時政擂台

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

唔打緊!明正言順比全世界詛咒佢!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

尾國最真係假民主 , 你睇個獨裁腫桶就係人辦

水晶宮

szesze_lam 發表於 20-10-2 14:12
搏同情,手段之一,大家不必太認真 政治一向都係咁

可能佢係小數冇事嗰批呢

【特朗普確診】高齡肥胖成高危一族 死亡風險高90倍 - https://hd.stheadline.com/news/realtime/wo/1888238/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E5%9C%8B%E9%9A%9B-%E7%89%B9%E6%9C%97%E6%99%AE%E7%A2%BA%E8%A8%BA-%E9%AB%98%E9%BD%A1%E8%82%A5%E8%83%96%E6%88%90%E9%AB%98%E5%8D%B1%E4%B8%80%E6%97%8F-%E6%AD%BB%E4%BA%A1%E9%A2%A8%E9%9A%AA%E9%AB%9890%E5%80%8D

男爵府

hker 發表於 20-10-2 14:27
Biden 是同場的。。。。 "你中我又中"。。。cheers!
邊個中左又唔死得就嗰個做la

大宅

我即刻諗起陳水扁中鎗事件

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

大宅

佢確診應該是真, 因為若要休息2-3星期, 做少了許多巡迴拉票活動, 咁會好蝕底.

男爵府

剛在 Whatsapp 群組收到如下分析, 跟大家分享:-

如無意外 Trump 已篤定當選 劇本如下:

1.他未來三個星期 將會努力地帶病隔離繼續堅持履行總統職務

2. 由於確疹 剩餘的兩場辯論取消 他不愁會再受到佢無可辯駁的攻擊 亦不會再有失言失分嘅機會

3. 民意支持度大幅上升 因民眾認為總統有美國英雄嘅艱苦奮鬥精神

4. 由於確診 只會集中抗疫及工作 對所有負面新聞及指控毋須回應

5. 今後三個星期所有傳媒都會每日報導佢抗疫嘅進度 冇人會再理會拜登

6. 在投票日前數天 正式公佈戰勝疫症 全面復元 隨即進行多場分享會 宣傳佢係靠美國精神戰勝病魔 絕對值得民眾支持多做四年

7. 至於拜登? 未來佢做乜講乜都冇人理會 有咩攻擊Trump 嘅大計都只會失分 因為俾選民嘅印象係落井下石及冷血

總的來說 此絕招一出 天下無敵 拜登實際上已經玩完。

此劇本精妙之處 係仲可以有後着 假設做足全套都輸 大家唔好以為拜登就安車平五路拜相登基 到時 Trump 就會入禀最高法院 要求頒佈選舉無效 理由係佢因確診而未能公平地與拜登競選 整個選舉違反咗 natural justice. 咁都得? 點解唔得 因為事前已經伏兵在最高法院嘞 明未?

大宅

回覆樓主:

希望係真,最好順便屎埋,證明天有眼,對世人憐憫

子爵府

2024年龍年勳章

林中鳥 發表於 20-10-2 23:51

呢個分析好中肯
侵瞞稅事件係需要用病來轉移視線, 避免同對手正面交峰
好彩又可以比佢延期選舉, 等佢重整旗鼓
選唔到又話因病出唔到來拉票對佢唔公平
叫新法官判佢勝訴, 繼續為人民"服務"

佢其實一早講左 : 輸左唔擔保會和平交出政權
人無恥便無敵, 美國有佢, 加速衰敗

伯爵府

youma 發表於 20-10-2 23:47
佢確診應該是真, 因為若要休息2-3星期, 做少了許多巡迴拉票活動, 咁會好蝕底. ...

你太單純喇

伯爵府

林中鳥 發表於 20-10-2 23:51

多謝精彩分析!

男爵府

無事扮中招.....

劇本一早諗晒....
只有美國人信....

首頁

尾頁