自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

豬仔嘜 發表於 20-10-11 01:56

直接同佢頂頭大佬講,投訴呢位看更!

我無投訴,我都有問佢點解你親身係我門口聽過唔嘈,你都同我講話有人投訴我,佢話有人投訴就要巡例通知我,我都有反駁佢,你去過我門口聽過唔嘈,其實問題唔係我度,有人住就會有正常嘅聲音,有問題應該係果位尊貴嘅住客,佢係咪撞鬼,聽到啲人哋聽唔到嘅聲

大宅

arkuleemama 發表於 20-10-11 02:47
報警喇

我都認同你,下次叫佢報警,等警察黎聽下係咪真係我嘈,我自己都用apps量過分貝,電視都係around 30幾分貝,房間入面都聽唔到有聲,何況樓下/隔離,佢都發神經,佢發神經我都唔想理,但佢成日投訴我真係好煩

大宅

三隻野 發表於 20-10-11 06:08

我都認同你,下次叫佢報警,等警察黎聽下係咪真係我嘈,我 ...

我留下又係成日投訴我屋企嘈, 管理處打上來同我講,初初我都算,但越來越多無理投訴後,我同管理員講如果你都知不是我問題,你不用再打上來! 跟著有一段長時間都無投訴(可能有,但管理處無打上來)

水晶宮

三隻野 發表於 20-10-11 01:53
佢真係癲,電視細聲到房都聽唔到,但話嘈到佢

痴線㗎

翡翠宮

牛年勳章

我會去管理處投訴個管理員夜媽媽打嚟,門口聽過無嘈仲打俾住客,騷亂住戶,唔需要俾住客知有無理既投訴,應該打返俾投訴人check過無聲,再有聲請佢報警。

翡翠宮

牛年勳章

試吓窗口大叫出去:xxx單位投訴我哋關窗沖涼洗面有噪音,歡迎報警!
斯文啲既放字條落信箱,如果唔係佢投訴我覺得會覆你。
睇吓係咪真係樓下個單位投訴,隔離單位報復機會大啲。

珍珠宮

SafieldKEN 發表於 20-10-11 00:25
真小學雞,自己嘈比人投訴完唔忿氣投訴番你

為左唔想令管理處成為磨心的話,一係 ...

我媽樓下以前係咁,一個五六十歲女人,唔係經管理處㖭,直接上嚟按鐘話嘈。 媽一路客客氣氣話冇整過特別嘢但會留意。佢喺屋企連剁肉餅都唔會,樓下話嘈仲將啲櫈腳包曬。直至有次咁啱我喺度,下晝三四點,嗰個女人又上嚟按鐘,我開門直接同佢講我而家幫你報警,當然佢唔敢,之後佢就冇再上過黎煩

樓主,其實管理處都好欺善怕惡。唔係話應該用惡/野蠻去解決問題,但適當地保護自己係需要。我係你會直接同管理處講叫對方報警,以後 11 點後唔再聽佢電話

大宅

kenmay 發表於 20-10-11 06:27
我留下又係成日投訴我屋企嘈, 管理處打上來同我講,初初我都算,但越來越多無理投訴後,我同管理員講如果你都 ...

我尋日都有同管理處講,你都親身上黎聽過我單位無嘈音,你應該同番果個投訴人講唔係我有嘈音

大宅

zitzai 發表於 20-10-11 10:34

我媽樓下以前係咁,一個五六十歲女人,唔係經管理處㖭,直 ...

多謝你分享,睇黎下次我應該直接同佢講叫佢報警

大宅

C.Humphrey 發表於 20-10-11 09:52
我會去管理處投訴個管理員夜媽媽打嚟,門口聽過無嘈仲打俾住客,騷亂住戶,唔需要俾住客知有無理既投訴,應 ...

我尋晚都有打俾管理處丫頭,話明明聽過唔係我嘈都照打俾我,係好不合理,佢話佢會跟進,再發生我會叫佢報警

水晶宮

2024勳章

三隻野 發表於 20-10-11 12:02
我尋晚都有打俾管理處丫頭,話明明聽過唔係我嘈都照打俾我,係好不合理,佢話佢會跟進,再發生我會叫佢報 ...

今晚你試下早D熄燈瞓覺,如果仲有投訴,咁就一定係佢地嘅事啦

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

你可以問埋管理處阿頭到底邊個單位投訴你,你要反投訴番佢滋擾你。如果管理員一直亂講話係樓下,你就投訴個管理員。

大宅

tantanmama 發表於 20-10-11 12:10
你可以問埋管理處阿頭到底邊個單位投訴你,你要反投訴番佢滋擾你。如果管理員一直亂講話係樓下,你就投訴個 ...

我有問過管理員係邊家投訴我,佢一直都係話樓下,我都有同果位管理員講,你親身上過黎我門口,聽過我屋內係無嘈音,點解你仲要同我講? 講真我真係覺得好SO擾……

大宅

czl115 發表於 20-10-11 12:08
今晚你試下早D熄燈瞓覺,如果仲有投訴,咁就一定係佢地嘅事啦

我尋日都有同管理員講,我呢度無小朋友,我老公沖緊涼,我洗緊臉,何來嘈音,之後佢就9唔搭8話樓下投訴你嘈我巡例要通知你,通知我做乜鬼,又唔係我嘈

禁止訪問

侯爵府

2024年龍年勳章

三隻野 發表於 20-10-11 06:06
我無投訴,我都有問佢點解你親身係我門口聽過唔嘈,你都同我講話有人投訴我,佢話有人投訴就要巡例通知我 ...

係咪你都要循例去管理處投訴佢做嘢太巡例

複式洋房

好簡單 想問聲你同你隔黎單位相隔幾遠 即係你地兩個單位之間痴埋一齊既牆係唔係好近廳?
如果樓下真係聽到噪音 因為噪音好多時都會誤以為樓上
實情呢類噪音係可能隔山打牛 你間屋同佢間屋聽到既噪音可能聲音會有分別
但如果聽到既時間相同 好大可能係你隔黎嘈到埋樓下
你地都受噪音影響 可以大家平心靜氣傾傾
問下大家大約幾時聽到啊 會唔會日日都有啊
搵返個相同點 如果有兩戶都聽到噪音要投訴就比一戶好處理好多
樓主唔好諗咁多先 亦唔好咁激動 自問冇咩大動作就已經好夠但呢D鄰里問題 要齊齊諗辦法解決
可以睇返噪音真係無形殺手 相關新聞都唔少

禁止訪問

禁止訪問

大宅

乜野事先 發表於 20-10-11 13:26
好簡單 想問聲你同你隔黎單位相隔幾遠 即係你地兩個單位之間痴埋一齊既牆係唔係好近廳?
如果樓下真係聽到噪 ...

或者我講下我個單位,我露台個窗係好隔音的,一關咗,莫講話平時行車聲,連打10號風球都唔會聽到出面有聲。
我都有走出走郎聽過係咪其他單位有嘈音,但我聽過我果層係無。
即係咁,如果我請人返黎開P,嘈到好大聲我心廿情願俾人投訴,但佢晚晚投訴我有嘈音我覺得佢發神經

首頁

尾頁

跳至