自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

臨近4x尾,發現肌膚急轉下滑,苛爾蒙斑一發不可收拾、毛孔粗、皺紋如法令紋、虎紋等亦漸深。做了2年幾醫美打laser改善班問題,瘦底但又唔想做注射改善皺紋,最近無意中發現美容針灸係一個另類選擇,事實上除皺紋外,苛爾蒙斑內調亦好重要。
睇BK jm介紹,揀了一間港島區嘅中醫診可join package, 做了10次針灸,發現面部firm了,法令紋及虎紋減淡了。
為咗定期keep住,今日試了九龍另一中醫診所老醫師,join package 每次價錢係之前3/5, 仲包埋中藥天然mask 回家敷,每次仲有養生茶飲,效果希望比之前更好喇!

大宅

回覆樓主:

針灸面聽過會血液循環好d就信
會令面firm 同冇紋係咩原理?

男爵府

ssppeert 發表於 20-10-2 19:47
針灸面聽過會血液循環好d就信
會令面firm 同冇紋係咩原理?

面部緊致咗,法令紋與虎紋減淡了!

333s    發表於 21-3-4 08:09

男爵府

想生BB熱投

廣告已閱

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

My-jade 發表於 20-10-2 19:49
廣告已閱

X2

珊瑚宮

My-jade 發表於 20-10-2 19:49
廣告已閱

x 3

男爵府

純粹分享,基本上我咩都會試,除咗注射!當然我都相信注射效果會好明顯些,但始終接受唔到!
要即時效果一定係醫美,所以打斑等我也會揀Pico、M22, 但我亦信血液循環好些,斑應會改善,至於皺紋嘅改善當然不及醫美喇,但有改善我已滿意了!
呢度D jm 好奇怪,分享就話人賣廣告,我又無股份,睇返我D舊post我都好少提中醫美容針灸喇!

禁止訪問

男爵府

bktheodora33 發表於 20-10-2 21:37
針灸可以美容

我都係睇依度jm 嘅分享才開始留意,不過要快及顯著效果一定係醫美。但我相信中醫內調等,再睇吓小紅書都有人提及中醫美容針灸。
我第一個醫師年輕些,落針時有時都有少少痛,但做完真係有緊致嘅feel. 今日老醫師,我著重咗去斑多些,同埋佢幫我做埋黑眼圈,落針無噤痛, 但係做完緊致嘅feel 少咗,不過等我試埋佢嘅mask, 又睇吓有咩效果!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

issactmaria 發表於 20-10-2 21:53
我都係睇依度jm 嘅分享才開始留意,不過要快及顯著效果一定係醫美。但我相信中醫內調等,再睇吓小紅書都有 ...

mask係有中藥成份?

睇開位中醫都有做美容針灸,但係港島區,都係必要時先去,所以冇試過

男爵府

MM2H 發表於 20-10-2 22:03
mask係有中藥成份?

睇開位中醫都有做美容針灸,但係港島區,都係必要時先去,所以冇試過

Mask 係有中藥成份,回家要再用蛋白/honey/牛奶再溝才可敷。

子爵府

issactmaria 發表於 20-10-2 19:16
臨近4x尾,發現肌膚急轉下滑,苛爾蒙斑一發不可收拾、毛孔粗、皺紋如法令紋、虎紋等亦漸深。做了2年幾醫美 ...

可pm資料嗎?thx

侯爵府

issactmaria 發表於 20-10-2 19:49
面部緊致咗,法令紋與虎紋減淡了!

真係針落塊面

珍珠宮

我都有留意針灸美容,但一直未敢又不知效果如何

子爵府

樓主可以分享醫師資料嗎?很有興趣同需要

男爵府

gilgilgilgil 發表於 20-10-2 23:04
真係針落塊面

係!但針好幼,比起醫美入侵性治療,如scarlet, 都無噤痛。

男爵府

MM2H 發表於 20-10-2 22:03
mask係有中藥成份?

老實講 ,我在港島那間做,緊緻感覺明顯些。但現在keep 住做保養,我梗係試吓其他喇!新試那間比較大,多D醫師揀,職員話佢哋開咗20年,但見到佢哋主要係做一般中醫範嚋,不過有包美容、減肥等!

大宅

issactmaria 發表於 20-10-3 07:36
係!但針好幼,比起醫美入侵性治療,如scarlet, 都無噤痛。
可否pm 資料 謝謝

男爵府

我唔pm 喇,呢度D jm 好敏感,攪攪震好鬼煩!

子爵府

issactmaria 發表於 20-10-3 08:25
我唔pm 喇,呢度D jm 好敏感,攪攪震好鬼煩!

樓主,我想知呀, pm pls
電台聽眾多謝張國榮救回自己https://www.youtube.com/watch?v=z50ltAiTtHs(已更新)
關於哥哥張國榮的一個感人故事,
反思何謂真,何謂愛。

首頁

尾頁

跳至