婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

回覆樓主:

以前無99的。佢就好啦
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

男爵府

BoNam 發表於 20-10-8 15:36
點解唔將心比己 點解仲要咁刻薄

定係99覺得而家D新抱太幸福 要調教下

我老公話佢媽岩岩結婚個陣過得好苦架,佢係夫家係又要落田做罰,做完罰又要返去煮飯比佢地食,好彩佢冇咩都報落我身

侯爵府

cpycpyhelen 發表於 20-10-8 17:40
我老公話佢媽岩岩結婚個陣過得好苦架,佢係夫家係又要落田做罰,做完罰又要返去煮飯比佢地食,好彩佢冇咩 ...

心地好 又善良
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

侯爵府

回覆樓主:

覺得個仔喺自己資產,自己有控制權

個仔搵錢要俾阿媽 唔可以同老婆公一份 婆一份

新抱生活/物質好過佢,有比較之心

還有(呢個喺我經歷)
唔抵得個仔拖老婆手,太過恩愛。佢自己都要撓住個仔手臂
(後來我哋因婆媳等問題分開了,我再回想,佢同自己老公關係唔親密)

珍珠宮

回覆樓主:

真係唔係一家人唔入一家門,我奶奶提過貪我老爺無父母先嫁比佢。

我貪我老公父母年紀大,唔洗對咁耐先嫁比佢

我奶奶……過得去啦,一齊住頂唔順,分開住就大家客客氣氣幾好幾好,我識做時佢都算識做

男爵府

Huuu 發表於 20-10-8 22:05
心地好 又善良

係呀,我奶奶唔錯架

男爵府

BoNam 發表於 20-10-8 22:31
你奶奶都好捱得喎

係呀,比著我都頂唔順

別墅

我都成日咁諗,我當年拍拖時99成日呻佢個陣99對佢幾衰,又話成日話佢俾說話佢聽對佢點點點差咁,仲要當住62前同我講,我都0咀唔知點應佢好。

咁正常佢自己受過,就應該對人好d啦,點知而家我有咗,5月做節上去食飯,講d說話勁難聽,佢地住唐樓已經由地鐵行去20分鐘先到,再行5層樓梯上去,正常大肚婆都要抖抖先啦。佢就話“我以前都係咁咖啦,大住肚仲pk過咪又係無事,可能我身輕丫“(你個陣唔駛帶口罩同行5層樓梯咖),之後仲要補句:“有d嘢整定嘅,係你就係你嘅“,當下堅嬲不過俾面老公老爺唔出聲返房算。

好彩我地唔係一齊住,老公都唔係寶媽,老爺對我都好好,我覺得就係因為咁,佢覺得個個對我好,佢唔抵得所以成日要俾說話人聽,平衡下自己心理。

大宅

yubasho 發表於 20-10-9 07:32
我都成日咁諗,我當年拍拖時99成日呻佢個陣99對佢幾衰,又話成日話佢俾說話佢聽對佢點點點差咁,仲要當住62 ...
嘩,你奶奶把口咁臭既。
比著我聽到真係可能忍唔住會爆佢。邊個都無面比呀!

別墅

回覆 JM0910 的帖子

佢把口真係堅衰,仲有之前一堆口臭嘢,不過我都唔理佢,
連62都話唔可以帶佢出大埸面。
好彩我老公係正常人,
上次之後最近中秋都叫我唔駛上去做節。

我同老公講,佢話我乜我都俾面你廢事你難做我忍,
但第時如果佢講我個仔又講口臭嘢,
我就無面俾實反面。

已刪除用户

回覆樓主:

大宅

BoNam 發表於 20-10-9 12:08

我細個入世未深時 同frd傾過擇偶條件 個frd話最好對方父母都 ...

點會係黑心呢?想少d磨擦姐

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我99真係咁同我講:我99以前對我唔好,所以我都唔會對新抱好!

大宅

我印象中99做新抱時同佢99都係唔啱嘅,所以我都覺得佢喺度一直等機會發威,想大家都要尊重佢同在乎佢,但事實卻相反,我唔鍾意佢,歷史又重演喇!哈哈(emoji)

男爵府

回覆 BoNam 的帖子

十分同意,絕對不是黑心,如果有99真係煩到不得了!

複式洋房

99 後生同過 99 住,領教過婆媳問題,所以打死都唔會同新抱同住(emoji)(emoji)
BTW, 我 99算係咁,唔會主動搵人陪,無特別事唔會打比我。
有我屋企鎖匙,住對面樓,但唔會失驚無神走過黎。

侯爵府

katie0921 發表於 20-10-15 17:10
我99真係咁同我講:我99以前對我唔好,所以我都唔會對新抱好!
以前眼見阿嫲對我媽唔好,所以我都唔like我阿嫲

我唔要求99對我好,最好唔好理(管)我添。

大宅

我99 冇同過自己99一齊住,所以佢唔知自己咁難頂。

男爵府

回覆樓主:

結婚前都過得去,婚後日日鬧我無數次,係亂咁鬧,我已經死忍難忍唔出聲,但佢衰到周圍同人講我黑佢面,大佬你無理取鬧,唔通我仲要笑住對你?
佢仲要周圍同人講話我冇禮貌,話鬧下我啫點解要黑面,當年佢奶奶成日打佢佢都冇還手架。。。
痴線,咁我係咪要多謝你只出口唔出手?

伯爵府

咪係,除咗心理變態,我真係諗唔到其他原因

首頁

尾頁

跳至