興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有沒有替寵物買保險, One degree ok 嗎?

男爵府

shsh3 發表於 20-10-6 09:29
請問有沒有替寵物買保險, One degree ok 嗎?

我買左呀! 仲claim 過!

伯爵府

fb now 成日彈佢既廣告

禁止訪問

男爵府

dearbearbear 發表於 20-10-9 22:54
我都想知,有冇人可以講多小小呀?

我未買之前,貓咪做左次眼手術,手術費26000 ,手術前又睇左3000 幾門診,所以決定要買, 我吾想第日負擔太貴醫診費。 我隻貓1歲,係異短。
我15/8 買,1個月後才可索償,不知好彩定吾好彩,貓又整到隻眼, 前次咁大鑊,今次仆到去睇醫生, 就算claim 不到都要睇,結果claim 到,覆診也claim 到,4天批出結果,大約兩至三天入數,係快我都滿意。 當然索償要講返受傷經過,不要講大話,實話實說。

dearbearbear    發表於 20-10-11 16:30

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

sweetdog 發表於 20-10-11 14:39

我未買之前,貓咪做左次眼手術,手術費26000 ,手術前又 ...

請問你買邊間?大約幾錢一個月?thx!
[img]http://www.baby-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=212624&do=album&picid=839365[/img]

男爵府

bb363597 發表於 20-10-11 22:38
請問你買邊間?大約幾錢一個月?thx!

One degree 呀! 我隻1 歳報價大約每月 230 幾,買果時有折, 首年好似75 折,現在每個月大約170 幾

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

sweetdog 發表於 20-10-11 23:32
One degree 呀! 我隻1 歳報價大約每月 230 幾,買果時有折, 首年好似75 折,現在每個月大約170 幾
...

thanks!
[img]http://www.baby-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=212624&do=album&picid=839365[/img]

禁止訪問

別墅

回覆 sweetdog 的帖子

Claim足呀?

男爵府

laamchulee 發表於 20-10-20 11:30
回覆 sweetdog 的帖子

Claim足呀?

我果個係佢地指定醫生claim 90%,claim 到呀!

禁止訪問

男爵府

Orphan_Savior 發表於 21-4-20 13:31
正!我保險agent話寵物保可以供斷,大家有冇咩意見??我隻貓半歲,考慮緊
...

可以供斷什麼意思!

禁止訪問

男爵府

Orphan_Savior 發表於 21-4-20 13:40
一炮交一舊錢之後由佢滾息,之後用息幫手供寵物保呀,我聽係咁聽

貓半歲保險都係$2-300一個月,吾係$2-3000 ,我就吾會咁做! 個人喜歡就可以!

禁止訪問

民房

我都考慮緊幫我小狗買返份,我有兩隻小狗一隻已經13歲買唔到。因為有心臟病要長期食藥個個月剩係藥錢都千幾蚊。加埋之前隻腳仔尾指果位生左粒瘤要做手術切左佢又要2x,xxx。
所以我都留意緊買一份保險比我另外一隻小狗,睇完呢篇野覺得好似One degree最好,仲有75折。但係實際Claim嘅情況真係未知。不過都應該打算買。

https://inmap.insure/blog/%E5%AF ... %E6%94%BB%E7%95%A5/

子爵府

我都諗緊one degree, 但會唔會隨著主子年紀漸長, 佢地既保費越大

民房

佢地保費好似係按年齡增長。但係我估唔會太大掛。

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

指定診所clam九成,其他只係7成,麻麻地 我研究緊藍+

首頁

尾頁

跳至