夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

點解老公可以係街到睇女睇到出哂神,同佢講睇唔緊要,唔好睇到家定哂人地都知,我係身邊真係覺得好唔尊重。 你地老公係唔係咁嫁?

大宅

有,我老公之前一樣,已經好多年,我以為全部男人都係咁,冇乜嘢。後來佢竟然想帶望遠鏡去沙灘,重點係有小朋友同我親戚一齊去。我知佢想點,後來我爆咗佢一鑊,我話調返轉,如果我拖住佢一邊行街,一邊喼仔又得唔得,佢話唔得,自此之後就唔敢啦!我話你簡直當我死既,係到落我面!你有冇顧下我感受呀?

珍珠宮

真係極不尊重另一半同對其他女性太無禮。我自己見到靚女靚仔有時都會望下,但唔會望到出神咯!

珍珠宮

gladys12 發表於 20-10-11 00:01
點解老公可以係街到睇女睇到出哂神,同佢講睇唔緊要,唔好睇到家定哂人地都知,我係身邊真係覺得好唔尊重。 ...

在香港,男人咁睇女嘅賣相,令我想起年輕時在香港出街時不時就被這種賣相嘅男人望,很令我起雞皮(負面的感覺)。所以我揀老公都冇揀呢種賣相嘅男人做老公。
男人望女人,我無所謂,自己都會望下 欣賞下 行出來賣相好嘅男人啦。但係唔好望到好似樓上形容嘅咁creepy。
我知我唔識望,所以我情願唔望。我係要望長啲時間先至望到嘢。因為我嘅自我注意力太集中,好難留意其他人和事物。
我先生見到值得留意嘅女士都會叫我望下,我係女人望翻女人,我就有信心自己個賣相望多啲都OK。我先生望人好有風度,賣相好,望咗人,人哋都唔知佢望咗。
上次我先生與我去英國探望他在那邊的好友,一齊坐pub飲酒,我先生叫我望下正對住我兩嘅吧妹「烏低」調起雞尾酒上來會睇到好多靚嘢。我立即目不轉睛地望住她。我係遊客,以後都唔會再幫趁呢間,我望得起。我們的男性朋友笑住對我講:「妳望完可以一走了之,我係度住,我常來呢間坐,我唔想被人記得我係個 dirty old man.」我才醒水,我不用顧自己嘅reputation, 但我亦要為我朋友顧住佢嘅reputation。

Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

子爵府

little_angels 發表於 20-10-11 00:29
有,我老公之前一樣,已經好多年,我以為全部男人都係咁,冇乜嘢。後來佢竟然想帶望遠鏡去沙灘,重點係有小 ...

望遠鏡

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

gladys12 發表於 20-10-11 00:01
點解老公可以係街到睇女睇到出哂神,同佢講睇唔緊要,唔好睇到家定哂人地都知,我係身邊真係覺得好唔尊重。 ...

但係見到d女人太肥會話,佢介意人地肥,所以我都唔可以肥
另外見到啲人衣著太暴露,佢都會話好醜樣,叫我唔好咁著
喺屋企就可背心短褲,出街就唔比
不要從別人的嘴裡去認識我

子爵府

回覆 crystal媽咪 的帖子

確實衣家香港既女仔著衫係暴露左好多既

大宅

bobo88hk 發表於 20-10-11 15:31
望遠鏡

好驚喎~ 咩心態

大宅

好多男人都會,我老公都會,男女佢都望,但唔會入晒神,我覺得好唔專重
我會著露肩,背心短褲,但我唔會著露臍.低胸.大露背,所以要我一直keep住身材,因為佢會覺得著呢D無問題,唔好又肥又唧肉都著出黎自暴其短
自從上次事件佢差D被離婚,我爆埋佢望女唔好以為我唔知,佢以後都唔再俾我知佢有望女,可能一望就諗起個次傷痛

大宅

板主,有人將我呢單野放咗上情報,乜佢有權咁做嘅咩!你叫我哋以後點夠膽喺度留言呀!麻煩您叫情報以後唔好喺度再偷嘢,政策仔!我以後唔會再回覆任何留言,以免俾人盜用。大家都要睇路!

侯爵府

little_angels 發表於 20-10-11 00:29
有,我老公之前一樣,已經好多年,我以為全部男人都係咁,冇乜嘢。後來佢竟然想帶望遠鏡去沙灘,重點係有小 ...

對唔住,笑左

大宅

小豬Pigpig 發表於 20-10-12 07:42
對唔住,笑左

有咩好笑?!

男爵府

2024年龍年勳章

可能當年佢都係用望遠鏡望到你先向你追求。

大宅

我好彩啲, 隻佬唔會咁曳, 對我啲衣著亦唔會專制, 當然自己都唔會太過份, 去外地旅行則另計...

珍珠宮

寶娃婆婆 發表於 20-10-12 11:04
我好彩啲, 隻佬唔會咁曳, 對我啲衣著亦唔會專制, 當然自己都唔會太過份, 去外地旅行則另計... ...
哈哈,同我唸法差唔多。
我唔睇男人,我先生同我閨蜜見到係湖畔公園不穿上衣來做運動的有身型壯男,佢兩個都馬上叫我睇。我哋坐係車內,唔怕我睇耐啲,唔使怕我失禮佢哋。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

子爵府

little_angels 發表於 20-10-12 07:24
板主,有人將我呢單野放咗上情報,乜佢有權咁做嘅咩!你叫我哋以後點夠膽喺度留言呀!麻煩您叫情報以後唔好 ...

咁衰,有D傳媒好不專業,我只知有編導會週圍看人生百態,然後设計入他們的劇本內,上討論区也是會是他們攞料的其中地方。

我之前都出過文,BK曾徵詢過我能否放頭版,可以加我好多分,但我拒絕了,BK也尊重我。

所以是否有法律約束不尊業的記者和同行?

大宅

858D 發表於 20-10-12 11:54
哈哈,同我唸法差唔多。
我唔睇男人,我先生同我閨蜜見到係湖畔公園不穿上衣來做運動的有身型壯男,佢兩個 ...

以前同隻佬旅行去過天體村, 戴鴨舌帽黑超, 合法地人睇你你睇番人, 高矮肥瘦長短粗幼乜嘢顏色都睇餐飽, 唔使鬼鬼祟祟..仲會有鬼佬埋嚟讚妳 body shape very good 真係睇得盡興.

禁止訪問

大宅

PTMCYS 發表於 20-10-12 12:26
咁衰,有D傳媒好不專業,我只知有編導會週圍看人生百態,然後设計入他們的劇本內,上討論区也是會是他們攞 ...

你講得好啱,呢啲就係識唔識得尊重別人嘅版權。如果啲人成日喺度偷料,板主都唔出聲,咁我哋國民可以做嘅嘢,就係以後唔再上呢個平台留言!

珍珠宮

little_angels 發表於 20-10-12 16:23
你講得好啱,呢啲就係識唔識得尊重別人嘅版權。如果啲人成日喺度偷料,板主都唔出聲,咁我哋國民可以做嘅 ...

Wow
岩岩東張西望拎咗你呢件事做話題來講啊
都幾過份

首頁

尾頁

跳至