自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

樓主最走唔出個迴圈既問題係,樓主將所有野都歸入因為自己愛呢個男人。
其實如果你真心愛一個人,你唔會因為幾句甜言蜜語就回頭,因為每一個傷口都會痛到你冇辦法回頭。
好多人以為無底線去遷就去包容就因為自己愛一個人,但事實只係因為你想被愛。
有人會話自己拒絕過其他人,係真心愛呢個人而唔係因為想被愛,可以確實話你知,你拒絕唔係因為你唔想被愛,係因為你怕。
人係好矛盾既生物,當要你走出自己既安全區去接納新感情,尤其而家唔幸福,會怕再黎一次,就會說服自己,而家咁努力改變緊自己個男人,放手換一個咪好死蠢?跟住會推走晒身邊所有人,死纏住個衰佬,希望佢有日浪子回頭,自己就可以幸福美滿。
一日唔夢醒,你俾人鬧幾多,自己話自己犯賤都好,你都仲係發緊夢。
你會要佢換fb相,幫佢退群,俾佢甜言蜜語氹回頭,就係你仲認為佢會浪子回頭,佢會改。
認真,接受呢一個佢永遠都唔會變既事實,你先會知點做。可能你仲係會留低,但你起碼唔會再發一個咁痛苦既夢。
大佬,真係明知佢唔會變,而你又接受的話,你仲難過痛苦d咩? 痛苦,係因為你唔接受呢個事實者。

別墅

hearingwhite 發表於 20-10-14 22:15
平時仔嘅洗費全都係佢
如果唔靠佢 我養唔掂

拎綜緩上公屋,一哭二鬧三上吊,揾議員,或者打去社署問

別墅

hearingwhite 發表於 20-10-14 22:16
我做美容 宜家市道真係好差

轉行lo,一定要做呢行架咩

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

……真人真事呀?
咁除左離婚冇咩其他意見。

別墅

hearingwhite 發表於 20-10-15 09:52
姑勿論我老公靚唔靚仔
喺我心目中,我嫁比佢時
佢當然係最好

一次不忠,百次不容
佢唔值得你愛,垃圾係應該扔左佢,除非你係垃圾回收站

別墅

heidys 發表於 20-10-15 00:42
原來呢個位受困......

係我既話就飛左條人渣,申請綜緩好過比老公虐待

Macusmama    發表於 20-10-21 11:54

男爵府

唔知係咪娛樂圈渲染香港人, 男主角好似細蘇嘅職業玩家,傳媒形容佢老婆原諒與佢同行⋯鄭秀文又類似⋯⋯搞到好似原諒老公先係大智慧。 黑白不分

茶類愛好者    發表於 20-10-18 10:29

民房

為左你嘅小朋友著想,都係離婚比較好。小朋友都唔想成日見到媽咪俾爸爸打,對小朋友成長過程都唔係一件好事。
因為你老公嘅不忠,導致你唔信佢,又睇佢手機,信息,跟蹤,追蹤咁,最終換嚟嘅只會係繼續唔信任,你老公就會以依個為藉口話你唔信佢,繼續不忠,咁樣只會係惡性循環。
唔好指意佢會改,人大了好難要人改一件佢已經習以為常嘅事。
無論我地講幾多都好,一日只要你唔肯放手行出依一步,冇人勸到你。只希望你愛惜自己,愛惜你嘅細佬多D。

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

hearingwhite 發表於 20-10-14 18:39
2017年9月30號,我媽生日,因為趕住拎蛋糕我催左佢幾下出門口,佢話我態度差,摑左我幾巴,奶奶見到阻止佢 ...

大宅

hearingwhite 發表於 20-10-14 21:44
我知道我好犯賤
仲一直咁愛佢
我講出黎係因為一直抑壓得太耐

就算你死左,你老公會後悔?我覺得可能佢感覺輕鬆無負擔多d,小朋友根本唔知你哋發生咩事,要小朋友見到你自殘?放過你自己放過你個仔,放開你面前根本不值得你等待男人,當然離開之後在回頭望,你會覺得自己選擇是對的,你擔心6299,可能你走左幾日就會有人入住,間屋唔會少左你而冷清

大宅

hearingwhite 發表於 20-10-17 15:37
我記得以前失戀,我媽見我糟質自己,又唔食野,行屍走肉,佢同我講,係咪佢做左啲咩衰野,要咁報復我個女, ...

樓主,借問聲你係咪自少缺乏父愛,喺破碎家庭長大?

我諗家庭環境好影響價值觀

複式洋房

只不過係一個二奶坐正開始嘅故事,所以唔甘心離開,咁你繼續沉淪落去啦,反正最後佢都會離開你,你宜家離開佢就冇得被拋棄,你嘅堅持就變得唔合理
你嘅所謂愛只不過係源於你唔甘心,你根本就唔愛你個仔,只當佢係你地之間嘅籌碼,攞個仔來做籍口,冇為佢設想過,不過佢唔係最慘,佢將來可以擺脫你地重新做人,最慘果個係你老母,養到個女咁大比人玩,佢先係最心痛果個,你可以唔要面你老母唔可以跟你咁唔要面,佢臨老仲要咁傷心咁冇面,你真係好殘忍

esweet    發表於 20-10-18 10:54

侯爵府

育兒性格勳章

回覆樓主:

根本唔應該結婚

複式洋房

回覆 hyson 的帖子

我記得有朋友都係咁,個老公又係甜言蜜語哄到暈,又係玩家扮純情,而朋友就算聽到話自己無法離開佢呢類評論加難聽說話,都原諒左,因為朋友話人生無左佢吾知可以點,聽到佢電話收曬聲,真係令我匪夷所思。最後都以懷孕結婚結束故仔,其實我覺得樓主都係愛佢老公愛到無左佢吾得,所以先一次又一次原諒,覺得自己係個男人既終點站,覺得自己係特別一個,所以先放吾開,旁人叫佢離婚都無用,因為佢自己吾捨得,同朋友一樣,個男除左死淨把口,都無咩優點可取,往往呢類人係都係最「殺食」。所以等樓主自己醒,或者有日佢老公突然回心轉意,祝福樓主。可能就係因為我非常討厭渣男,所以先單身26年。

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

放過自己啦,呢d老豆要黎都晒氣 唔好用個仔黎做藉口
感激遇上你~

男爵府

hearingwhite 發表於 20-10-15 01:42
因為我未放得低....你哋可以覺得係膠,我純粹係唔知點樣發洩,想有一個渠道比我當樹窿,因為我唔會同朋友講 ...

樓主,我好明白你,因為有些事情不能和家人朋友傾訴,只能在陌生人面前發泄心里的難過(我曾經也有類似的迷失)
你因為太愛佢,太愛個仔和成頭家,去催眠自己去相信呢個男人會改⋯⋯ 但係,我相信有一天,他傷你傷到已經砌底麻木了,你就會真正的醒過來,不再愛這個男人,他再做什麼已經不在乎了,因為,你已經累了。
有天,你重新了,你會發現,這個世界很大,前路很光明,會后悔自己為什麼這麼傻,好好的愛自己,為一片光明的道路進發吧! 加油(emoji)(emoji)
Friends are the sunshisne of my life~~

Thanks for brightening my world with
the warmth of your friendship !!

大宅

hearingwhite 發表於 20-10-14 19:06
對唔住,我知我講出黎真係唔抵比人爭,一開始我唔知佢有女朋友,我知嘅時候個女朋友已經走左,佢同我講佢好 ...
咁多年以來,從未聽過王子出手打公主…… 就算以前當你公主, 但現在 明言唔會珍惜你,咁你仲等乜?

大宅

你老公話未曾試過失去你,所以唔珍惜, 所以你快D離開佢,到時佢就好鍾意你架啦!

珍珠宮

SC91 發表於 20-10-18 11:16
回覆 hyson 的帖子

我記得有朋友都係咁,個老公又係甜言蜜語哄到暈,又係玩家扮純情,而朋友就算聽到話自 ...
講得好,世上好多渣男,我有個朋友好似你所講的故事.離場你有左,但個賤男同另一個女人結婚,要我朋友落左佢,我朋友己無左BB,但攞左D骨灰去左泰國一個廟...係我介紹的...
我朋友仲攞哂男人啲衫燒比個BB...

好快又過左一年,我朋友都識左另一個又結埋婚了,仲生左一個女...

所以我講,唔好委屈自己...

男爵府

笑得好勳章 BK猜猜猜慶中秋

見到肌肉男個到以為佢搞gay....愈睇愈嬲,呢種男人你一次機會比佢都嫌多

首頁

尾頁

跳至