自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

牛年勳章 畀面勳章

IamChuChu 發表於 20-10-13 13:52
回覆 laiman1002 的帖子

律師有乜可能會有對方買神器嘅記錄呀? 你自編自導?

而家科技發達,而且購買要經過落單/付款,有哂你紀錄,要查到有幾難呀?

男爵府

回覆 docomo 的帖子

乜你認為警方真係會幫你調查這芝麻綠豆case? 你太天真了

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

stagea 發表於 20-10-13 18:25
煙味都幾煩
重要唔係一般煙味,唔係平時係街聞到嗰啲
最慘長期咁樣小朋友出唔到去玩,同埋閂咗門都會攻入屋

珊瑚宮

女皇陛下 發表於 20-10-13 18:53
煙味唯有自己買空氣淨化機嫁咋
我都廳房各一部
我室內都有擺幾部,但無用
同埋未搵到室外都闢到味嘅

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

JD930 發表於 20-10-14 09:30
重要唔係一般煙味,唔係平時係街聞到嗰啲
最慘長期咁樣小朋友出唔到去玩,同埋閂咗門都會攻入屋

真係無得搞!
一出電梯就有, 成層樓都有味道...
住係呢啲人隔離真係無奈

珊瑚宮

stagea 發表於 20-10-14 09:40
真係無得搞!
一出電梯就有, 成層樓都有味道...
住係呢啲人隔離真係無奈

係呀,又無得投訴,人人都怕咗佢
好彩佢租嘅,望佢快啲搬走

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

JD930 發表於 20-10-14 09:58
係呀,又無得投訴,人人都怕咗佢
好彩佢租嘅,望佢快啲搬走

真係望佢快啲搬

珊瑚宮

stagea 發表於 20-10-14 10:02
真係望佢快啲搬
宜家先第五個月,已經搞到成屋苑好煩
幾位管理員同會所啲staff都比佢無理鬧走晒

子爵府

JD930 發表於 20-10-14 09:33
我室內都有擺幾部,但無用
同埋未搵到室外都闢到味嘅

要開最大風速先得
我睡房有時會有煙味
都要閂窗解決

琥珀宮

JD930 發表於 20-10-14 10:24
唉 宜家先第五個月,已經搞到成屋苑好煩
幾位管理員同會所啲staff都比佢無理鬧走晒
...

乜租客咁惡架?!
麻煩人...

珊瑚宮

candycakee 發表於 20-10-14 10:30
要開最大風速先得
我睡房有時會有煙味
都要閂窗解決

已經開咗最大,閂咗門都會攻入屋
我用Airgle AG600同AG800,妳用邊款?

子爵府

JD930 發表於 20-10-14 11:31
已經開咗最大,閂咗門都會攻入屋
我用Airgle AG600同AG800,妳用邊款?

你呢個牌子已經係最勁
我用Philips AC5660
房用dyson & Panasonic

珊瑚宮

stagea 發表於 20-10-14 10:54
乜租客咁惡架?!
麻煩人...

唉,職業關係,連警察都怕咗佢話佢一定唔會犯法唔會做錯事
所以先前佢搵架車塞住閘口,啲車無得出入,啲staff報警,反而比佢告返轉頭

珊瑚宮

candycakee 發表於 20-10-14 11:34
你呢個牌子已經係最勁
我用Philips AC5660
房用dyson & Panasonic
係㗎?我見無咩用仲諗住轉IQAir試下
有小朋友有老人家有狗狗唔想佢哋長期吸入呢啲怪味

子爵府

JD930 發表於 20-10-14 11:39
係㗎?我見無咩用仲諗住轉IQAir試下
有小朋友有老人家有狗狗唔想佢哋長期吸入呢啲怪味

IQ air & airgle 算係市面上最勁嘅兩個醫療級牌子
我親友用前者
一部全屋用
比airgle 應該多一個濾網
我望左你果兩部已經好夠用
你屋企係咪好大?
800果部應用喺比較大嘅面積
我間屋細
唔需要用到咁勁
不要Philips 果部除臭好好
原來開住窗開空氣清新機係會減低效用
Philips 果部有pm2.5 dislpay
睇到開左窗同無開窗嘅分別

琥珀宮

JD930 發表於 20-10-14 11:36
唉,職業關係,連警察都怕咗佢話佢一定唔會犯法唔會做錯事
所以先前佢搵架車塞住閘口,啲車無得出入,啲s ...

咁既人都有,好討厭

珊瑚宮

candycakee 發表於 20-10-14 11:45
IQ air & airgle 算係市面上最勁嘅兩個醫療級牌子
我親友用前者
一部全屋用

佢對IQAir comment ok嗎?
可能airgle 淨化同殺菌ok但除臭麻麻?
之前聽sales話AG800 for 一千呎左右,所以用係廳近門口位置,其他幾部AG600擺房
呢個人搬咗係隔離之後都無再開嗰邊門㗎啦,唔知點解真係好大臭味

珊瑚宮

stagea 發表於 20-10-14 11:52
咁既人都巾,好討厭
極品

子爵府

JD930 發表於 20-10-14 11:55
佢對IQAir comment ok嗎?
可能airgle 淨化同殺菌ok但除臭麻麻?
之前聽sales話AG800 for 一千呎左右,所 ...

提一提你唔好開太大風
我指近臭味嘅位置
因為會順勢捲左啲空氣入黎
咁會令你室內更臭
我係玩左部philips 成個星期先知道
開大風速有時會令pm2.5 標更高
開auto mode 最好
你房部機可開大小小
佢有光觸媒應該可殺埋菌除臭
親友話好好用
但佢住旺角所以係有咁嘅需要

珊瑚宮