時政擂台

跳至

首頁
45678...9

尾頁

男爵府

9157 發表於 20-10-6 15:22
潘家係受害人,唔理佢有無比人利用,都唔應該針對佢

同意 邊個錯都唔係潘媽錯

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

鴨鴨比 發表於 20-10-6 14:20
凹水,明知林鄭幫到盡,為咗佢修例,佢話人哋冇初心,宜家台灣窗口得個電話號碼,又話吾可以比陳同佳自由行 ...

搏香港人善忘⋯⋯忘記咗舊年台灣點處理!
係呆灣玩野!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

侯爵府

czl115 發表於 20-10-6 14:20
香港政府好蝦D,鬧政府幾時都唔會錯

同黃尸一樣 只識欺善怕惡

侯爵府

shelliemaymayma 發表於 20-10-6 17:34
哈哈,講到我咁大影響力,而家係台灣唔批自由行簽證比陳,我可以點? 但站台灣立場,我理解,不論有冇矮化 ...

台灣想搞乜, 係人都知! 咪由得個殺人犯自由自在囉~ 反正台灣好快被武統, 台灣省和香港特區 逃犯移交好容易啫

男爵府

littlesister 發表於 20-10-6 17:03
咁我又唔覺民進黨有幾高班喎,只係覺得佢地極度賤,同勁無恥咋喎

做政冶人物最緊要厚面皮,和無恥。和貼地講啲嘢吹到天花弄鳳都好,最緊要有市民buy !民進黨係台灣咁受年青人歡迎就係咁。反而香港啲官員成日講多錯多,都唔知佢想表達啲咩,反應又遲緩!陳同佳和受害人都是香港人,佢嚟唔嚟台灣自首,都唔會影響到台灣人對民進黨的觀感。反而民進黨反而比擔心自己被魏化。所以慢慢同你地香港政府玩!

翡翠宮

畀面勳章

littlesister 發表於 20-10-6 16:54
成個香港就係因為呢件案交到天翻地覆,而家從想香港承認台灣係獨立國家?
...

一開始台灣已經想咁做,林鄭先要修例。
港府不可能承認台灣係獨立國家,內地同台灣一樣都係中國地方,移交逃犯自然要兩岸三地一齊做。
日日是好日

禁止訪問

複式洋房

唉.......搞咁耐都未平息

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

搵隻大飛、送佢過去囉~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

小肥兔 發表於 20-10-6 14:23
台灣當咗自己係一個國家, 如果香港政府理佢, 就會中咗台灣計, 所以潘媽呢個時候出聲話港府, 好有政治 ...

快啲武統台灣啦

珍珠宮

2023年兔年勳章

子若 發表於 20-10-6 13:40
你係想個沉怨得雪,點解唔譴責台灣政府?我而家好懷疑呀潘媽媽既動機

水晶宮

alicemic 發表於 20-10-6 16:24
台灣啲法律好神奇架!台灣有單連環剎人案剎完仲要食埋, 個官居然話佢有悔意可以感化喎!搞到成班死者家屬 ...

香港啲黃官都唔弱

男爵府

geminialing 發表於 20-10-6 16:20
仲有呀,通緝犯話自首又唔比入境,真係天大笑話
講咩法治

同埋點解俾個犯入境自首係矮化台灣?政治上腦!法治去哂邊?好反感

公爵府

子若 發表於 20-10-6 13:40
你係想個沉怨得雪,點解唔譴責台灣政府?我而家好懷疑呀潘媽媽既動機

死的的香港人,蔡英子話之你la,呢d廢青係香港政府先會養住佢。

禁止訪問

回覆樓主:

伯爵府

牛年勳章

alicemic 發表於 20-10-6 15:21
點樣乃中共呢? 香港係中國既一部份,而台灣只係中國其中一個省, 情感上台灣想獨立為國,但實際連台灣自己 ...

Hk 係中國一部分,已經係事實
中共政府係打贏左當時執政既國民政府,國民政府退守台灣,中共政府統治左mainland China. 由1949 年都未攻佔台灣。以歷史計,邊有人願意人哋未打就貢手相讓自己有的權力。統冶地方大小並唔係等於已佔領所有
只可以話台灣係現在黎講並未係統冶by 中共政府,何來一省之説。 各自有執政政府,正常都唔想被矮化。
以事論事,HK / 台灣政府各自玩野

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

曾經有人 發表於 20-10-6 17:30
回覆 Jasmine-4711 的帖子

吓,香港拉人交人好正常wor,你又比台警嚟搜證,人地點查案 ...

陳在香港冇殺人,佢因在港洗黑錢已坐完監,香港冇權拉人.

台港冇引渡條例(所以林鄭才想修例),所以台灣不可以叫香港代佢拉人引渡去台灣,
但你覺得香港拉人交人才是正常!?

况而,香港問過幾次,台灣都冇分享有咩人證物證. 為何不可“送中”(自己國家),但可能死刑都贊成“送台”(中國不承認的國家),點都講唔通.

你米擾亂視聽!
香港從來冇俾台灣來搜證或拉人,
連中國公安都冇權來港搜證或拉人,
你覺得台灣可以?!

子爵府

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

大宅

牛年勳章 2018復活節勳章

我都懷疑

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

andrianlky 發表於 20-10-6 18:10
咩呀?無話唔俾過去,係唔俾佢自由行上網簽証,要佢直接搵台灣攪呀ma

約年半至兩年前陳生同神父去到台北機場話自首,機場有警察的,但台灣想香港示威/暴動,唔俾佢地入境自首或入境拉人.佢不是自由行呀.

况且台灣入境處會唔把關,放個被通輯的殺人入境“自由行”,而唔立即叫機場警察來? 台灣人定呆灣人會咁做野?

擺明玩政治,利用潘太擺林鄭上枱鬧,想香港繼續亂.
又唔見潘太鬧埋台灣政府,約兩年前及現在,陳生送到上門都唔俾佢入境自首,
是甚麼居心?
連台灣人都鬧“蔡腫痛”玩政治,將台灣變成殺人犯的天堂!

首頁
45678...9

尾頁

跳至