自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

幫朋友問下,佢話行房時有做安全措施,但竟然都有左,安全措施做左幾年所以唔存在唔識用的問題......但佢40幾接近50歲......如果想生一早生左.....佢而家好15/ 16........佢唔係好識上網叫我幫手問下

如果唔要有咩醫院可以做手術?就咁攞住懷孕證明去book? 有無咩要注意?

但如果唔要佢有宗教信仰又良心唔安,不過佢本身有情緒病唔適合有小朋友否則唔會拖咁多年,佢本身情緒都唔穩定.....

大家有無意見提供下.....

p.s.佢地的安全措施係套

子爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

向安全套問責 ,講笑
試下問家計會睇下有咩建議

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章

sisilee321 發表於 20-10-6 10:49
幫朋友問下,佢話行房時有做安全措施,但竟然都有左,安全措施做左幾年所以唔存在唔識用的問題......但佢40 ...

用套都話左吾係100%保障,實有機會中。

如果佢真係唸清楚吾要,要睇2個婦科醫生攞証明話吾適合懷孕,先去私家醫院排期做手術。

子爵府

Tabo63 發表於 20-10-6 10:54
用套都話左吾係100%保障,實有機會中。

如果佢真係唸清楚吾要,要睇2個婦科醫生攞証明話吾適合懷孕,先 ...

除左結紮真係無100%安全......有時諗d人 one night stand 有左之後如果唔生佢地點搞掂?

如果要睇2個醫生攞証明好難喎,唔通就咁講唔想生?

人生真係艱難

侯爵府

sisilee321 發表於 20-10-6 10:49
幫朋友問下,佢話行房時有做安全措施,但竟然都有左,安全措施做左幾年所以唔存在唔識用的問題......但佢40 ...

當然係搵婦產科醫生拎咗證明,睇咗醫生先啦, 有咩決定再同醫生商討, 佢係最實際嘅辦法, 要唔要呢個重大決定, 都係睇自己狀況。

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章

sisilee321 發表於 20-10-6 11:04
除左結紮真係無100%安全......有時諗d人 one night stand 有左之後如果唔生佢地點搞掂?

如果要睇2個醫生 ...
都吾係既, 平就揾 家計會, 充裕d揾 仁 x, x 安, 佢地都有服務幫到你朋友。

公爵府

其實呢個時代,如有自己理由,唔要咪唔要囉,洗乜同人交代?又唔係人俾錢幫你養,不過好多人講唔出口,怕俾人插啫。可能我回完你都俾人插架

我家姐有第3胎,唔想要,直接睇私家婦產科,同醫生講話唔想要。之後檢查完,就book得做手術。

rainbowchuuu3    發表於 20-10-6 13:20

公爵府

BGCOME08 發表於 20-10-6 11:15
其實呢個時代,如有自己理由,唔要咪唔要囉,洗乜同人交代?又唔係人俾錢幫你養,不過好多人講唔出口,怕 ...

佢去大圍仁安做,好似1萬尾2萬左右。

子爵府

Tabo63 發表於 20-10-6 11:10
都吾係既, 平就揾 家計會, 充裕d揾 仁 x, x 安, 佢地都有服務幫到你朋友。
...

噢,原來係咁,唔該

子爵府

BGCOME08 發表於 20-10-6 11:15
其實呢個時代,如有自己理由,唔要咪唔要囉,洗乜同人交代?又唔係人俾錢幫你養,不過好多人講唔出口,怕 ...

唉....我朋友偏向80%唔想要,年紀都就50.....真係玩咩⋯⋯但佢有宗教信仰覺得咁殺生唔好,驚之後良心不安......我覺得佢未生之前淨係諗要唔要都可能會爆情緒病

小詠    發表於 20-10-6 15:47
wcpcelia    發表於 20-10-6 11:39

公爵府

sisilee321 發表於 20-10-6 11:21
唉....我朋友偏向80%唔想要,年紀都就50.....真係玩咩⋯⋯但佢有宗教信仰覺得咁殺生唔好,驚之後良心不安. ...

叫佢唔好諗咁耐嗱,大咗就有錢都冇醫生肯幫佢做。

珍珠宮

sisilee321 發表於 20-10-6 11:21
唉....我朋友偏向80%唔想要,年紀都就50.....真係玩咩⋯⋯但佢有宗教信仰覺得咁殺生唔好,驚之後良心不安. ...

你講到朋友咁多包袱,這樣那樣,外人意見真係聽?之後唔會後悔,甚至怪外人多事?50歲人,加上這種事,留返比佢決定啦。

子爵府

BGCOME08 發表於 20-10-6 11:25
叫佢唔好諗咁耐嗱,大咗就有錢都冇醫生肯幫佢做。

唔該

子爵府

白毛毛 發表於 20-10-6 11:31
你講到朋友咁多包袱,這樣那樣,外人意見真係聽?之後唔會後悔,甚至怪外人多事?50歲人,加上這種事,留 ...

佢結左婚好多年本身唔要細路.....而家咁樣佢好突然,唯一使佢做唔到決定就係殺生的問題....佢諗多幾日會做決定,其實佢發現左一陣唔係好耐...

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

用套最易出事架啦,成50歲點生呀

男爵府

去家計會,講明原因點解唔要得,佢地可以寫轉介信去私家醫院終止懷孕

子爵府

vivibabyvivi 發表於 20-10-6 11:40
用套最易出事架啦,成50歲點生呀

咁其實夫婦如果唔想生,有咩方法會安全d?結紮?

珍珠宮

回覆樓主:

這樣的事你還是留給他們2公婆自己做決定,你聽完就算了,特別佢有情緒病問題,如果將來有什麼事都會入你數。

男爵府

唔使睇兩個醫生,睇一個婦科醫生就OK,你同佢講嘅你嘅意願,佢會識做啲咩安排

子爵府

mln 發表於 20-10-6 11:50
這樣的事你還是留給他們2公婆自己做決定,你聽完就算了,特別佢有情緒病問題,如果將來有什麼事都會入你數 ...

佢叫我上討論區問下如果唔要要點做,我都幫唔到其他唯有上黎睇下,因為我都無e方面的經驗....多謝各位JM的意見

首頁

尾頁

跳至