自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

2021勳章

我上年年尾結婚, 我只係想快D畢業
結婚前太多野要煩
當時仲要有社會運動

珍珠宮

2021勳章

無話可說 發表於 20-10-16 11:28
無,係非常興奮,終於唔使煩!所以我比較早就結婚

水晶宮

2021勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

冇乜感覺!都係平時咁....

侯爵府

2021勳章

KARORO1030 發表於 20-10-16 10:08
有冇jm 就黎嫁果時,開始覺得心情低落,好唔捨得屋企,有種唔想嫁,唔想改變而家既生活模式,係咪我未ready ...
冇唔開心, 係訓得唔好, 人生新一頁嘛

大宅

2021勳章

有冇jm 就黎嫁果時,開始覺得心情低落,好唔捨得屋企,有種唔想嫁,唔想改變而家既生活模式,係咪我未ready ...

冇,可以離開異常的原生家庭,想快啲嫁

水晶宮

2021勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

冇。一啲都冇

但我係由我準備結婚開始忽然發覺家中兩老老得好快,所以我結婚後比結婚前用更多時間陪佢地,可能自己轉去下個階段,意識到自己年紀唔細,所以更珍惜陪兩老時間,唔係淨諗自己

大宅

2021勳章

小傑媽媽 發表於 20-10-16 11:34
咁已經好好啦,其實人同人相處只要互相尊重,互相遷就,大家就唔會有咁多磨擦,就可以和平共處,同奶奶相 ...

你同奶奶住嗎?

伯爵府

2021勳章

老陳皮 發表於 20-10-16 11:50
冇,可以離開異常的原生家庭,想快啲嫁

珍珠宮

2021勳章

Nbs 發表於 20-10-16 10:25
無唔開心,因為我本身就好獨立。
結婚前已經係自己住,然後同男朋友同居。
無嘢需要靠男家女家,所以完全做 ...

我同你一樣,但后來一d原因,結婚一段時間後就要同99住囉

男爵府

2021勳章 Xmas吸收勳章

冇唔開心,又唔係嫁去外國,掛住屋企嘅話日日都可以返去

伯爵府

我當年都有呢個感覺,好唔捨得屋企,嫁後幾次返娘家食完飯仲有喊,不過慢慢會習慣的,放心

珊瑚宮

2021勳章 精叻鼠年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

KARORO1030 發表於 20-10-16 12:03
你同奶奶住嗎?

咁又唔係,不過見好多人同奶奶住都相處融洽,而且你同奶奶關係又唔差,所以唔洗咁擔心

水晶宮

2021勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我無心情低落,因為我們只係用一個月時間搞個簡單wedding...我好滿意。
仲要註冊前,發現有左bb...真係好開心。我爸直頭比我更高興

侯爵府

2021勳章

回覆樓主:

以前大學同同學去租樓住,買餸煮飯,其實冇分別,我冇home sick依樣野
but 我fd有,佢話佢突然唔想嫁,仲突然諗番起以前咁多個男友,我話正常,佢一直住自己屋企,要搬去同第二個住會驚ge

子爵府

牛年勳章 2021勳章

S_family 發表於 20-10-16 13:27
以前大學同同學去租樓住,買餸煮飯,其實冇分別,我冇home sick依樣野
but 我fd有,佢話佢突然唔想嫁,仲突 ...

諗番起以前咁多個男友... 我諗起彭羚首「給我愛過的男孩們」,好sweet
至於我和我家,我們必定事奉耶和華。(書24:15)

伯爵府

2021勳章 BK Milk勳章

無唔開心喎!超期待!
(我同父母關係好,結完婚住娘家同屋苑5分鐘腳程)

因為我父母好醒訓同好大個都理我,我覺得嫁咗唔洗係佢哋眼皮底下,我成日都可以同老公出夜街好開心

珍珠宮

牛年勳章 2021勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

我當年都有D咁複雜心情, 正常架.

我嫁完頭果几個月, 成日借頭借路返娘家, 好唔捨得亞媽
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

伯爵府

2018復活節勳章

想當年我待嫁心情係好唔捨得一起住既家人。特別係父母。由細到大都好鍚我。記得結婚幾日,媽咪擔心我無飯食, 聽到我話要自己煮飯食, 佢仲打黎喊晒。
日子慢慢會習慣,不過就會定期回娘家同佢地食飯陪佢地。

wcpcelia    發表於 20-10-16 15:05

侯爵府

減齡達人勳章 2021勳章

回覆樓主:

好期待出嫁, 因為之後2個人生活, 好自由, 無人管我了

侯爵府

2021勳章

回覆樓主:

待嫁時唔捨得單身呢份感覺,成日諗係咪要為呢個人放棄花花世界,世上萬千靚仔以後同我無緣,掙扎左幾個月

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊