自由報料

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2021勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

chocolatebean 發表於 20-11-1 19:50
回覆 my005 的帖子

你哋一家成日坐M T R?換到1000真係好多

多係買都會票,親人多而佢地唔玩呢啲APP既,佢地加我地好易儲到。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珍珠宮

2021勳章

明白了!正常一個月用一張, 我哋2人都係儲到$200咋

瑪瑙宮

2021勳章

chocolatebean 發表於 20-11-1 19:50

你哋一家成日坐M T R?換到1000真係好多

搭mtr/都會票 有30倍積分

mtr mall over 200蚊/mtr shop over 50蚊入分3倍積分

mtr app有遊戲玩,初期100/50分,後期50/25分

8和9月有碳足跡遊戲,搭夠指定里程每月座底800分或更高

其實都幾易儲

珍珠宮

2021勳章

回覆 tansyneko 的帖子

下期你再提供攻略
我哋都有玩遊戲, 碳就冇

男爵府

差7分先換到單程票

男爵府

想問購物係点加分?

大宅

回覆 chocolatebean 的帖子

返6日工或5日半, 正常3個月就用到4張, 但現在MTR 積分改制, 6個月只准入7張, 搞到10月的都會票入不到分, 迫於無奈要放上網賤賣

大宅

如5月已有MTR Mobile Apps, 只要答晒星期一三五問題, 不用乘車, 八月就有免費車程;不過對於我們這些又有全月通又有都會票的人, 免費車程只等於都會票一程, 而且都會票本身也有限期, 換來無mud 用.

珍珠宮

2021勳章

回覆 1081 的帖子

7分咁少, 你應該去搭一個短程已儲到

珍珠宮

2021勳章

激鬼死! 琴晚排左成個鐘換 COUPON, 有冇好D安排呀! 浪費人地時間

男爵府

发現得太遲,想補都補唔到,搵到張mtr shop 收据,但唔知点加分,亦可能今日加都冇用

珍珠宮

2021勳章

MTR商場換COUPON去到11.3今日, 大佬, 好多人都到最後計計分至換架啦! 得個3日換, 仲要12PM至開, 唔洗返工咩? 琴晚打晒蛇餅呀!

大宅

德福? 德福個換領地點難找, 用足半小時找, 找到就看到非常長蛇餅, 而且是平日, 結果棄排.荃灣綠楊平日大約10人排, 你可試下.
兩個地點都不就腳, 是特登乘一程地鐵去的.
利申: 西鐵沿線居民
PS 荃灣西理論上有架95K小巴免費往返荃灣站, 但次次都試過等超卨20鐘才有車開出, 那條線其實名存實亡, 所以寧願出美孚乘地鐵回荃灣.

珍珠宮

2021勳章

回覆 fungwk3388 的帖子

青衣城

瑪瑙宮

2021勳章

fungwk3388 發表於 20-11-3 08:57

如5月已有MTR Mobile Apps, 只要答晒星期一三五問題, 不用乘車, 八月就有免費車程; ...

所以換商場券最抵

珍珠宮

2021勳章

shirleyfcl 發表於 20-10-11 21:43
我用15000 分換過飛,攞張八達通去到客服,佢唔會俾張實體單程飛,你要俾張要搭港鐵嘅八達通俾客服,佢入 ...

係咪要用登記嗰張八達通?

大宅

2021勳章

新一期9000分換到一張單程

男爵府

2021勳章

anniefish 發表於 20-10-11 10:48
應該出年4/1/2021前去領取都可以

唔好意思。我今個weekend先用
MTR apps 度已經揾唔到呢版嘅教學
請問係咪scan qr code 加拍八達通就ok?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊