夫婦情感

跳至

首頁
23456...10

尾頁

男爵府

hearingwhite 發表於 20-10-14 18:43
我今年35歲,26歲時離過一次婚,宜家老公細我四年,好貪玩......

我同佢由2015年8月底認識,

距係咪好靚仔
咁吸引樓主
有另一半 對方仲有埋小朋友
仲唔識走

珍珠宮

hearingwhite 發表於 20-10-15 09:34
姑勿論我老公靚唔靚仔
喺我心目中,我嫁比佢時
佢當然係最好

其實你知道了,應走...因為無好結果的...

珍珠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章

樓主其實你老公錯唔晒, 因為你不停縱容佢...

賤男賤女都係被人一手縱成的。
我慶幸我是水瓶星座.
爸爸是我心中的大樹.
媽媽是我一生的偶像.
姐姐是我一世的知己.
弟弟是我生活的依賴.
多多是我平常的歡樂.
一家人嘛!

大宅

第日佢連你個仔都打埋,或者令你個仔都變成同樣既渣滓,你就後悔莫及

Harsh 啲咁講,你唔為自己都為下小朋友啦,係咁既環境成長,點有幸福,點學得好。

你既心機時間都用晒黎管你老公,查你老公,同佢嘈,比佢打。 咁樣浪費青春浪費時間,到底有咩意思?

別墅

樓主,你咁樣縱容你老公,受害既唔會只係你,仲有其他被佢呃既女仔,對你個仔都會有壞既影響。你仲忍佢既話,我驚你將來會後悔呀。

珍珠宮

離開係最好的方法...

大宅

樓主,當初你同佢一齊時,佢已經左擁右抱,d女幫佢落咗幾多個都未計,仲要有埋仔都唔負責任,已經睇得出佢真係冇乜人性。同你結婚唔係佢愛你,而係前度唔睬佢,得你一個知哂所有事都仲喺佢身邊。對佢嚟講,結婚唔係任何承諾,只係一種令你死心塌地留喺佢身邊嘅方法咋!

你唔介意佢以前歷史,包容佢覺得自己好偉大,其實佢只係覺得你蠢,繼續俾佢點玩都得,係你令到自己價值咁低,令到自己咁唔值得俾人愛,你老公自己都出到口話冇唔捨得你離開嘅感覺,點解仲未醒!我係你父母嘅話,見自己個寶貝女俾人咁樣糟蹋都仲要對佢卑躬屈膝,真係心痛到極點!

大宅

回覆樓主:

唔好再用個仔要有完整家庭做藉口,佢喺咁樣嘅家庭長大只會累咗佢一世,直接影響佢人格價值觀,好多有問題嘅家庭都因為佢哋嘅原生家庭有同樣嘅問題而延續落嚟。你愛你個仔就堅強啲啦!

其實你年紀唔大,之前有高薪厚職即係你學歷都唔低,做個能自愛能自立嘅媽媽,你將會得到一個好孝順好崇拜你嘅仔仔,同一個真正珍惜你愛你嘅男人。

唔係想踐踏你,但希望你可以快啲醒,唔好再自我沉淪喺悲劇女主角入面。你唔自救,係冇人會救到你!

珍珠宮

再加上樓主老公打人,仲恐怖...

別墅

回覆樓主:

樓主,其實你上得來呻,都預咗所有人都會話你行錯哂...會叫你離開呢個唔愛你仲傷你身心嘅人...

理性嘅勸告你係知嘅,但你繼續縱容自己被「情感上嘅執著」拉你自己入深淵...你再咁落去,係咪要俾更差、更恐怖嘅事情發生埋先後悔莫及?上面谷友已提哂你,你仲心存僥倖?

你自己同阿仔都靠你拯救,你要堅強呀!

大宅

Wongbuddy 發表於 20-10-14 21:51
回覆 hearingwhite 的帖子

真係唔想咁講 但你老公簡直係一個豬狗不如既畜生 點解仲要跟住佢 你喺度殘害緊 ...

不能同意更多 樓主盡快止蝕啦!身為女人好登你心痛

別墅

答案..其實你一早答哂自己,你知道你明白嘅

但願你個仔,唔會以你老公為傍樣
始終朝夕相對,在所難免

男爵府

DHA勳章

hearingwhite 發表於 20-10-15 09:34
姑勿論我老公靚唔靚仔
喺我心目中,我嫁比佢時
佢當然係最好

只可以講,真係幾犯賤,因為你都唔錫自己同個仔,佢點會珍惜你

公爵府

Macusmama 發表於 20-10-15 12:00
樓主:睇完你的故事,感覺好似我的故事一樣. 以下其實係我朋友A小姐的故事:A小姐+男人(黎文X)+第三個女人(YO ...

你點解比咁多故事及人物details?

別墅

好心痛你,抱抱你!點解你唔留一個機會比珍惜你嘅人? 你仲好後生!仲同呢件不顧家,又冇擔戴嘅人一齊!到而家佢都唔會可憐你!

珍珠宮

alicego62 發表於 20-10-16 09:12
你點解比咁多故事及人物details?
SORRY,我應開一個POST係心聲...

男爵府

hearingwhite 發表於 20-10-14 18:43
我今年35歲,26歲時離過一次婚,宜家老公細我四年,好貪玩......

樓主,咁賤嘅人你都愛? 你還後生呀,大把選擇喎。你有份高薪厚職,不用怕呀,離開他吧。難但都要做,唔好另父母心痛

男爵府

Rich5 發表於 20-10-16 23:07
樓主,咁賤嘅人你都愛? 你還後生呀,大把選擇喎。你有份高薪厚職,不用怕呀,離開他吧。難但都要做,唔好 ...

這個年代,女人仲要捱打?你再唔走,佢打到你走為止。你唔洗靠他?對嗎?冇原因留低比人打喎

大宅

姑勿論我老公靚唔靚仔
喺我心目中,我嫁比佢時
佢當然係最好

我感受到你好愛你老公,
你想繼續同佢一起,一定有你的原因
佢已經知你係唔會走,你一定要改變現況
不如你試下以退為進,唔係要你離開佢,
但你唔好理佢,唔好問佢的野,唔好睇佢的野影響你每日心情,將所有心機所有愛放回自己身上,你好好裝備好自己,學新的野,每日打扮靚靚,做一d你平時唔會做的野,著你平時不著的衫,keep fit做運動,同朋友去街擴闊社交圈子。當你有改變時,佢會觀察到的,如果佢仲緊張你,佢會留意到你,慢慢行返你到。如果佢咩都唔理,你俾個時限自己留係到幾耐,再諗下之後要點做。
花若盛開,蝴蝶自來,加油!

大宅

樓主好自愛,先要自愛,才會有人去會,離開佢啦!
令我記起我ex...我同佢一齊差不多7年,開頭好開心,佢對我好好,但佢好鍾意去玩去飲酒,鍾意出面花花世界,行左3年就識左第個,其實我一直都有懷疑,仲見過個女仔,其實女人第6感真係好準,但佢及個女仔一直唔認,直到我証實時佢地已經散左,我心好痛,佢亦無特別解釋同氹我,但都過左去,我選擇左願諒,可惜佢無珍惜,之後佢繼續夜夜生歌,我每日都處於唔開心裏,食又食唔落,佢亦都再可能有第個,但我証實唔到,不過佢對住我時對我都幾好,我地又一齊同居左好耐,真係好唔捨得,仲有佢落左BB,仲要唔止一個...續

首頁
23456...10

尾頁

跳至