家庭理財

跳至

首頁
56789...21

尾頁

大宅

回覆 kenyuen 的帖子

有,所以最終都冇開到

子爵府

catcat@cat 發表於 20-10-12 19:39
補充: 同全統銀行好唔同,連住址證明都唔使俾,最快真係幾分鐘就開到,齋開戶唔入錢都得,又冇最低結餘收 ...

WeLab成日都話等夠人先可1.2%定期3個月,但等極都係得1%

子爵府

catcat@cat 發表於 20-11-4 11:41
尼兩日留意緊虛擬銀行嘅定期, 因為輕輕比活期 1% 高啲啲:-

ZA bank 3個月 1.08%

即Welab要入定$
夠人就1.2%?

伯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

232 發表於 20-11-7 08:11
即Welab要入定$
夠人就1.2%?

係呀,最少入$10跟隊,想加錢就要喺夠人開車前加,因為一夠人就即開車

子爵府

catcat@cat 發表於 20-11-7 09:48
係呀,最少入$10跟隊,想加錢就要喺夠人開車前加,因為一夠人就即開車
...

thx

別墅

*WeLab Bank 開戶即獲$268現金回贈*

由即日起至2020年11月30日,於WeLab Bank 開戶,*並輸入優惠碼「FTLWIN」,即可享HK$268現金回贈*。

叫埋身邊親友開戶,經優惠碼「FTLWIN」開戶累積總人數達5000人,現金回贈更提升至HK$328, 即刻下載WeLab Bank app進行開戶!!

*開戶連結:*
App Store : https://apple.co/3ewVgxU
Google Play : https://play.google.com/store/apps/details?id=welab.bank

大宅

回覆 jeff1212 的帖子

佢個網,唔見有講?

伯爵府

lun019 發表於 20-11-7 12:35

佢個網,唔見有講?

係囉,好似係要用佢張卡消費先有現金回贈喎,並唔係好似 livi bank 咁一開戶即入錢入戶口喎

複式洋房

頭先喺度等細路,就開戶口,諗住每間擺50,好過四圍搵銀行格價定期,玩咗Livi WeLab Mox ZA Airstar PAO Ant同 Fusion:

首先,Fusion入個電話號碼話認唔到,原來係要by invitation,嘥氣,即鏟
Livi好春煩,張ID搞極都搞唔到,返到屋企坐定定都搞唔到,嘥氣,又鏟
WeLab, ZA 同Airstar都好快搞掂
PAO個界面有啲土,且佢個password强制要有符號
有啲銀行(唔記得邊間)影張ID要影斜面,最初唔熟又喺街就覺好煩,但試過一次之後就OK
嗰啲面容辨識,又要我令頭眨眼,有啲仲要開合口,但佢啲字又細粒,我又老花,真係好辛苦先睇到佢叫我做乜,搞咗一輪
Mox bank 最陰濕,其它會問你以乜方法收promotion material,但Mox唔會明問,去到review嗰版就幫你剔晒收,要自己喺review嗰版度忒,一心急就俾佢陰咗,且我入晒嘢Mox bank個app就hang咗

返到屋企,已經收email話PAO已經開咗,WeLab就唔只開咗account仲已經有SMS話下星期寄debit card,真係快,值得讚!依家等睇其它嘅答覆

伯爵府

blackshark3 發表於 20-11-7 17:36
頭先喺度等細路,就開戶口,諗住每間擺50,好過四圍搵銀行格價定期,玩咗Livi WeLab Mox ZA Airstar PAO An ...

係呀, Fusion 只係試業階段,一般客開唔到架,所以我都只試咗七間,差佢未開

我反而係 MOX 直接幫我開咗卡, WeLap 同 ZA 都冇幫我開卡,可以遲啲想開先開

複式洋房

回覆 catcat@cat 的帖子

之後冇耐ZA有 email嚟叫我再影相,其實入app全部嘢要入過晒,但一入晒個account即有。佢ZA張card好似得虛擬card,後面嗰幾個數字可以自定,但唔似有實體card,WeLab就話到明有

之後唔忿氣,再玩Livi,搞咗一輪搵張白紙托住身份證底就影到相,但影咗相入晒嘢又係等
依家Mox, Livi 同 Ant個app已經出咗話等批。最差係airstar乜通知都冇,淨係再入個電話就話已經登記咗,但程序去到邊唔知。

別墅

lun019 發表於 20-11-7 12:35

佢個網,唔見有講?

內部offer

伯爵府

blackshark3 發表於 20-11-7 19:13

之後冇耐ZA有 email嚟叫我再影相,其實入app全部嘢要入過晒,但一入晒個account即 ...

我見 ZA facebook 有人問,佢話遲啲會出實體卡,依家暫時只有 Apple Pay, Android 機就要等吓,但仍然可以用嚟網購,有6%回贈

唔知點解你幾間都要等咁耐,我除咗 livi 之外間間都好快批喎

別墅

jeff1212 發表於 20-11-7 12:23
*WeLab Bank 開戶即獲$268現金回贈*

由即日起至2020年11月30日,於WeLab Bank 開戶,*並輸入優惠碼「FTLWI ...

如果開戶漏左填,可以PM 我,會協助你拎番$268 回贈,我相信好快夠5000 人用呢個code 開戶,分分鐘可以有$328回贈!

P.s 真係不用meet requirement, 只需開戶時入個優惠碼就可以!

男爵府

blackshark3 發表於 20-11-7 19:13

之後冇耐ZA有 email嚟叫我再影相,其實入app全部嘢要入過晒,但一入晒個account即 ...
我本來今朝想開mox,依家又怕自己會搞唔掂

男爵府

jeff1212 發表於 20-11-9 10:15
如果開戶漏左填,可以PM 我,會協助你拎番$268 回贈,我相信好快夠5000 人用呢個code 開戶,分分鐘可以有$ ...

請問是否只開戶填左code就可以回贈,不用申請信用卡?

伯爵府

jeff1212 發表於 20-11-9 10:15
如果開戶漏左填,可以PM 我,會協助你拎番$268 回贈,我相信好快夠5000 人用呢個code 開戶,分分鐘可以有$ ...

由幾時開始計?我10月頭開,可唔可以補?

大宅

bearking 發表於 20-11-9 10:57
我本來今朝想開mox,依家又怕自己會搞唔掂
應該唔會,我用佢開戶唔洗幾分鐘攪掂,好易攪
反而其他有陣時影相要攪耐些少

男爵府

[quote]Mslulu 發表於 20-11-9 11:52
WeLab 開户麻煩嗎?

男爵府

Hobbyguts 發表於 20-11-9 13:11
應該唔會,我用佢開戶唔洗幾分鐘攪掂,好易攪
反而其他有陣時影相要攪耐些少
...

我搞掂開户了,我響中銀入錢過去係要點做呢?係咪口只係打佢個户口號碼轉錢入去mox户口呀,銀行list搵唔到有mox

首頁
56789...21

尾頁

跳至