想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

最近開始備孕,但經期就開始變得混亂⋯⋯由平時大約三十五日一週期,變成有時會四十幾日,有時又會流啡,流啡時間長,可能流一個星期。上次搵婦產科醫生做左陰照,當時正值流啡,醫生話排咗卵,應該係排卵期出血。我問醫生會唔會係自己身體差,所以先至會排卵期出血。醫生說排卵期出血都係正常。醫生說我排咗卵,大約十日後會黎m,叫我黎m時做體溫記錄,試多個月自然受孕,如果唔成功,再下一個黎m的日子可以約見醫生,醫生會開排卵藥。可惜我那次流啡的時間很長,十幾日,都唔知幾時先至係正式m黎的第一天,所以就冇記錄體溫,索性隔日做功課。現在又唔知幾時係dd,都係等運到......知道排卵藥只可以食半年,諗緊會唔會係自己黃體不足先至流啡,所以想驗一驗先再諗食排卵藥。請問那裏可以驗黃體呢?謝謝!

複式洋房

flora625 發表於 20-10-6 10:17
最近開始備孕,但經期就開始變得混亂⋯⋯由平時大約三十五日一週期,變成有時會四十幾日,有時又會流啡,流 ...

你想驗既話其實你個醫生都可以幫你驗。btw有個簡單d既方法就係check體溫。如果排卵後高溫期唔夠12日其實就係黃體不足。同埋流啡好多原因既...可以係你上一次m尾食左凍野所致

複式洋房

最近開始備孕,但經期就開始變得混亂⋯⋯由平時大約三十五日一週期,變成有時會四十幾日,有時又會流啡,流 ...

我今個月驗咗你要唔要資料,可pm你!地址MK

大宅

排卵期有啡,西醫覺得係正常,中醫就覺得係身體唔好,我都試過一年有幾次,惟有睇下中醫調理下

複式洋房

lishling 發表於 20-10-9 09:29
排卵期有啡,西醫覺得係正常,中醫就覺得係身體唔好,我都試過一年有幾次,惟有睇下中醫調理下 ...

我個中醫師都係咁講,我係黃體功能不足,所以月經21-30天嚟,而且嚟成9日仲有少少啡、排卵期白帶有帶啡,中醫話黃體出問題,但西醫話我冇問題正常!

大宅

FionManMan 發表於 20-10-9 09:49
我個中醫師都係咁講,我係黃體功能不足,所以月經21-30天嚟,而且嚟成9日仲有少少啡、排卵期白帶有帶啡, ...

係呀,因為我都係m前後都易有啡幾日,中醫認為一黎見血就好,然後平均四至六日就完,無啡拖住幾日就好,我都係一直睇中醫調理,先有改善

複式洋房

lishling 發表於 20-10-9 09:54
係呀,因為我都係m前後都易有啡幾日,中醫認為一黎見血就好,然後平均四至六日就完,無啡拖住幾日就好,我 ...

我都係睇中醫,都係個中醫叫我去驗激素先知自己黃體有問題

複式洋房

回覆 FionManMan 的帖子

好呀!我想要資料呀!請pm! 謝謝!

複式洋房

回覆 lishling 的帖子

請問睇中醫後有冇改善流啡的情況?

大宅

回覆 flora625 的帖子

有呀,KEEP住睇半年同埋戒生冷及凍嘢,先明顯有效

複式洋房

flora625 發表於 20-10-12 09:42
回覆 FionManMan 的帖子

好呀!我想要資料呀!請pm! 謝謝!

已Pm你

flora625    發表於 20-10-12 10:59

複式洋房

FionManMan 發表於 20-10-9 09:56

可以pm資料?

大宅

FionManMan 發表於 20-10-9 09:56

我都想要資料,請pm,謝謝(emoji)

複式洋房

FionManMan 發表於 20-10-9 09:17

可以pm我嗎。?

別墅

Jordan 可驗,當日1:30pm 前驗,當日6點會收到report

大宅

請問可pm埋我嗎? 大約幾錢?

複式洋房

quli 發表於 20-10-23 11:04
Jordan 可驗,當日1:30pm 前驗,當日6點會收到report

可以pm 嗎?

別墅

Jessieowo0406 發表於 20-10-24 15:18
可以pm 嗎?

Pls check inbox

大宅

2021可愛聖誕B勳章

Can I have information ? Thanks

大宅

quli 發表於 20-10-23 11:04

請問可pm埋我嗎

首頁

尾頁

跳至