自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

回覆 sisilee321 的帖子

你朋友覺得問題重要就自己上來問,不需要隔一重由你代問。佢成五十歲人,處事成熟點吧。

子爵府

笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 親子王國15週年勳章

已經 50 歲
身體亦唔好
襯早放棄

子爵府

50歲 身體狀況如何?

珍珠宮

sisilee321 發表於 20-10-6 11:57
佢叫我上討論區問下如果唔要要點做,我都幫唔到其他唯有上黎睇下,因為我都無e方面的經驗....多謝各位JM的 ...
吾好比意見,叫佢睇留言

禁止訪問

侯爵府

sisilee321 發表於 20-10-6 10:49
幫朋友問下,佢話行房時有做安全措施,但竟然都有左,安全措施做左幾年所以唔存在唔識用的問題......但佢40 ...

我覺得呢個歲數唔生好啲,對個小朋友將來都好,如果生下來個亞媽60歲個小朋友先讀緊小學,個小朋友會比同學仔笑,同埋都冇精力陪個小朋友玩啦。

禁止訪問

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

sisilee321 發表於 20-10-6 11:57
佢叫我上討論區問下如果唔要要點做,我都幫唔到其他唯有上黎睇下,因為我都無e方面的經驗....多謝各位JM的 ...

其實去睇婦產科醫生,同佢地講出要求,佢地會教你做點

琥珀宮

sisilee321 發表於 20-10-6 11:46
咁其實夫婦如果唔想生,有咩方法會安全d?結紮?

想一了百了就結紮啦,不過都有聽過失敗例子。食藥避孕率都非常高架,再唔係咪食藥加condom 就萬無一失

琥珀宮

cibewong 發表於 20-10-6 13:14
我覺得呢個歲數唔生好啲,對個小朋友將來都好,如果生下來個亞媽60歲個小朋友先讀緊小學,個小朋友會比同 ...

諗下自己60歲個小朋友先得10歲,點搞

珊瑚宮

其實係天意
玩具萬歲!

子爵府

fitfish 發表於 20-10-6 13:23
其實係天意

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

接近50歲生B真系身體未必承擔到,之後湊都有心無力。

子爵府

Astra00 發表於 20-10-6 12:23
回覆 sisilee321 的帖子

你朋友覺得問題重要就自己上來問,不需要隔一重由你代問。佢成五十歲人,處事成熟 ...

佢一直無細路咁思想比起做人父母個d可能未必諗到咁多.....我都希望佢自己做岩決定

水晶宮

回覆樓主:

不評論,純粹話你聽個程序
全hk只有家計會,仁安,養和,港怡同山頂醫院可以做人流
1. 平的選擇係家計會,但佢哋會嚴選適合人士,唔係個個病人都做
2. 可以直接約以上私家醫院的駐院婦科醫生,約時講清楚做人流,佢哋會安排合適醫生睇
3. 約私家診所的婦科醫生,由佢再安排去邊間醫院做,不過約時要問清楚個醫生做唔做人流,唔係個個醫生肯做
4. 睇家庭醫生或婦科醫生,再轉介去瑪麗醫院做。公立的話基本上只有瑪麗會因為"我唔想要" 等私人原因做,但
排得隊嚟好多時都過12週,變咗大週數要用藥流

你唔需要自己揾兩個婦科醫生。
第二個醫生簽名通常都係麻醉科醫生。

子爵府

現實啲咁問經濟能力如何?本身自己有無小朋友?老公點睇?接近50 歲。。。個仔10 歲佢已經60...體力上真係可以?其實呢個係影響佢一生既問題,真係無咩意見俾到佢架。。佢自己想清楚就ok 了,我個人認為,有好多時基於其他原因而要選擇放棄bb (或者有人認為係籍口啦),但放棄不代表係最差既選擇,有時可能真係仲好。。。

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆樓主:

我建議傾向唔要,有情緒病會唔會容易產前或產後抑鬱?

子爵府

Nbs 發表於 20-10-6 13:31
不評論,純粹話你聽個程序
全hk只有家計會,仁安,養和,港怡同山頂醫院可以做人流
1. 平的選擇係家計會, ...

多謝講解

禁止訪問

子爵府

回覆樓主:

不如生出黎俾人領養喇,唔好破壞左一條生命嘛,有d人自己生唔到都會考慮領養一個當係自己生嘅咁錫,而且等緊領養嘅家庭比輪候嘅孤兒多架

首頁

尾頁

跳至