自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆樓主:

最近smartone宣傳5G plan, 唔使拉線, 有冇人試左?

子爵府

sjnl43 發表於 20-10-7 12:49
Hong kong telcome 嗎?

係呀,HKT香港電訊

伯爵府

靚豬豬 發表於 20-10-6 11:33
請問大家最近有無新join邊間網絡寬頻 ? 月費多少 ?

去Hkbn 門市傾,個價會好好多

珍珠宮

2024年龍年勳章

sjnl43 發表於 20-10-7 12:47
單支大廈都得嗎?

你自己檢查有無網絡覆蓋。

Smartone
https://shop.smartone.com/tc/Fibre_Broadband/#/a/a1/

CMHK
https://1cm.hk.chinamobile.com/onlineshop/broadband-address.html?lang=zh_hk

sjnl43    發表於 20-10-7 22:20

珍珠宮

2024年龍年勳章

SUPERLEMON911 發表於 20-10-7 00:28
回覆 2007912 的帖子

無送mytv,只送now,58蚊1000mb

HKBN及CMHK怎會送now TV?

只有網上行才會送now TV喎。

男爵府

2023年兔年勳章

回覆 PaPa 的帖子

唔通我老公聽錯,係佢接電話,不過要綁3年合約我唔太想,因上網睇有斷線

子爵府

ozoz 發表於 20-10-7 18:54
去Hkbn 門市傾,個價會好好多
如交左cut form 再去門市傾會唔會無平plan?

伯爵府

peppamo 發表於 20-10-18 18:10
如交左cut form 再去門市傾會唔會無平plan?

直接去門市,會比一個終極offer你,如果ok, 你會即cut服務,又即刻join你當埸ok嘅plan,明白嗎?如果你交咗cut form先去,我唔知會點做,未試過。

水晶宮

Chacha2012 發表於 20-10-6 20:15
我都心思思想轉Smartone,唔知有冇用家意見!?
我用緊,我冇煲劇,一般上網都冇斷線幾順,夠平我覺得ok.
我都係剛轉,之前netvigator,收咗我十幾年月費二百五,又係唔留客,但佢成日斷線,到我玩通知佢走,佢至專程揾個哥哥俾優惠價我,但都貴過smartone三十蚊,我都係走。

珍珠宮

吉蒂0603 發表於 20-10-7 18:48
係呀,HKT香港電訊
係咪都係pccw ,netvigator ?定另一間?

男爵府

2023年兔年勳章

我估我條邨可能多左幾間寬頻可用,我2月到期未比cut form,呢幾日睇hkbn已比返舊價138我,我諗住再等下先

珍珠宮

MRS_LIN 發表於 20-10-7 12:46
我下個月到期 早幾個月打黎同而家一樣價 $138 1000m + tvsuper 岩岩禁入去睇 $116 1000m 但無左tvsuper

...

好唔老實我自己App續收300個月

男爵府

我用緊HGC1000M,有時慢特別夜晚,C傅上嚟check又話足本,我下月尾完約,1516中⋯⋯
我1000m連myTV super同家居電話

子爵府

MRS_LIN 發表於 20-10-7 12:46
我下個月到期 早幾個月打黎同而家一樣價 $138 1000m + tvsuper 岩岩禁入去睇 $116 1000m 但無左tvsuper

...
你係米得呢個plan揀?
我就到期 話挽留價係185 免6個月 平圴138 同現價一樣 唔知等下會唔會有你呢個plan

子爵府

如果包埋mytv係米一定138?平過138係米多數唔包?

男爵府

BK Milk勳章

peppamo 發表於 20-10-25 15:38
你係米得呢個plan揀?
我就到期 話挽留價係185 免6個月 平圴138 同現價一樣 唔知等下會唔會有你呢個plan
...

$116 之後 跳返去 $138
幾日後禁入去$116 打上去問包唔包tvsuper話包埋!我見仲有2個星期就到期我就續左!

男爵府

BK Milk勳章

peppamo 發表於 20-10-25 15:39
如果包埋mytv係米一定138?平過138係米多數唔包?

你係app見到平過$138既話打上去問下!
我最後續左$116包mytv

禁止訪問

大宅

MRS_LIN 發表於 20-10-25 18:48
$116 之後 跳返去 $138
幾日後禁入去$116 打上去問包唔包tvsuper話包埋!我見仲有2個星期就到期我就續左! ...

你去到到期前兩星期先續約? 但我聽佢哋hotline講話最遲要到期前一個月就要交cut form通知HKBN唔續。 我就係15/16中,如果真係交咗cut form,一陣佢真係唔減比我,我可以樣衰衰咁同佢哋講返留低嗎?

伯爵府

siuwongyanminni 發表於 20-10-6 19:56
到期一個月內續約會最平

首頁

尾頁

跳至