自由講場

跳至

首頁
34567...13

尾頁

水晶宮

上善若水 發表於 20-10-13 19:09
如果唔係林鄭搞送終好大喜功,又何來黑暴,林鄭死一百次都唔够,佢係香港千古罪人! ...

送終只是一個引導線,就算無發生,將來都會有另一樣野引爆,n年前嘅佔中甚至17年前嘅23條,已經埋下藥引,一鑊甘過一鑊

ginevra    發表於 20-10-13 19:29

侯爵府

什麼好消息?資料來源?

即使中央真係扶香港一把, 肯定黃人不會感恩, 等睇作大話誣捏中央

珍珠宮

上善若水 發表於 20-10-13 19:09
如果唔係林鄭搞送終好大喜功,又何來黑暴,林鄭死一百次都唔够,佢係香港千古罪人! ...

千古罪人係陳同佳

珍珠宮

lakgarden 發表於 20-10-13 19:16
什麼好消息?資料來源?

即使中央真係扶香港一把, 肯定黃人不會感恩, 等睇作大話誣捏中央 ...

估佢哋套路都係話中央cap香港水之類

侯爵府

emilylam 發表於 20-10-13 18:34
毒瘤唔去除 ,中央點幫都無用,就好像上次中央出錢出力幫香港檢驗 ,結果又係被林鄭政府浪費晒! ...

唔係特首浪費資源, 係香港人自取滅亡

黃人誣捏呢個檢測大把人讚同, 既然咁想攬炒就攬炒囉

水晶宮

lakgarden 發表於 20-10-13 19:18
唔係特首浪費資源, 係香港人自取滅亡

黃人誣捏呢個檢測大把人讚同, 既然咁想攬炒就攬炒囉

某d香港人又是自己一手摧毀的,這一定的,但一個無能特首都是原因之一,一齊攬炒

子爵府

減齡達人勳章 畀面勳章

回覆樓主:

侯爵府

老翻太太 發表於 20-10-13 19:18
估佢哋套路都係話中央cap香港水之類

一係話中央介入香港, 變成一國一制, 打壓香港'自治'
如果牽涉深圳, 就話深圳乘機蠶食香港資源, 盜取香港成功的技術
或者再痴啲, 處理曬所有香港人, 派複製人落嚟接收香港

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

大大聲想CY做番特首嘅人, 有無反省下, CY做特首時, 香港人點對佢? 開口埋口話佢係狼, 仲搞埋人地屋企人, 笑人地老婆, 搞人地個女, 如今一樣, 又話林鄭老公, 又講人地個仔, 香港人值唔值有好特首, 香港人搵盤水照下自己先啦

deepside    發表於 20-10-14 19:51

侯爵府

emilylam 發表於 20-10-13 19:22
某d香港人又是自己一手摧毀的,這一定的,但一個無能特首都是原因之一,一齊攬炒
...

越係同中央行得近, 就越被批評得狠
敵人反對嘅事, 就一定係做得對的事

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

emilylam 發表於 20-10-13 19:06
香港真是k形社會 好多人價值觀都扭曲晒,可悲,我哋下一代....唉,唔想多諗了,心痛香港
...
之前咪有個 post 講香港 d 大學嘅,其實就算係外國都唔確保唔會變 YC 架,我有朋友有一仔一女係英國讀完大學回來咪又係深黃,佢話比咁多錢佢地過外國最終又係得番佢兩公婆,佢仔女講左一定會離開香港
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

toffeetong 發表於 20-10-13 19:12
千奇唔好! cy做番特首,就唔可以做得咁放。香港特首要詹前顧後,太多制肘,邊個都唔會做得好。
...
但林鄭繼續香港只會衰落去
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

小肥兔 發表於 20-10-13 19:27
大大聲想CY做番特首嘅人, 有無反省下, CY做特首時, 香港人點對佢? 開口埋口話佢係狼, 仲搞埋人地屋企人 ...

有決心有能力的人都被嚇到不肯出來做

水晶宮

czl115 發表於 20-10-13 18:04
琴日港股大升,就係受此消息刺激

希望升足一星期

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

emilylam 發表於 20-10-13 19:15
送終只是一個引導線,就算無發生,將來都會有另一樣野引爆,n年前嘅佔中甚至17年前嘅23條,已經埋下藥引, ...

清醒 ,個乜水係昆蟲扮人。

侯爵府

小肥兔 發表於 20-10-13 19:27
大大聲想CY做番特首嘅人, 有無反省下, CY做特首時, 香港人點對佢? 開口埋口話佢係狼, 仲搞埋人地屋企人 ...

因為cy是對的人, 所以攻擊得狠,香港普遍被毒媒洗腦, 而家吹風攻擊林鄭, 套路一樣

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

珍珠宮

esmehouse 發表於 20-10-13 19:32
之前咪有個 post 講香港 d 大學嘅,其實就算係外國都唔確保唔會變 YC 架,我有朋友有一仔一女係英國讀完大 ...

咁又唔關黃唔黃事既...
送得仔女去外國.. 就可能有仔女留係當地落地生根既機會...

wcpcelia    發表於 20-10-14 10:10

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

lakgarden 發表於 20-10-13 19:26
一係話中央介入香港, 變成一國一制, 打壓香港'自治'
如果牽涉深圳, 就話深圳乘機蠶食香港資源, 盜取香港成 ...

我不知幾想一國一制,中央委任特首管治香港,制裁漢奸,同中國一條心,一榮俱榮。

子爵府

牛年勳章

回覆樓主:

最好換咗特首同佢班離地官員 (一哥除外)。

首頁
34567...13

尾頁

跳至