夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

已刪除用户

男爵府

yy_chow1210 發表於 20-10-13 00:13
如題。我越睇越不安,好驚有一日會發生係我身上。

無得驚,要發生既時候係就要揸好財政,點攞最大利益保障自己同小朋友,將影響減低

大宅

yy_chow1210 發表於 20-10-13 00:13

無得驚x2
我以前都成日睇bk,嗰陣因為老公睇我先開始睇,一齊睇完笑下多個話題,從來無諗過自己有一日都會開post。要驚有好多嘢都可以驚,亂諗只係嘥自己時間,相信自己嘅值覺,佢有嘢其實唔會感覺唔到。
諗諗埋埋真係人都癲,我早排都試過,好折磨的,要發生你點阻都阻唔住。與其驚佢偷食,不如終極啲,諗下如果真係發生你會點做更實際。至少到時唔洗企左喺到成個怨婦咁,好好keep好自己,有個好心情,唔好再圍住佢黎轉你就唔會怕失去佢。

男爵府

一嚿大番薯 發表於 20-10-13 17:22
無得驚x2
我以前都成日睇bk,嗰陣因為老公睇我先開始睇,一齊睇完笑下多個話題,從來無諗過自己有一日都會 ...

同意呀,講原諒又有幾多人完完全全之後做到,心入面無刺?不如努力增值自己就算無左個男人仲可以寄情唔同野上面,唔會痛苦自己先

伯爵府

一嚿大番薯 發表於 20-10-13 17:22
無得驚x2
我以前都成日睇bk,嗰陣因為老公睇我先開始睇,一齊睇完笑下多個話題,從來無諗過自己有一日都會 ...

我記得你話要離婚供半層樓,最後原諒左你老公?

侯爵府

bsg 發表於 20-10-13 05:58
無得驚,要發生既時候係就要揸好財政,點攞最大利益保障自己同小朋友,將影響減低
...

有心情驚不如未雨綢繆諗下鎖緊財政買隻勞轉移投資
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

要發生始終會發生
唔睇不代表不發生

太多疑了
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

肥肥寶 發表於 20-10-13 17:54
我記得你話要離婚供半層樓,最後原諒左你老公?

係呀,最後都係繼續一齊。當時佢講幾次離婚,當我都諗住算數時,佢又同我認真傾。最後因為我的確仲愛呢個人所以選擇繼續。不過條路係好難行,因為我會好容易疑神疑鬼同好無安全感。之後都有因為我再提而鬧交,有時連問佢一啲無謂嘢佢都會覺得我唔信佢,其實我內心係好痛苦。到呢刻,有時我想問佢食左飯未呀食左咩邊到食嗰啲我都唔敢,驚佢覺得我唔信佢先問,又變左係我錯。而家可以唔問我都唔問。有時我都覺得好可悲,明明想關心佢,搵啲話題黎傾下講下keep住段關係,但而家好似有種隔膜咁。有次我仔hi到個制打左俾佢,佢講笑咁話我check佢,我諗佢可能真係以為我咁做..唉。

男爵府

一嚿大番薯 發表於 20-10-13 22:20
係呀,最後都係繼續一齊。當時佢講幾次離婚,當我都諗住算數時,佢又同我認真傾。最後因為我的確仲愛呢個 ...

咁你前路仲難行呀,加油

子爵府

係呀,最後都係繼續一齊。當時佢講幾次離婚,當我都諗住算數時,佢又同我認真傾。最後因為我的確仲愛呢個 ...

聽到都戥你攰,希望時間可以幫你哋打開決口,努力!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

我睇完只會當係反面教材
1隻手拍唔響有時既野
我唔會信曬呢度既一面之詞
事出必有因, 講既都只會幫住自己
所以唔會信曬

已刪除用户

大宅

其實,我覺得你要話俾佢聽,你唔信佢係好正常,如果佢因為你打個電話俾佢,就話你check佢,呢樣係佢唔啱,你肯原諒佢,繼續一齊,已經係俾咗一個機會佢,佢應該要感恩,而唔係發脾氣
不過,我而家喺佢面前,都變得沉默咗好多,費事講咁多嘢,令到佢覺得我好煩,我亦都唔想比佢覺得我好緊張佢
利申:老公都係出軌左三年

伯爵府

連問食咗飯未都唔得!? 係佢做錯事佢應該要畀返安全感你,佢究竟有冇心同你係返埋一齊,定係根本都冇同出面嗰個斷,怕畀你check到,如果係光明正大嘅話怕咩畀人check

大宅

癡根,而家佢吾岩在先,憑乜嘢要信晒佢!check佢就梗,唔check點證明佢信得過,行得正企得正怕乜嘢check
男人都係咁,明係自己唔岩在先都仲理直氣壯

大宅

bsg 發表於 20-10-14 00:26
咁你前路仲難行呀,加油

其實都係架。尤其係頭嗰一兩個月,自己個心又未放底晒,成日疑神疑鬼無安全感。然後有時提左一兩次佢又唔高興,我又覺得佢無嘗試理解點解我咁,所以好似沒完沒了咁。喺我同佢嘅關係上,唯一嘅解決方法係我自己放底,睇開。因為佢都講明唔會因為咁而報告行蹤或其他(當然我自己從來都無要求過佢咁做,我尊重大家嘅私人空間)
而家我已經好返好多。一黎時間的確幫到我,二黎雖然佢無刻意做啲咩令我安心,但其實佢對我係ok嘅,我仲感覺到佢關心我。我理解佢性格唔係細心,所以有啲位佢做漏左我都學會睇開,同埋我自己諗,再發生我必定走,慢慢俾定心理準備自己,而家反而輕鬆左。

男爵府

一嚿大番薯 發表於 20-10-16 14:53
其實都係架。尤其係頭嗰一兩個月,自己個心又未放底晒,成日疑神疑鬼無安全感。然後有時提左一兩次佢又唔 ...

最緊要你個人ok呀,不過點都好都預備定個個月攞定啲錢收起,唔係一個touchwood唔好講供樓,你同小朋友生活都要用,為自己同小朋友多作打算好過

大宅

積極的人 發表於 20-10-14 10:15
其實,我覺得你要話俾佢聽,你唔信佢係好正常,如果佢因為你打個電話俾佢,就話你check佢,呢樣係佢唔啱, ...

講過架喇,不過講黎講去都無結論。所以係架,其實我自己都沉默左好多。可以唔講嘅就唔講囉,自己消化到就消化下,唔想再乜都拎黎嘈,消化唔到嘅其實我都唔知點搞。不過唯一我可以做嘅,係做好自己嘅角色,用心對佢好,他朝一日如果再發生,至少我係對得住自己,都走得無遺憾。

大宅

積極的人 發表於 20-10-14 10:15
其實,我覺得你要話俾佢聽,你唔信佢係好正常,如果佢因為你打個電話俾佢,就話你check佢,呢樣係佢唔啱, ...

請問佢出軌幾耐你先發現,我朋友出左年幾,佢老婆都唔知?出軌周年及出軌男女生日正日都一齊慶祝,真心唔明佢老婆咁點解沒危機感

大宅

高貴傻婆 發表於 20-10-16 16:19
請問佢出軌幾耐你先發現,我朋友出左年幾,佢老婆都唔知?出軌周年及出軌男女生日正日都一齊慶 ...

我諗出咗軋三年掛,我都唔知,我只係聽過小三講,啲男人要呃你,扮返工,扮OT,乜都得,有細路要你教讀書,你就周身唔得閒。我諗我錯在太信任佢,以為可以同20年前一樣相親相愛

首頁

尾頁

跳至