自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

一點恐怖情節都冇,但睇到心都寒。只因真人真事...... 其實有小三,離婚就是了,但卻殺了老婆,連兩個女都唔放過。

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 hashtag影視迷勳章

呢個情節香港都有 仲係教授
只能夠講咩人都有

水晶宮

真係睇唔出

男爵府

真係吾明點落到手

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

其實佢寫紀錄片, 咁片中男女主角係咪真係案裡既受害人同兇手???
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

台灣都有咁既CASE,仲要係殺妻殺兩女時直播畀小三聽。 最後仲扮老婆自殺、殺埋兩個女。好彩最後都破到案咋。

小三教唆而小三只判十年,賤男又唔使判死。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

禁止訪問

水晶宮

唔該你標題度加「劇透」兩個字啦

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

pbpk03845784 發表於 20-10-6 10:45
唔該你標題度加「劇透」兩個字啦

其實本身個劇名, 估都估到內容。冇諗過咁樣算劇透~
ANYWAY, 加返了~ 唔好意思!!!
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

伯爵府

呢單好似有印象,
唔記得邊度睇過,
真係估唔到,
個老公可以落手殺自己親女,
同平時啲行為好唔同。

子爵府

畀面勳章

my005 發表於 20-10-6 10:23
台灣都有咁既CASE,仲要係殺妻殺兩女時直播畀小三聽。 最後仲扮老婆自殺、殺埋兩個女。好彩最後都破到案咋 ...

咁似天水圍的夜與霧嘅

水晶宮

回覆樓主:

最近迷上睇呢D 兇殺案,都剛好睇咗呢單。youtube 有講,連點查案/破案的真實video 都有。案中的女士仲大肚的,好可憐。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

陳小b 發表於 20-10-6 19:12
咁似天水圍的夜與霧嘅

我無睇呢套戲,都係密室殺人?
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

子爵府

畀面勳章

my005 發表於 20-10-6 19:20
我無睇呢套戲,都係密室殺人?

喺自己間屋殺人 , 唔知算唔算密室

男爵府

2024年龍年勳章

好似話個老公係潛在殺人傾向,自我中心,冇咩同理心個種,自己個女都落到手

最新有一單,話個阿媽同新佬去夏威夷結婚,唔見對仔女,d記者追到去問對仔女喺邊,個阿媽死都唔答,拖幾個月至在新佬塊地搵番兩個細的屍體 其中一個是親生,另一個領養,是前夫親戚個仔,爺爺嫲嫲仲係度,死都唔比番人,就係為左d保險金。

珊瑚宮

陳小b 發表於 20-10-6 19:24
喺自己間屋殺人 , 唔知算唔算密室

咁唔同啦﹗

台灣嗰個賤男賤婦絶好多,差唔多係完美犯案。案發後都無拉到佢地,仲畀個賤男攞保險走左去大陸添。

好彩係有一名幹探接手,得到神奇暗示後,再追查落去,至捉到佢地,足足用左好多年,至將佢地繩之以法。

珍珠宮

2023年兔年勳章

despingu 發表於 20-10-6 09:27
呢個情節香港都有 仲係教授
只能夠講咩人都有

x2

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

hsbc005 發表於 20-10-6 11:47
呢單好似有印象,
唔記得邊度睇過,
真係估唔到,

呢啲男人就係平時太言聽計從,明明唔鐘意,又唔表態,一味壓抑自己,最後壓力爆煲了....

首頁

尾頁

跳至