自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

子爵府

艾菲 發表於 20-10-7 11:33
但係等下等下... 性格都會越來越古怪,見好多都係咁

心理不平衡 做fd就真系慘 成日驚佢攞黎比 我果d正是 不過就就黎4張囉

珍珠宮

你一開始就假定咗3 字頭單身女仔, 係追夢、等高富帥出現、 睇得韓劇過多 ....

好搞笑

利申:已嫁

男爵府

dayedaye 發表於 20-10-7 11:20
無feel好難話因為客觀有點點點條件就發展架.....

利伸:已嫁。

feel 係緊要 , 但 feel 係會變的 , 而現實係要正視

男爵府

秋天與楓葉 發表於 20-10-7 11:53
你一開始就假定咗3 字頭單身女仔, 係追夢、等高富帥出現、 睇得韓劇過多 ....

好搞笑

你非常搞笑 , 假定我有呢個假定

男爵府

Nbs 發表於 20-10-7 11:31
3字頭就要降低要求求其嫁?!

(34先識我老公,高帥唔富但鐵飯碗,人品性格非常好)

你有你要求

你搵到唔係人地都搵到

男人都想搵個後生的

珍珠宮

莫道你在選擇人,人亦能選擇你。

男爵府

shirley784 發表於 20-10-7 11:09
呢排學整餅 , 識左一班女仔 , 外表都唔錯的 , 佢地都工作近 10 年 , 所以估都係 3字頭

無咩所謂,
人生充滿選擇,
際遇又唔到自己話事.

男爵府

小飛亞 發表於 20-10-7 11:35
我覺得緣份未到,俗語有句話,你揀人人揀你。

你揀人人揀你 << == 如果識咁諗 , 更加要常握好時間

男爵府

做左幾十年人,
領略到,
人生最重要,
係先能養活到自己, 管好自己健康, 獨立生活,
其他野, 隨緣.

男爵府

缺勿濫呢句說話造就咗好多單身女, 真係害死人,其實拍拖係比機會自己知道咩類型性格啱自己, 同埋學應該點同男朋友相處, 有過程經歷先可以塑造人生,下下都一定係Mr. Right, 比你遇到都唔識相處之道啦! 拖都要rehearse 幾次先可以修成正果, 邊有要等到完美先去馬架

cl017    發表於 20-10-7 15:39
karenlyk    發表於 20-10-7 13:46
Campenella    發表於 20-10-7 13:04

子爵府

shirley784 發表於 20-10-7 11:09
呢排學整餅 , 識左一班女仔 , 外表都唔錯的 , 佢地都工作近 10 年 , 所以估都係 3字頭

我尋日上普通話班三十人得兩個男仔, 老師叫我地互相認識,我前排年約四十歲拿住hermes的女人已在三分鐘內抄牌,而且非常主動傾計, 男人不好意思拒絕比左電話号碼比佢,不過女士講太多又愈來愈大聲,完全dominate conversation.... 其他女仔感覺靜一些,儒雅一點, 老師突然播鄧麗君同女士對唱, 非常大膽

侯爵府

shirley784 發表於 20-10-7 12:03
你揀人人揀你

其實我認同你,黃金時間好重要。我好多朋友廿幾好揀擇,有條件好又話無情趣,卒之34、35都未穩定落黎,得個恨字,但後生明明好多人可以選擇,而家已唔夠d妹妹仔黎,就愈來愈荒。

旁人就梗係話要搵個相處最舒服,有feel,有經濟基礎先好嫁,但講呢d既人大多自己嫁左
我眼見兩公婆好恩愛既,都未必一定係一生最愛

子爵府

紅酒 發表於 20-10-7 11:39
錯過黃金時間,點都好過為咗30頭唔想單身,
搵一個是但啦人有我有,個個男人都是這樣的
男人結婚生仔,到頭 ...

啱吖,係咪人人都要行大眾認同嘅路,一定公務員、律師、醫生、炒股票、⋯⋯咁咪冇人剪頭髮、劏魚、手作燒賣、豆腐花

世界就係百花盛放,一段人生亦可高低起伏、多姿多彩多故事

之前一個Post,陽奉陰違嘅模範人夫人妻,一個疫情留家,令無數家長頭痕,照顧小朋友起居功課,中秋佳節,有人歡聚團圓,有人去派月餅比街友送暖,所以不論位置角色如何,順住環境隨變,舒心健康,尊重生命,欣賞自己而樂活就可以囉

RAA    發表於 20-10-7 13:59

子爵府

shirley784 發表於 20-10-7 11:58
feel 係緊要 , 但 feel 係會變的 , 而現實係要正視

但係同一個唔喜歡的人一起又好奇怪

子爵府

mimi987 發表於 20-10-7 12:14

其實我認同你,黃金時間好重要。我好多朋友廿幾好揀擇,有 ...

我公司的妹妹仔彈下彈下,見到都開心,好似花咁, 反觀帶飯呆滯的呀嬋真係....

男爵府

艾菲 發表於 20-10-7 12:09
寧缺勿濫呢句說話造就咗好多單身女, 真係害死人,其實拍拖係比機會自己知道咩類型性格啱自己, 同埋學應該點 ...

我自己 1000% 同意呢個講法 , 係我一直覺得優質條件單身女既成因

如果唔係非常差 , 其實可以俾個機會大家 , 可能對方有其他好好既優點你以前唔知 , 唔係叫你一識人就拍拖結婚

水晶宮

shirley784 發表於 20-10-7 12:01
你有你要求

揾唔到又點?!
唔係個個男人都要後生的,我老公細過我。
女人要upgrade 自己,活得開心自在自然吸引到人. 自怨自嗌嗰D 男人最憎。

禁止訪問

象牙宮

回覆樓主:

咁人地有要求,寧願等咪由佢!嫁人唔可以衝動,雖然我當年係衝動 但都要講運氣

水晶宮

唔係講條件或者高富帥,而係搵伴侶,最起碼當事人要覺得同佢一齊開心過自己一個。

成日叫人將就,其實都好老土。單身女人自己唔心急咩,啃得落至得ga。

首頁
12345...10

尾頁

跳至