳章

月光夢魔兔 發表於 20-10-1 11:06
應該喺,我小朋友尋日放學同我講,話老師同佢地講要交飯錢,遲啲返全日。我問佢老師有無話幾時返全日,我 ...

甘你有冇收到飯商張單叫你去交錢?張飯單寫住邊個月份?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我覺得12月或1月啦,返左學都仲要觀察,而且聽老師講都要睇教育局傾食飯既問題,而且仲有通知飯商,冇可以太快實行掛

男爵府

Nymph_ 發表於 20-10-1 11:11
甘你有冇收到飯商張單叫你去交錢?張飯單寫住邊個月份?

未,亦未有通告,不過我之前交咗飯錢,之前停課時,飯商有問退唔退款,定選擇下次開學先,我選擇開學用,無退款。

首頁
12345...10

尾頁

跳至