家庭理財

跳至

首頁
45678...18

尾頁

大宅

2021勳章

回覆樓主:

岩岩完左za bank3個月定期,宜家諗緊開邊間

禁止訪問

子爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

Johneymina 發表於 20-11-5 12:32
岩岩完左za bank3個月定期,宜家諗緊開邊間
我樓上 #94 比較咗 airstar 同 WeLap, 你可以睇返喎

大宅

2021勳章

[email protected] 發表於 20-11-5 14:14
我樓上 #94 比較咗 airstar 同 WeLap, 你可以睇返喎

thanks

子爵府

Kellyfong50 發表於 20-11-5 12:36
我未試過申請虛擬銀行 諗緊試airstar定welab
WeLab 高息啲但煩啲, Airstar 就方便啲, 你自己決定啦

如果入錢入 Airstar 做定期, 記住留返兩萬放活期喎, 有3.6%, 放一個月有成 $60 蚊架

大宅

[email protected] 發表於 20-11-4 11:41
尼兩日留意緊虛擬銀行嘅定期, 因為輕輕比活期 1% 高啲啲:-

ZA bank 3個月 1.08%

留10在活期?WeLab每次限10萬但有冇限一日做幾多次?每班車只可做一次10萬?每日大概幾多班車?天星定期有冇限max做幾多錢一次?

子爵府

emob 發表於 20-11-5 15:39
留10在活期?WeLab每次限10萬但有冇限一日做幾多次?每班車只可做一次10萬?每日大概幾多班車?天星定期有 ...

WeLap 每班車只可放10萬,佢每班車有 no.嘅,我尼兩日見一日都跳成十個 no.架,即係開成十班車都有架,一入錢係放喺活期,上車就可以轉錢過去,唔使留錢喺活期架

我第一次係半夜瞓唔著貪得意玩吓,十二點幾上車,第二朝五點幾已經夠50人,估唔到夜媽媽都咁多人做定期

至於天星,佢Q&A有講:-
我可以不同的貨幣開立定期存款戶口嗎?有最低存款額嗎?

您可以港幣、人民幣、美元開立定期存款。最低存款額是各貨幣的1,000元。 最高存款額是港幣5,000,000 元/ 人民幣1,000,000元/ 美元1,000,000元。

大宅

[email protected] 發表於 20-11-5 16:17
WeLap 每班車只可放10萬,佢每班車有 no.嘅,我尼兩日見一日都跳成十個 no.架,即係開成十班車都有架,一 ...

Thx welab啲車係咪每次得一架show出嚟?呢架車開走咗先有第二架show出嚟比人上車?

子爵府

emob 發表於 20-11-5 16:24
Thx welab啲車係咪每次得一架show出嚟?呢架車開走咗先有第二架show出嚟比人上車?
...
係呀, 每次得一架, 上滿一架先開第二架

大宅

[email protected] 發表於 20-11-5 14:33
WeLab 高息啲但煩啲, Airstar 就方便啲, 你自己決定啦

如果入錢入 Airstar 做定期, 記住留返兩萬 ...

請問airstar轉錢走有沒有像Ant咁有20萬限制?佢有無轉數快和生物認證?

子爵府

siubbsw 發表於 20-11-5 17:18
請問airstar轉錢走有沒有像Ant咁有20萬限制?佢有無轉數快和生物認證?

Airstar 每日最高可以轉走100萬
WeLap 每日最高可以轉走50萬

so far, 咁多間虛擬銀行得 Ant 唔可以登記轉數快, 又唔可以入手機no. / email 轉錢走, 但都可以入銀行戶口 no. 用轉數快即時轉走啲錢嘅

至於生物認證 Ant 係有嘅, 但只限特定機款囉:-
指紋識別目前適用於:
· 支援Touch ID的Apple iPhone 5s或後續型號,及操作系統須為iOS 版本 10.3 或更新版本;或
· 支援指紋感應器的指定Android手機,包括:
Samsung:Galaxy S10(SM-G9730)、Galaxy S10+(SM-G9750)、Galaxy S10e(SM-G9700)、Galaxy Note 10(SM-N9700)、Galaxy A7(SM-A7100)、Galaxy A9(SM-A9100)、Galaxy Note 9(SM-N9600)、Galaxy S9(SM-G9600)、Galaxy S9+(SM-G9650)、Galaxy C9 Pro(SM-C9000)、Galaxy Note 8(SM-N9500)、Galaxy S8(SM-G9500)、Galaxy S8+(SM-G9550)、Galaxy S7(SM-G9300)、Galaxy S7 edge(SM-G9350)、Galaxy S6(SM-G9200)、Galaxy S6 edge(SM-G9250)、Galaxy S6 edge+(SM-G9280)、Galaxy Note 5(SM-N9200)
HTC:U12+(Q55300)
Huawei:Mate 20 Pro (LYA-AL00)、 Huawei P30(ELE-AL00)、 Huawei P30 Pro(VOG-AL00)
Motorola:G7 Plus (XT1965-6)
面容識別目前適用於Apple iPhone X或更新型號及操作系統須為iOS 版本 11.0 或更新版本。

大宅

[email protected] 發表於 20-11-5 16:29
係呀, 每次得一架, 上滿一架先開第二架

唔該晒

大宅

[email protected] 發表於 20-11-5 17:41

唔該哂

珍珠宮

2021勳章

[email protected] 發表於 20-11-5 16:17
WeLap 每班車只可放10萬,佢每班車有 no.嘅,我尼兩日見一日都跳成十個 no.架,即係開成十班車都有架,一 ...

咁美元定期息有幾多? 做幾個月?thx thx

男爵府

畀面勳章

[email protected] 發表於 20-11-5 17:41

ANT Bank 支援生物認證手機清單喺邊度找?我喺apps裏面找到手機清單有我手機型號,但你個資料冇我個手機型號,到現在我都唔能夠用指紋登入

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

MOX Bank 個apps經常打開彈app,唔知有冇人有我這個情況發生

子爵府

DonnieBB 發表於 20-11-6 01:38
咁美元定期息有幾多? 做幾個月?thx thx
美元我冇研究
https://www.airstarbank.com/zh-hk/faq.html#deposit

子爵府

kenyuen 發表於 20-11-6 11:11
ANT Bank 支援生物認證手機清單喺邊度找?我喺apps裏面找到手機清單有我手機型號,但你個資料冇我個手機型 ...
我喺尼度 copy and paste 出嚟:-
https://www.antbank.hk/questions?lang=zh_hk

子爵府

kenyuen 發表於 20-11-6 11:13
MOX Bank 個apps經常打開彈app,唔知有冇人有我這個情況發生
間唔中啦, 通常試多次就入到

別墅

kenyuen 發表於 20-11-6 11:13
我用開又無依個問題整體上都好順暢

首頁
45678...18

尾頁

跳至
熱門主題
939 ... 2 3
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊