婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

返老爺奶奶屋企好似去喪家咁面口

男爵府

BoNam 發表於 20-12-5 19:06
你想數新抱定係數99??

立場不同,觀點會否不同?
挺99: 辛苦養大個仔,讓阿媽享福是理所當然的事
挺心抱: 讓阿媽享福是個仔的事,爲什麽要用心抱的錢?

大宅

bobolam 發表於 20-12-5 19:25
立場不同,觀點會否不同?
挺99: 辛苦養大個仔,讓阿媽享福是理所當然的事
挺心抱: 讓阿媽享福是個仔的事, ...

同意!觀點與角度。
針唔拮到肉唔知痛。

民房

打99後到警署講大話扮受害者屈99打佢。
當日99照顧左大半日BB,抱住BB都被佢衝過來拳打頭部,頭髮掉幾束頭暈耳嗚。我在現場目睹一切。然而她趁我們外賣晚餐時獨自帶BB去警署演戲,警察信佢講,安排社工俾佢又信晒佢講,其他屋企人都唔信佢係壞人企晒佢嗰邊。

第二次打到99一臉傷,99報警警察上門佢繼續講大話,屈個一臉傷的人打佢嚟個完好無缺的潑婦。警察本來邀99坐白車送院治傷,62阻止。及後個女人同老公落公園有講有笑。

第三次酒樓公眾場合打老公(我呀哥),枉99同我陪佢到酒樓問CCTV,99又陪佢去警署落口供備案,以為佢識醒睇清個女人。結果無幾耐女人生日,工都唔返請假陪佢玩,62就請假幫佢地湊BB。

咁都仲扮可憐話自己無尊嚴!唔需要做家務唔需要工作。佢褔建的老豆老母亦支持「乖女」。
62成個呀四跑腿:買M巾買菜買用品,攞淘寶郵包,煲薑糖水,湊B,帶佢通乳,帶BB打針,深圳接佢車,送佢上羅湖……數不盡。

曾經我都被騙過湊B,執她每日污髒凌亂的廚房,廁所,客廳手尾……現躲得就躲,話不投機半句多。當初她差一年多才大學畢業便急著註冊結婚已知有問題。
我哥亦笨得要命,明明發現她跟家人微訊對話「要扮傻,洗晒個傻仔d錢」,仍然同個女人企同一陣線,現視99、62有如仇人卻又有得利用就利用天天假手於人。又一起想去除99和我輪侯公屋多年的名額。
結果我是壞人;99幫手湊咁耐B,被趕走。

男爵府

marukao 發表於 20-12-25 04:31
當日99照顧左大半日BB,抱住BB都被佢衝過來拳打頭部,頭髮掉幾束頭 ...

哇... 極品... 但你哥蠢,你媽俾佢打你老豆都肯繼續做跑腿嘅?一樣蠢定睇在個孫份上?伯友最慘,好好照顧她

男爵府

當日99照顧左大半日BB,抱住BB都被佢衝過來拳打頭部,頭髮掉幾束頭 ...

超恐怖!

子爵府

你呢啲大佬要唔要都算啦係咪啊,咁蠢!去到打老母喎真係接受唔到!

子爵府

uckukuku 發表於 20-12-25 06:44
哇... 極品... 但你哥蠢,你媽俾佢打你老豆都肯繼續做跑腿嘅?一樣蠢定睇在個孫份上?伯友最慘,好好照顧 ...

其實我有時覺得如果仔女,新袍對自己好先至需要錫個孫嘅啫直情當你工人咁駛、講真我就唔會幫佢哋湊㗎啦!(雖然我嘅身份係人哋新袍)

大宅

回覆樓主:

辛辛苦苦生到個仔咁大,話就話娶新婦,就好似嫁仔咁。

屋企有地方,又唔肯一齊住,寧願出去租。

一句做嘢忙,無咩返黎食飯。

生仔坐月,我話幫手。佢又唔出聲、唔回應。

原來一早安排哂請工人,外母湊。

別墅

ilc 發表於 20-12-30 15:08

肯出去租先好呀,最怕你遇到一個同你住但日日比氣你受想激到你自己走留返間屋比佢兩公婆嘅新抱,到時你仲慘過賣仔。

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

手指拗出,真是hurt
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

大宅

heidys 發表於 20-12-30 16:56
手指拗出,真是hurt

睇開d 啦,而家年代唔同嫁啦。
作為父母都要開通,順住世界走就ok
手掌都無分邊面係出定入,佢地恩愛就得嫁啦。

大宅

asonlyasone 發表於 20-12-30 16:38
肯出去租先好呀,最怕你遇到一個同你住但日日比氣你受想激到你自己走留返間屋比佢兩公婆嘅新抱,到時你仲 ...

呢個同意!

大宅

好明顯你有問題啦,做你心抱真慘,人地就係為左雙方關係著想先搬出去住,咁都比你話。
你開到聲幫手坐月,點開口拒絕你姐,好心你咪理人地頭家咁多啦。
人地有左頭家,忙就緊嫁啦!

公爵府

joyce209 發表於 21-2-19 23:03
好明顯你有問題啦,做你心抱真慘,人地就係為左雙方關係著想先搬出去住,咁都比你話。
你開到聲幫手坐月, ...

不懂感恩的人

侯爵府

唔擦鞋

大宅

alicego62 發表於 21-2-22 22:47
不懂感恩的人

就係因為識得感恩所以先出去住囉。點解啲老人家係都要迫人哋同佢一齊住

珍珠宮

回覆樓主:

千古難題真係無講錯!
99/新抱,獨立D會俾人話無人情味/孤獨精、唔獨立會俾人嫌棄、睇到人雙標又睇唔到自己~
其實只係立場唔同,大家咪又係一樣~
你永遠無法滿足所有人!

首頁

尾頁

跳至