自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

事緣我有個同事,好似長期(emoji)住個電話咁,我一係Facebook留言,佢就會問人地PM咗我啲乜嘢,或者會話我都有興趣喎!最恐怖有一次,我加入了某個fb討論區,唔夠30秒,佢就WhatsApp同我講呢個討論區冇嘢睇㗎!我知佢好心,但我覺得我一d私隱都冇囉!請問有冇辦法令到佢睇唔到我留言?

禁止訪問

回覆樓主:

大宅

kwokkakafamily 發表於 20-10-2 21:26
封鎖

會俾佢發現㗎!之前有人試過,就係唔想比佢見到佢留言,唔知封鎖定唔小心刪除咗佢做朋友,俾佢發現咗,日日喺公司問點解。

侯爵府

靜靜開過另一個ac用來買嘢/留言

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

可以係setting 做,share to friends except....

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

你可以直接點同佢講,唔洗怕hurt到佢架,同佢講你成日咁mon住我會造成我既困擾,我只係想靜靜地碌下啲fb同forum咋, 客氣啲講佢會明架

翡翠宮

Nancy00111 發表於 20-10-2 21:43
會俾佢發現㗎!之前有人試過,就係唔想比佢見到佢留言,唔知封鎖定唔小心刪除咗佢做朋友,俾佢 ...

未必係佢有心mon住你,而係fb自己彈出黎⋯⋯我試過fb成日彈某人update,我唔想睇自己set左unfollow,點知個friend自己check到,比佢unfriend左我

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

開過另一個account, 唔好比佢知

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

要開個group,加所有人唔加佢
然後設定新帖/留言各樣只俾果個group睇

首頁

尾頁

跳至