自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

maymay220hk 發表於 20-10-7 23:10
跑界大把 混亂男女關係

真系見吾小
有心的就邊度都識到

珍珠宮

厚多士 發表於 20-10-7 14:12
我都接受唔到,已經租了一星期酒店帶個女出去冷靜思考一下,不過要走也不是一朝一夕,之後都係要回家面對
...

其實你咁樣走去住一星期酒店,咪盞c6 更唔開心而轉投個女人身邊,更加有籍口比c6同個女人訴苦

伯爵府

Sebastian@ 發表於 20-10-7 23:30
應該只係初步媚來眼去階段,如果未去到最差情況咪俾個機會大家。

老公的同事都好喜歡運動,佢就係同個女性 ...
所以人心係幾恐佈,好彩呢幾年的經歷,令我知道最可靠的人只有自己

禁止訪問

子爵府

厚多士 發表於 20-10-7 12:22
原來天下男人都差不多, 一向以為雖然C6搵錢唔多,但個人表面上好就得人,又算顧家亦會幫忙照顧個女做家務。 ...

即係點? 貼跑步相比tag 個女仔?
開心見誠傾下, 分開會影響到小朋友

男爵府

厚多士 發表於 20-10-7 23:44
所以人心係幾恐佈,好彩呢幾年的經歷,令我知道最可靠的人只有自己

女人真係要靠自己,但你就咁搬出去咪盞將你老公推去其他女人身邊,你真的可以放到手嗎?

伯爵府

回覆樓主:

如果身邊嗰個真係有嘢,日日對住好難頂

大宅

厚多士 發表於 20-10-7 12:30
我忍唔住問左佢,佢當然話冇野,話係舊同事,我問佢點解只係specific 比那個女仔,佢解釋唔到,話對唔住! ...

咁好明顯,係你老公心野,有心想同阿舊同事發展。
嬲你鬧佢只係比緊籍口自己做壞事。
如經濟獨立,又忍唔住嘅,就同佢攤牌。
如經濟未許可,可以靜觀其變,不要打草驚蛇,盡快揾份工,令自己不用再靠佢!

沒有了信任嘅婚姻,令人痛苦

伯爵府

cara.mak 發表於 20-10-7 23:39
其實你咁樣走去住一星期酒店,咪盞c6 更唔開心而轉投個女人身邊,更加有籍口比c6同個女人訴苦
...
我對住佢盞又口黑面黑,分分鐘又大吵一塲。
我的缺點就係唔忍得,與其見到佢又標火,不如比自己冷靜一下。講真佢回家如果扮冇事,我是不是又要扮無事發生?我知自己做唔到,不如放過自己去過下冷河!
我今晚過得好平靜,冇猜度C6在做什麼,我只關心自己內心的感覺

RAA    發表於 20-10-8 11:59

伯爵府

Sebastian@ 發表於 20-10-7 23:51
女人真係要靠自己,但你就咁搬出去咪盞將你老公推去其他女人身邊,你真的可以放到手嗎?
...
我反而唔明,如果知道對方有D野,大家可以心平氣和對住對方?
真係鬧又唔係,扮無野又唔係,其實對住可以點?

伯爵府

lemonlemoncc 發表於 20-10-7 23:47
即係點? 貼跑步相比tag 個女仔?
開心見誠傾下, 分開會影響到小朋友
佢去跑步,post 左張相,set 左只比那個女仔睇到。我都唔明,其實個女仔應該唔知set 左只得佢一個睇到。嗰日C6係去陪我爸覆診,應該要九點去到我爸爸屋企,咁那張相是我爸屋企附近的跑步徑影,只係影景然後寫跑左幾多公里,我唔明個用意

伯爵府

shelley315 發表於 20-10-7 23:45
係呀,可能因為基本嘅信任都無咗,就會成日覺得呢個人唔可靠。但見你而家個女又細,個人經濟又未咁穩定, ...
我都諗住咁。反正呢刻仲要合作,過到的當然最好,否則就同屋主關係,直至我可以離開
以前我會長篇大論寫whatsapp 比佢表達我心情,今次我一個字都唔想寫,亦冇期待收到佢的message, 我怕係我心死多一點

男爵府

回覆樓主:

keep錢先,無錢乜都做唔到

伯爵府

金金人 發表於 20-10-7 13:32
不如咁諗,呢件事,你c 6 一定係鬼鼠架喇!但係又咁諗。,,如果佢地已經有野,應該唔使經fb 傳情啦,直接w ...
其實係有啲問題,我覺得有幾點:
1)佢之前做生意,但又唔識做,做野又亂七八糟,總之蝕錢不特止仲惹上官司,最慘係用我的名,好彩後來冇事,當時我都有嬲到想離婚,不過後來好返,但從此我就唔信任佢的能力,所有財務歸我處理,基本上頭家我管理曬,但我變左壓力幾大,見佢做事馬虎就會好嬲,因諗返那件事
2)個女亦係一個原因,因為佢好痴身,成日要痴住我瞓,以前細個會吼佢瞓左抱佢入自己房,但宜家太重,但佢又死唔肯自己瞓,整整下C6過左個女間房瞓。C6又會係個女面前對我摸身摸世,咁對住個女我會避,因為唔想比個女見到。
3)近呢四五年我同佢的運都好一般,好多野煩,特別是我,好似稍為平順一點,無幾耐又會有煩野發生,所以心情成日都唔好。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

厚多士 發表於 20-10-8 01:23
1)佢之前做生意,但又唔識做,做野又亂七八糟,總之蝕錢不特止仲惹上官司 ...

做生意失敗,佢都唔想,你睇馬雲,佢都不止一次創業失敗。你老公衰左一次,你就從此不信任佢,其實等於睇小佢,真是好打擊佢自信心。
兩公婆感情好,在家中攬攬錫錫都好平常,個女睇到,唔需要尷尬,可以告訴她是爸爸媽媽愛的表現。但你避,你老公應該覺得你唔愛佢。
再加上另一婚姻大忌:分房瞓。之前都好多jm分享過分房瞓,兩公婆就少,甚至冇左親密接觸,慢慢就淡⋯⋯ 你返屋企之後首先要下決心訓練個女自己瞓。
唉,我明你老公點解身痕。

子爵府

2024年龍年勳章

厚多士 發表於 20-10-7 12:46
回覆 VickiC 的帖子

係!因為我見到有兩個post 我係見唔到,於是我入去個post的設定,見到佢只係比呢個女 ...

你用佢電話睇?
Life must go on

大宅

厚多士 發表於 20-10-8 00:46
佢去跑步,post 左張相,set 左只比那個女仔睇到。我都唔明,其實個女仔應該唔知set 左只得佢一個睇到。嗰 ...

Sorry, 我感覺係佢 Share 緊 “單獨” 嘅生活點滴,我覺得,佢哋應該傾得好深入,好微細嘅細節都互相分享。

子爵府

厚多士 發表於 20-10-7 12:35
就算個女仔唔吼佢,佢都有呢個心啦

明嘅,好似齣烈火紅心咁,方中信只是對陳慧珊動心,蒙嘉慧都接受唔到要離開。其實精神上去咗人哋度衰過個身去咗人哋度。雖然我覺得個女仔未必揀你hb。

男爵府

厚多士 發表於 20-10-8 00:46
佢去跑步,post 左張相,set 左只比那個女仔睇到。我都唔明,其實個女仔應該唔知set 左只得佢一個睇到。嗰 ...

佢只set俾個女仔睇,即係話佢想找機會吸引個女仔注意.,再同個女仔找共同話題,如果已經開始咗,就直接whatsapp了啦

子爵府

厚多士 發表於 20-10-8 01:23
1)佢之前做生意,但又唔識做,做野又亂七八糟,總之蝕錢不特止仲惹上官司 ...

分房訓係非常大忌。分房訓最後離婚機會大一半。我唔明點解仲有JM 夠膽分房訓。其實可以陪女訓,待她訓完走返自己房。妳咁做最後離婚真係無得恕。而且男方用呢個值口同小三講一定拿晒分數。講到妳老公生意失敗,如果佢不是偷呃拐騙或非法事,又不需怪責姐。

首頁

尾頁

跳至