家庭理財

跳至

首頁
12345...21

尾頁

伯爵府

牛年勳章

我想存50萬有1%利率
但關心轉錢走是否容易
現只開了ant bank, 每日只可轉出20萬
請問MOX, PAO, ZA 轉出錢有何限制?

伯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

tictactoe 發表於 20-10-14 18:09
我想存50萬有1%利率
但關心轉錢走是否容易

MOX bank 本地轉賬及繳費最高 25萬
PAO bank 單筆/每日交易限額最高 50萬
ZA bank 同名賬戶(必須透過轉數快以電話號碼/電郵/FPS ID轉賬)最高 100萬, 第三方賬戶最高 30萬

伯爵府

tictactoe 發表於 20-10-14 18:09
我想存50萬有1%利率
但關心轉錢走是否容易

另外, 得 ANT 同 MOX 每日入利息落戶口, 其他都要等月結, 希望幫到你

伯爵府

牛年勳章

catcat@cat 發表於 20-10-14 18:20
MOX bank 本地轉賬及繳費最高 25萬
PAO bank 單筆/每日交易限額最高 50萬
ZA bank 同名賬戶(必須透過轉數 ...

謝謝你的分享!

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

catcat@cat 發表於 20-10-13 09:45
Mox Bank, ZA Bank 同 WeLab 有實體卡,可以提款架
ZA可以係邊度提款?
只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

伯爵府

09729loklok 發表於 20-10-15 11:12
ZA可以係邊度提款?

ZA Card可於全球三百萬部櫃員機提款

用戶可憑實體卡免費在全港超過3,000部接受Visa的銀行自動櫃員機提款,並在全球近300萬部Visa自動櫃員機提取現金。實體卡上不會看到CVV驗證碼及有效期,亦不會有持卡人簽名的位置。一旦客戶遺失了實體卡,可立即透過手機應用程式内的「鎖卡」功能凍結賬號,減少資料外洩的風險。

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

catcat@cat 發表於 20-10-15 11:27
ZA Card可於全球三百萬部櫃員機提款用戶可憑實體卡免費在全港超過3,000部接受Visa的銀行自動櫃員機提款,並 ...

thank
只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

大宅

正係用Mox ,livi 話等兩日 等到依家成個月都未開到

伯爵府

prettyi 發表於 20-10-15 18:29
正係用Mox ,livi 話等兩日 等到依家成個月都未開到

咁我都係等幾日啫,估唔到有人等咁耐

所以咪話用邀請碼會快啲,用我邀請碼嘅都即日開到喎

子爵府

開心吸收勳章 Xmas吸收勳章

勁!

大宅

catcat@cat 發表於 20-10-15 19:24

所以咪話用邀請碼會快啲,用我邀請碼嘅都即日開到喎 :m ...

有邀請碼呀 但到依家仲未開到(emoji)(emoji)‍♀️ 已放棄

伯爵府

prettyi 發表於 20-10-16 21:33
有邀請碼呀 但到依家仲未開到(emoji)(emoji)‍♀️ 已放棄

我都喺佢 Facebook 見有人留言話開咗成個月都未批,原來係真架

大宅

catcat@cat 發表於 20-10-16 21:51
我都喺佢 Facebook 見有人留言話開咗成個月都未批,原來係真架

原來唔止我一個(emoji)
我個申請唔止一個月啦(emoji)仲話兩個工作天就會覆批唔批 (emoji)

珍珠宮

prettyi 發表於 20-10-19 20:21
我個申請唔止一個月啦(emoji)仲話兩個工作天就會覆批唔批 (emoji)
...
打2929 2998 CS問下
我2個ACC都超快開到
狐狸 你要的是我嗎?
如果 於漆黑中相擁 沒說話也不可怕

伯爵府

prettyi 發表於 20-10-19 20:21
...

我都等咗兩日見冇消息就打去 CS 問,佢冇講點解唔開俾我,只叫我等等,星期五問完,星期一就開俾我,你都問吓啦

伯爵府

回覆 prettyi 的帖子

可能太多人開唔到, livi 要拍片教開戶
https://www.facebook.com/watch/?v=1270450139995395

子爵府

樓主你好,想問下,我開咗天星2日,入咗2萬,但未見有息?
佢係咪同螞蟻唔同,因為螞蟻日日都有息見到。

男爵府

畀面勳章

所以咪話用邀請碼會快啲,用我邀請碼嘅都即日開到喎 :m ...

Livi Bank用邀請碼開戶要等幾耐?你由申請到審批通知相隔幾耐時間?用咗邀請碼申請,依家等緊批核,邊度可以睇番用咗邀請碼申請?scan ID及人臉嗰part做咗好多次失敗,需要登出再登入再嘗試,會唔會影響邀請碼失效?

大宅

請問虛擬銀行點樣入錢或轉錢走?用轉數快嗎?

伯爵府

CARRLOVEDARR 發表於 20-10-21 11:18
請問虛擬銀行點樣入錢或轉錢走?用轉數快嗎?
係呀, 你本身有冇用開 internet banking 或 mobile banking 呀?做法一樣,用轉數快轉去其他銀行即時過數,不過間間每日可轉走嘅上限唔同

首頁
12345...21

尾頁

跳至