自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆 yipkc1 的帖子

建議大家如果係租置單位,係標題度講明,而家好多人見到公屋加私樓,唔睇回應就鬧左先

答番你嘅問題;俾租置公屋佢地住,自己住私樓,唔好俾個錯覺佢地,唔使努力就有舒適嘅居住環境

男爵府

牛年勳章

yipkc1 發表於 20-10-4 12:41
回覆 liy7239 的帖子

300幾尺咋沃,仲要有工人。

我哋都係三加一,住實用面積三百幾呎私樓。 你嘅三百幾呎係實用面積,還是建築面積?

現在公屋 是丟空? 私樓也是丟空?

琥珀宮

kayen 發表於 20-10-4 14:54
識幾個父母比咗間屋佢住,開頭會比,比比吓就唔比,所以最好作最壞打算,如果父母本身大把錢就另計 ...

可能到時個仔肯比差餉管理費已經偷笑。

自己比得租,新抱會覺得為何要領9299人情恩惠

禁止訪問

侯爵府

hkday1985 發表於 20-10-4 18:36
你聽邊個講的???或自己理解???未補地價就唔可以自由巿場,理得你有冇收人租...根本就唔租得... (唔係你 "話 ...

都話咗唔係租,係比,冇金錢交易,仲自乜由市場?仲有係確切地聽房署講唔轉名可以比仔,因有親戚就係問咗比仔住,再調返轉講,租者自置前身公屋係以家庭單位,但買咗變得父或母名,咁要唔要趕走之前同住家庭成員?冇金錢交易,冇組單,冇合約,在私人財產下比邊個住都得

公爵府

畀面勳章

TinyTomato 發表於 20-10-4 12:34
你得間民房,唔好諗咁多啦。

笑佐

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

得一粒仔, 如果個新抱OK既, 我會乜都比晒佢

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至