自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

2015年8月尾識,9月中一齊,16年4月結婚一週年,即係你地識左半年左右巳經有BB,了解都未清楚,你太急進了

大宅

卒之到今年年頭我哋就爆咗,因為一啲好少嘅矛盾,我又硬頸,佢又衝動,俾佢開車撞到我,之後我就報咗警,佢俾警察扣留左半日,之後我就開始搬走咗,一開始係因為警察唔俾我哋見面,二來其實我都開始心灰…..佢放返出嚟之後同我講唔敢再郁手,因為佢怕直接坐監,好老實講我內心真係好驚,點解我最親密嘅人成日都傷害我?傷害完我個心,再傷害我身體?我記得錄口供嘅時候,我一邊同警察講…一邊忍唔住喊,我唔想佢坐監…我好想信佢,好想佢俾返多啲信心我,但係過左幾個月佢仲係不停呃我,因為我唔係屋企,佢成日都會出去搞搞震,每次我想原諒佢嘅時候,就會比我發現

大宅

到六月尾,我發現佢唔係屋企,但係定位係屋企,我知道如果我就咁同佢講佢一定唔認,所以我直接返咗屋企,見到佢好似咁啱想出去,我問佢點解又呃我,佢唔認,見到佢賴皮個樣,我真係好嬲,忍唔住踢咗佢一腳,佢即刻爆炸,不停打我,推咗我喺地下,用把遮不停扑我,我個頭俾佢仆到腫起左,我好驚,我驚我會死,最後連把遮都斷埋,有鄰居聽到聲出嚟望,佢先至停手,佢話係因為我郁手先,我唔想再見到佢,佢追住我返酒店,我叫酒店啲人唔好俾佢上嚟,返到房,我即刻打俾我細妹,但係我唔想報警,第二日,我自己一個入咗急症室,醫生見到我周身傷問我係咪俾人打?我話唔覺意整親

大宅

我媽咪好嬲,逼我一定要同佢離婚,佢話好驚冇咗個女,嗰一刻,我覺得以前幾我已經死咗,我唔可以再令屋企人擔心,我都堅持要離婚,佢崩潰咁痞左喺度喊,佢話佢唔想離婚,其實我都心軟,唔係因為有愛,點解我會容忍一次又一次?本來我地屋企可以好幸福,我個仔又乖懂事,點解會變成咁?
但係我又再一次心軟….同佢一齊跟我媽返教會,我睇住佢有好大改變,佢真係冇再出去玩,雖然有時脾氣好大,但係佢冇郁過手,我好努力想忘記以前嘅事,但係我會勾起一啲唔想記得嘅片段,令到我懷疑佢,我知道今次嘅改變對佢來講已經係難能可貴

大宅

我都有試過同其他人傾偈,幻想過如果離婚之後我會點,但係每當一家人一齊嘅時候,我就覺得我唔想冇咗呢個屋企,只係我需要一啲時間療傷,我地去揾社工,我亦都有睇緊精神科食抗抑鬱藥,但係有時我都控制唔到自己唔發癲,我會好想大叫好想掉野,其實我知道佢一樣辛苦,我感受唔到佢好愛我想我番去,佢係咪因為責任?有時望住個仔,真係好心酸

大宅

前日佢話要睇我電話,我第一時間諗起俾佢車撞嗰日,又係佢懷疑我有景轟,每當陰影浮出嚟時候,我只想一個人獨處,佢話我有識其他人,唔阻我搵自己幸福,我聽到佢咁講,我個心碎左,如果我真係要離開,點解我唔佢話離婚嗰日就走,仲要堅持留低?我妹話其實佢一早唔愛我,只不過揾藉口想自己好過啲

大宅

今次我真係凖備好分開
我好攰
我好想可以乜都唔使理
就當我係我唔識體諒
就當係我好錯
我根本唔在乎人哋話我錯
我只係想我個心情唔好再大起大落
因為我真係頂唔住
我只想同個仔舒舒服服過每一日

水晶宮

jessica520bb 發表於 20-10-17 22:35
係我既話就飛左條人渣,申請綜緩好過比老公虐待

完全同意

大宅

牛年勳章

hearingwhite 發表於 21-8-24 12:00
卒之到今年年頭我哋就爆咗,因為一啲好少嘅矛盾,我又硬頸,佢又衝動,俾佢開車撞到我,之後我就報咗警,佢 ...
專登開車撞你,係謀殺呀!

男爵府

咁耐都未走,都係一個奇蹟,佢搞女人、虐打你,仲用車撞你,你仲忍到
其實為左個仔,更加要走,小朋友見到阿媽成日比老豆打,你估佢內心會係點?

子爵府

又玩女人,又打老婆,重複再重複
襯後生快啲離開佢啦,無謂浪費時間

伯爵府

回覆樓主:

雖然難聽,但我真係認為樓主犯賤,冇男人都好過同個咁嘅”唔係人”藕斷絲連。

同埋唔好用愛嚟包裝你呢啲愚蠢嘅行為,你係怕自己一個人啫,冇咗個男人,仔都養唔掂,寄生喺嚿屎到你期望佢俾到咩養份你同個仔?

你係唔係好enjoy做悲劇女主角?come on 三十幾歲人,仲接受到自己生活因為個男人搞到一團糟?

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

唔係想 唔係準備 根本遇到哩啲人就要立刻起身帶埋個仔走人,成日講心碎,難過,哇大佬講真,我唔係睇佢既行徑睇到嬲,我係睇你犯賤睇到嬲

男爵府

你到今時今日仲忍嘅?唔好成日比藉口自己原諒佢啦,仲要搞到自己情緒有問題要食藥,為乜?你好好自己湊大個仔啦

禁止訪問

回覆樓主:

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

根本就唔應該同佢生,你只得30幾歲疊埋心水離開佢啦!

大宅

回覆樓主:

成個故仔好恐怖 樓主唔知為咩係度沉淪 快d醒啦 日日做下運動清醒下

大宅

D 人 成日話,BK D 人 成日鐘意教人離婚/分手,其實好多出來分享的人,都係好慘,日子過得好辛苦,又生不如死咁,咁唔叫佢離婚,離開呢個地獄,唔通叫佢 以和為貴丫,俾d 時間佢地改丫,多一事不如少一事 咁咩。
唔知樓主會唔會睇到我呢段回應,但我想講,咁多年啦,可以改到的話,就唔駛等到而家都改唔到,樓主可以繼續等佢浪子回頭,但相信樓主自己心中有數,每個人的時間都係好寶貴,唔值得浪費係一個唔愛自己ge 人身上。最重要係 你要記得,而家痛苦係你自己揸住唔放,而得返來,唔怨得佢。自己諗啦,祝福你

珍珠宮

hearingwhite 發表於 21-8-24 12:02
前日佢話要睇我電話,我第一時間諗起俾佢車撞嗰日,又係佢懷疑我有景轟,每當陰影浮出嚟時候,我只想一個人 ...

施主,何必作賤自己同個仔呢!放下吧。個男人有寶咩。恕我直接,垃圾一個!

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

勇敢D離開人渣,只有媽咪和妹真心愛你

希望你快D脫離魔掌,好好活下去和乖仔重生

首頁

尾頁

跳至