想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

試左3年,都未懷上二宝,所以上個月決心去仁安揾董醫生做IUI/IVF.

報告顯示FSH接近11,AMH6.1, 加上老公丁丁有問題,決定唔再浪費時間做IVF. 今日見醫生開針,照到有8個基礎卵泡,今晚開始打第一針。

我既情況唔知算唔算好絕望,唉,各位過來人可否分享一下?

多謝

男爵府

回覆樓主:

有 8粒吾錯呀,重質不重量

複式洋房

bbbchoco 發表於 20-10-12 16:14
有 8粒吾錯呀,重質不重量

多謝鼓勵

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

八個都唔錯吖,祝一擊即中

大宅

Bukiki_land 發表於 20-10-12 13:37
試左3年,都未懷上二宝,所以上個月決心去仁安揾董醫生做IUI/IVF.

報告顯示FSH接近11,AMH6.1, 加上老公 ...

40歲有呢個数量唔錯啦,有很多較年輕的,佢哋嘅數量都好少, 放鬆啲唔好咁緊張。遲啲醫生會問你放幾多粒,想當年Tung醫生同我講放一粒有一半機會中, 咁我放咗兩粒,咁就中咗孖。

複式洋房

Bukiki_land 發表於 20-10-12 13:37

加油,我都係搵董醫生,剛抽完卵,多未必好,最重要質量,我同你年紀差不多,董醫生會一步一步教你點配合打針

複式洋房

陶淵明 發表於 20-10-13 00:56
40歲有呢個数量唔錯啦,有很多較年輕的,佢哋嘅數量都好少, 放鬆啲唔好咁緊張。遲啲醫生會問你放幾多粒, ...

你第一次放放?2粒都bingo好叻...你有咩心得放鬆自己?

複式洋房

taito831 發表於 20-10-13 18:05
加油,我都係搵董醫生,剛抽完卵,多未必好,最重要質量,我同你年紀差不多,董醫生會一步一步教你點配合 ...

大家加油,我就係鐘意董醫生夠温柔細心,我好相信佢。你抽左幾多粒?

大宅

Bukiki_land 發表於 20-10-13 22:42
你第一次放放?2粒都bingo好叻...你有咩心得放鬆自己?

but 放2粒,佢地前后脚走左。
冇乜心得,始終ivf都係科学野,吾系天然野,所以自己都知有風险。
只要你咁樣諗,如果真係中嘅就係 bonus, 咁嘅心態可能會好啲

複式洋房

Bukiki_land 發表於 20-10-13 22:43
大家加油,我就係鐘意董醫生夠温柔細心,我好相信佢。你抽左幾多粒?

我有多囊,比較多空心卵...等緊結果,我會做PGDT

別墅

成績好好呀, 加油呀

複式洋房

扛左4日針,再返去見醫生,好開心,醫生話多左一粒卵泡,有9粒。而且有增長,驗血合格,可以繼續再多5日針。

大宅

Bukiki_land 發表於 20-10-18 08:57
扛左4日針,再返去見醫生,好開心,醫生話多左一粒卵泡,有9粒。而且有增長,驗血合格,可以繼續再多5日針 ...

我都差唔多時間
你抽卵未r

複式洋房

miffyyuyu 發表於 20-10-23 22:01
我都差唔多時間
你抽卵未r

聽日抽,前幾日照有6粒合格

大宅

Bingo 未呢?

大宅

而家情況如何?

首頁

尾頁

跳至