自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

香港不嬲係咁,有危就有機。 興起某樣野,就如雨後春筍,開到漫山遍野。 日式芝士蛋糕,珍珠奶茶,古早蛋糕 ……,風潮一過便倒。

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

回覆樓主:

而家會睇MIC幾平都唔買,
暫時有入貨goodmask同soso,原本起買小巴牌口罩,不過訂唔到
大女4.5歲啦,努力成果胎兒5個月啦,10月可以見

男爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

大姑娘 發表於 20-10-11 00:38
即係邊間?

香港色彩, 我都係上網搵到嘅

禁止訪問

回覆樓主:

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

雖然唔夠大陸平,但香港mask 有質素,開拓外國巿場係咪依然好難?

男爵府

都食左政府啲資助啦,頂唔到咪執囉

男爵府

granja 發表於 20-10-11 16:58
雖然唔夠大陸平,但香港mask 有質素,開拓外國巿場係咪依然好難?

揾邊个地方入?
大國好多都要睇美國面色

大宅

sisbro 發表於 20-10-10 16:08
乳酪雪糕,都係呀!

下一個是古早蛋糕(就好似當年嘅芝士蛋糕)。trendy food only

男爵府

SeptKid 發表於 20-10-11 17:14
都食左政府啲資助啦,頂唔到咪執囉

食政府資源是主要目的

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

香港就係咁 K 形架啦,個排興咩就開到通街都係
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

zxyggp 發表於 20-10-11 11:16
而家會睇MIC幾平都唔買,
暫時有入貨goodmask同soso,原本起買小巴牌口罩,不過訂唔到
...
Good Mask 和soso 質素好,透氣而且冇甩繩問題。

禁止訪問

侯爵府

2024年龍年勳章

Casalam 發表於 20-10-11 17:36
作為消費者,一定會支持本地經濟

已支持唔住
已有 mask factory, spt, we safe,good mask, protector, family mask, sun light......
囤貨太多了

珍珠宮

回覆樓主:

我會擇優而買,不會只買港產,更不會港產多差都買。

伯爵府

kerotan 發表於 20-10-11 17:55
已支持唔住
已有 mask factory, spt, we safe,good mask, protector, family mask, sun light.. ...

同意

水晶宮

czl115 發表於 20-10-10 17:19
而家仲有疫情都要告急,到疫情消退時咪更慘?

之前嗰啲無良店主,係咁炒高晒啲口罩,最後唔知有冇蝕呢

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

做生意就一定有風險,香港得果700多萬人成100間店,點支持都無可能全部生存到,剩下來的就要以質量取勝,唔係香港製造就一定好。

男爵府

不如捐個100萬個叫政府用郵政局入各戶信箱啦,擺街派唔係人人受惠
不過可能100萬個有未必夠

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

asweetmom 發表於 20-10-11 17:59
我會擇優而買,不會只買港產,更不會港產多差都買。

同意,品質行先

男爵府

好既有人買自然留低,差既就淘汰,香港的生態

首頁
23456...7

尾頁

跳至