美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

8月29日決定Join
自己目標係減30磅,但咨詢過後佢哋建議我減20磅已經好夠
開始左1個月,由151減到144,減左7磅
黎緊星期三會上去,希望過完個假期都仲keep到好成績
其實自己之前Join過營匯,但完全減唔到,第一個星期落兩磅,第二個星期無落到,第三個星期仲要肥左但我係真係跟得好足,個陣過得好唔開心,結果仲要瘦唔到,一個半月後我就放棄左
之後過左大半年,又花思思想減返,咁岩碌fb見到尚營坊share左個減左60磅嘅case,膽粗粗就上左去,諗左兩星期,決定一試
因為個日上到去,佢地比我嘅感覺真係同營匯差好遠,專業好多(可能咁岩我營匯跟個個營養師麻麻地掛)
唔夠位,下面再打

大宅

畀面勳章

至少今次跟尚營坊,有兩次上去重左,佢可以話到比我知點解,原來係因為水腫即刻開去水餐,之後上去就瘦返哂~之前營匯個師係完全唔知點解會肥左,仲覺得係因為我運動得唔夠!
然後呢家個師係好貼心,知我想自己帶飯就email d食譜比我,例如我想煮金菇牛卷又會比d相我話我知可以係邊間超市買咩部位嘅牛,知我鍾意外食,次次上去就問我想食咩餐/有咩飯局,佢會介紹d餐廳比我,如果我約左男朋友/朋友出去,佢即刻就會OpenRice開menu話我知食得d乜,以前跟個間係真係無呢d
最緊要係佢推薦我做嘅運動,係做得好舒服,但心跳又上到,以前營匯個師一黎就叫我跑步,但我好多年無郁動過

大宅

畀面勳章

加上有一定重量,根本跑唔到,做得好唔開心
呢家跟個師,會根據你體重同運動量推薦適合嘅運動,當我做左三個星期後,佢知道我心跳開始上得慢同唔高,就介紹我做再進階d嘅運動,因為之前有郁動開,就算難度高左,都係做得好舒服,我從來無諗過自己會愛上運動
最緊要係佢地嘅專業,營養師每次睇menu/食物相,就可以即刻話比我知個餐點對換,令我食都食得放心d,唔洗自己計住計住!

我Join左4個月減20磅,另加唔記得幾個月維持期
我會一直update!希望都可以比一d想減肥嘅JM參考下,同埋如果有JM都跟緊尚營坊嘅,一齊交流下呀

大宅

畀面勳章

記錄,唔好介意我遮左日期同時間,唔想相認

複式洋房

請問幾多錢?可PM嗎?

男爵府

small_130 發表於 20-10-4 18:25
8月29日決定Join
開始左1個月,由151減到144 ...

其實試下跟youtuber跳下,戒口戒清d,,正常食但唔食濃味,唔食高油高糖,好快瘦...唔駛比錢人賺,除非想練肌肉,咩馬甲練果d先要搵人幫手

大宅

我需要呀,可以pm 嗎?

侯爵府

2024年龍年勳章

加油

複式洋房

請問可以pm 我會員no 嗎?想join, thx!

別墅

我上年都join左,減左30磅,而家都keep到
加油呀!!

別墅

Tworice 發表於 20-10-12 09:19
請問可以pm 我會員no 嗎?想join, thx!

已PM你 :)

大宅

畀面勳章

bibi2310 發表於 20-10-4 23:48
請問幾多錢?可PM嗎?

PMED

大宅

畀面勳章

carolleungchan 發表於 20-10-5 05:25
我需要呀,可以pm 嗎?

PMED

大宅

畀面勳章

Moppyhaha 發表於 20-10-5 13:41
加油

多謝你呀

大宅

畀面勳章

mssmile 發表於 20-10-12 21:41
我上年都join左,減左30磅,而家都keep到
加油呀!!

Hi終於有會員回覆!
你減左幾多先開始有好明顯嘅變化呀?30磅你用左幾耐?
我呢家超前左,好開心

大宅

畀面勳章

記錄下,經過6星期,今日我減左十磅了

洋房

回覆 small_130 的帖子

你好,想問可以PM我你join左幾錢嗎😬

別墅

small_130 發表於 20-10-12 22:14
Hi終於有會員回覆!
你減左幾多先開始有好明顯嘅變化呀?30磅你用左幾耐?
我呢家超前左,好開心

我大幾用左半年時間左右
減左10磅左右,身邊就好多人覺得我瘦左
營養師話睇體脂率重要過磅數,因為我體脂減得多,所以好多人覺
加油!你都得!

大宅

small_130 發表於 20-10-4 18:25
8月29日決定Join
開始左1個月,由151減到144 ...

大概咩價錢到啊 可唔可以PM我?(emoji)

大宅

我見同事join左.... 佢又冇你講果d咁貼心既service wor..

好standard 叫佢幾份carbo, 幾份protein, 加菜同水果...

protein 要瘦肉.. 每餐煮法... 唔可以多過一teaspoon oil... (所以出去食好難meet.. 佢個c成日叫我同事lunch食走汁瘦叉飯... )

加埋叫佢一星期5日, 日日跑最少20分鐘... @.@'''

同佢講去有飯局.. 都係好standard... 中菜食油雞/蒸蝦/魚... Thai 就走皮海南雞白飯

所以我地有時笑佢... 如果我地咁有恆心... 日日瘦叉飯加跑5日.. 自己都會瘦.... (同事話3個月瘦左14磅到啦)

可能一個個c啦

BTW, 同事問你做咩運動.. 佢話跑到好悶...

首頁

尾頁

跳至