0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

出1生10日到,日頭飲完奶奶 ,搖下佢都肯訓,一到晚上 搖黎搖去 換曬片 食飽飽 掃口風,都係眼光光 幾個鍾先訓 咩玩法

子爵府

笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 親子王國15週年勳章

有無用包被?

複式洋房

Ckpang122 發表於 20-10-6 12:23
出1生10日到,日頭飲完奶奶 ,搖下佢都肯訓,一到晚上 搖黎搖去 換曬片 食飽飽 掃口風,都係眼光光 幾個鍾 ...

係米日夜癲倒咁?我仔試過,當時日頭訓得好,夜晚3,4點都仲眼碌碌。

之後我試左一招好work!就係你留意下佢日頭邊段時間訓得最冧最耐,你係哩個時間幫佢沖涼,打擾佢訓覺,之後果晚佢就會訓得超好~哩個動作我做過一次之後就冇再日夜癲倒喇!

複式洋房

Bb朝早 下午 同 晚上 都唔訓 點算

別墅

Ckpang122 發表於 20-10-6 12:23
出1生10日到,日頭飲完奶奶 ,搖下佢都肯訓,一到晚上 搖黎搖去 換曬片 食飽飽 掃口風,都係眼光光 幾個鍾 ...

我仔一開始都係咁 陪月話因爲我陀佢日夜癲倒 所以bb夜晚唔訓但我有一日要搬屋 bb去到新環境日頭冇點訓 之後個晚就訓得好好 依家都keep住訓到你試下有一日 日頭唔比佢訓

禁止訪問

複式洋房

回覆樓主:

有咩方法令佢日頭吾好訓咁多,佢日頭飲完奶就訓

複式洋房

Ckpang122 發表於 20-10-11 15:08

幫佢冲涼,喂完奶掃完風唔好即刻比佢入睡,放係床度同佢互動,唔好著太多衫,太熱佢會易訓著,磨磨下佢時間等佢望實你,跟住差唔多又沒嘔奶抱起佢哼歌令佢入睡,之後包果衣。

子爵府

笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 親子王國15週年勳章

Ckpang122 發表於 20-10-11 15:08
開始要同佢玩
同佢傾下偈
等佢唔好食完奶就即瞓
順便同佢分日夜
比佢知道而加時間唔係瞓
慢慢適應
再試多少少試戒埋夜奶
到時你先可以休息呀